Samsung Galaxy Tab S8 Ultra är en ungefär lika stor surfplatta som din genomsnittliga bärbara dator, och bara det räcker förmodligen för att inspirera vissa människor och förvirra hos andra.

Samsungs serie av surfplattor ses ofta som Android-ekosystemets alternativa alternativ till iPad Pro, men Ultra överklassar fortfarande 9-tums iPad storleksmässigt, med dess skärm som mäter XNUMX tum. Det är med andra ord enormt.

Hur stor är för stor? Tja, det beror på hur du gillar att använda en surfplatta. Vi föreställer oss att vissa människor kommer att tycka att Tab S8 Ultra är för stor för att vara praktisk, men andra kanske vill ha dess stora mängd visningsutrymme. Därför visas storleken i listan över nackdelar och fördelar med denna första granskning.

Vi har spenderat lite tid med surfplattan, så vi kan inte riktigt testa dess användbarhet som ett underhållnings- eller produktivitetsverktyg, men vi kan ge dig våra första intryck av denna Ultra-surfplatta.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

(Bildkredit: framtid)

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra releasedatum och pris

Som Samsungs största surfplatta är den också den dyraste vi sett från företaget hittills. hoppsan

Det finns 3 olika konfigurationer för enheten, och var och en är tillgänglig som antingen en version med endast Wi-Fi eller en 5G-ansluten version. Det finns en med 256 GB RAM och 512 GB lagringsutrymme, och om du betalar mer kan du öka den till XNUMX GB/XNUMX GB eller till och med XNUMX GB/XNUMX GB.

Du kan se kostnaderna för dessa 6 olika versioner av surfplattan nu. Vi har inte alla just nu, men vi lägger till dem som vi gör.

Kostnad Samsung Galaxy Tab S8 Ultra RAM/LagringAnslutningPris i USA Kostnad i StorbritannienPris i Australien8/128GBWi-Fi €1,099.99 9998 €128/5GB114912G €256/109912GBWi-Fi €256/5GB124916G €512 €Wi-Fi €124916 €/Fi €512G/Fi €5G

Så när ska du kunna lägga vantarna på de nya surfplattorna? Samsung har inte sagt det, men förhoppningsvis får vi höra ett releasedatum under de kommande veckorna.

Design och display

Låt oss börja med skärmen på Galaxy Tab S8 Ultra, dess största försäljningsargument. Med 8 tum är den enorm, större än 8-tums och 4-tums Tab S9 och Tab SXNUMX Plus, som iPad Pro, som kommer i antingen XNUMX-tums eller XNUMX-tumsversioner.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

(Bildkredit: framtid)

Upplösningen är otroliga XNUMX x XNUMX, med XNUMXHz uppdateringsfrekvens och Super AMOLED-teknik som säkerställer levande färger och ren kontrast.

Medan andra Tab S8-modeller har sina främre kameror gömda i ramen runt skärmen, har Ultra faktiskt en skåra i mitten som täcker de 2 linserna. Med tanke på skärmens storlek så märks den lilla svarta bulan i toppen knappt.

Vi kunde inte testa Ultra på alla sätt vi skulle göra för en fullständig recension, som att strömma filmer, spela spel, titta på foton och så vidare, men när vi får mer tid med brädan kommer vi säkert att göra det.

På avstånd ser Tab S8 Ultra ut som din vanliga Android-surfplatta. Det är en grå låda med en skärm, en liten bakre kamerabula och en USB-C-port.

Åh, och det finns en magnetremsa på baksidan som kan hålla och ladda S Pen, vilket verkar vara en nyfiken plats att hysa pennan på. Det betyder att fodralen måste ha ett mellanrum och du måste också ta bort pennan redan innan du lämnar surfplattan. Vi föredrar mycket Apples lösning att ha detta utrymme på ena kanten av brädet.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

(Bildkredit: framtid)

Vi säger "fjärr" för när du närmar dig enheten ser du varför det inte är din vanliga whiteboardtavla. På grund av sin skärm är den mycket större än andra surfplattor och liknar både en skimboard eller en medeltida sköld samt en teknisk enhet.

