två minuters recension

Garmin Fenix​7 är designad för alla som älskar tävling och vill lyfta sig själv till en ny höjd, oavsett om det är sportig cykling, ett halvmaraton, en Ironman eller den ansträngande svetten från en CrossFit-tävling. Fenix​7 förutsätter inte att du redan har upprättat en omfattande träningsplan och vet exakt hur du ska balansera arbete och återhämtning. Den ger dig verktyg som hjälper dig att förstå din nuvarande konditionsnivå, sätta upp ett realistiskt mål och träna. på ett sätt som hjälper dig att komma dit.

Den innehåller samma avancerade utbildnings- och träningsspårningsverktyg som gjorde Fenix​6 den bästa multisportklockan 2019, men den introducerar också nya funktioner som gör den mer tillgänglig för nya användare.

Dessa inkluderar en ny motståndsmätare i realtid som visar hur din energi sjunker under ett träningspass så att du kan anpassa din ansträngning därefter, plus en tävlingsprediktor på skärmen som uppskattar hur din nuvarande träningsregim kommer att påverka ditt 5k maraton, 10k och en halv . tävlingstider.

Garmin Fenix​7 kommer i tre storlekar och kommer i standard-, Solar- och Sapphire Solar-utgåvor.

Fenix ​​​​7 har en liknande robust design som sin föregångare, men fodralet har nu en tunnare ram och medan klockan fortfarande har en transflekterande pixelminnesskärm (som förbrukar mindre ström än AMOLED), är den nu känslig. du inte aktivt följer ett träningspass.

En klocka som Garmin Fenix ​​7 tar tid att noggrant testa: är packad med träningsverktyg som behöver användas under en längre tidsperiod för att utvärdera dem fullt ut.

Pris och släppdatum

 • Finns att beställa nu.
 • Det kostar mer än Fenix ​​6.

Garmin Fenix​7-serien släpptes den 18 januari 2022 och kan köpas direkt från Garmin. Priserna börjar på €699.99 / €599.99 / AU$1,049 7 för standardversionen. Toppskiktet Fenix ​​​​999.99X Sapphire Solar kostar $859.99 / £1,499 / AU$XNUMX XNUMX.

Det är ett betydande steg upp från Fenix ​​6 som började på €599.99 / €529.99 / €949AU när den lanserades 2019. Det är dock betydligt mindre än den premium Garmin Epix dagliga klockan, som lanserades samma dag från €899.99 / 799.99 €.Garmin Phoenix 7

Garmin Fenix ​​​​7 har en smalare ram än tidigare modeller (Bildkredit: Future)

Design

 • Pekskärm och fysiska knappar
 • ingen viktökning
 • Högkvalitativa material

Fenix ​​7 finns i tre storlekar (42 mm, 47 mm och 51 mm) med standard, sol och sol safir varianter. Vi testade Sapphire Solar-utgåvan, som är den första klockan som kombinerar fördelarna med sitt Power Glass som fångar solljus med ett motståndskraftigt glas.

Vår recensionsklocka har ett grafitgrå titanfodral och svart silikonband, men det finns flera andra färgkombinationer tillgängliga med olika alternativ tillgängliga för de olika storlekarna. Silikonremmen är ett bra alternativ för sport och är lätt att rengöra, men du kan även få ett paket som innehåller en extra läder- eller tygrem för vardagsbruk.

Garmin Phoenix 7

(Bildkredit: framtid)

Fenix ​​​​7 Sapphire Solar väger 73g med silikonremmen på och 50g utan den.. Den är nästan exakt samma som Fenix ​​​​6 Solar, väger 72g med sin rem och 49g utan den. Det är imponerande att Garmin har lyckats hålla vikten konstant samtidigt som den dramatiskt har ökat batteritiden och förbättrat skärmtekniken.

Klockan har samma femknappsuppsättning som Fenix ​​6, men lägger till en pekskärm

Fenix ​​7-gränssnittet kommer att bli omedelbart bekant för Fenix ​​6-användare och består av fem fysiska knappar samt en pekskärm som automatiskt låses under aktivitetsspårning för att förhindra att aktiviteter pausas eller avbryts. Om du föredrar att hålla dig till knappar kan du välja att inaktivera pekskärmen helt och hållet. Det är också möjligt att stänga av den under sömnen för att förhindra oavsiktlig beröring på natten, men vi tyckte inte att det var något problem.

Istället för att utrusta Fenix ​​7 med en AMOLED-skärm som den på Venu 2- och Epix-klockorna, valde Garmin en transflektiv skärm med pixelminne. Det är ett smart val som hjälper till att spara batteritid, även om det inte är så ljusstarkt som vi skulle ha önskat.

Garmin Phoenix 7

(Bildkredit: framtid)

Displayen är lätt att läsa i de flesta ljusförhållanden, men vi