Galaxy Tab S8 Ultra är ganska svår att transportera. Vi måste ha gungat den som en bebis när vi gick med den, och det var ganska omöjligt att hålla eller använda den med en hand. Vi är också nyfikna på hur lätt den glider ner i en ryggsäck, eftersom den kan vara för stor för vår vanliga arbetsväska.

Kameror och batteritid

Medan Galaxy Tab S8 Ultra delar sina syskons bakre kameror, med en 13 MP huvudsnappare och en 6 MP ultrawide snapper, finns det faktiskt 2 frontvända, så det finns ett hack i skärmen.

Dessa fronter är både 12MP och den ena har en vidvinkellins medan den andra har en ultravid lins. Du kommer förmodligen att använda det förra till det mesta, som selfies och videosamtal, men det senare har också en användning, som längre selfies eller videosamtal där du behöver presentera något bakom som en whiteboard.

Tablettens kameraapp är klumpig jämfört med en smartphone, med färre lägen eller AI-bearbetning, men du använder förmodligen inte en surfplatta för seriös fotografering ändå, och erbjudandena här är mer än tillräckligt.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

(Bildkredit: framtid)

När det gäller batteritid är vi i okänt vatten här. Vi har aldrig använt en så här stor surfplatta, vi är inte säkra på vad vi kan förvänta oss av batteriet på 200 XNUMX mAh som driver den.

Det är ett enormt kraftpaket, men vi måste se hur väl det passar på den stora skärmen i vår fullständiga recension.

Laddningen sker vid XNUMXW, vilket är en genomsnittlig hastighet, och vi föreställer oss också att det kommer att ta några timmar att ladda skivan från full batterikraft.

Specifikationer, prestanda och programvara

Under huven är Galaxy Tab S8 Ultra precis som sina icke-Ultra-syskon, ja, förutom att du väljer versionen med XNUMX GB RAM, eftersom de andra plattorna inte erbjuder så mycket minne.

Det betyder att skivan har Snapdragon 1 Gen 8-chipset, den nuvarande toppprocessorn som används bland de mest kraftfulla Android-enheterna som Xiaomi XNUMX och OnePlus XNUMX Pro; Bortsett från de andra Tab SXNUMX:orna har vi inte sett några surfplattor med detta än. .

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

(Bildkredit: framtid)

Detta kommer att göra brädet lämpligt för arbetsintensiva applikationer som foto- eller videoredigeringsprogram, samt spel och snabb surfning.

Vi måste nämna att förutom de stora mängderna lagringsutrymme du kan få för avancerade whiteboard-varianter, finns det också utbyggbart utrymme upp till 1 TB.

För programvara, gå till Android XNUMX med Samsungs unika användargränssnitt på toppen. Om du är bekant med Samsung-enheter är du redan bekant med utseendet på detta gränssnitt.

Vi tillbringade mycket tid med att använda S Pen-pennan med surfplattan, och upplevelsen är ganska fantastisk. På vissa sätt är det bättre än att använda en Apple Pencil, men sämre på andra.

Funktionellt är S Pen fantastiskt att rita med. Det är enkelt att använda tryckkänslighet för att ändra utseendet på linjer; du kan trycka hårt för en tjock, snygg linje eller lätt för en tunnare och tydligare linje. Spetsen på pennan är att tacka för dess smidighet, så att du inte känner att du skadar skärmen, i motsats till Apple Pencil.

Men till skillnad från Apples stylus känns Samsung-enheten något billig i handen på grund av materialet. Den är också något kort och tunn, så greppet är inte så bra som det borde vara.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

(Bildkredit: framtid)

första domen

Mer än de flesta enheter, om Samsung Galaxy Tab S8 Ultra är bra eller inte beror på vad du letar efter. Om du behöver en stor skärm för arbete eller kreativa sysselsättningar kan det här vara ett bra alternativ, och vi antar att det också kommer att vara praktiskt för spel, speciellt om du använder något som Stadia eller Xbox Games Pass.

Om du bara är en daglig surfplattaanvändare med lite extra pengar att spendera, tycker vi inte att det är värt det. Den är byggd för företagsanvändare, och de mindre Galaxy Tabs kommer att passa dig bättre.

Dela detta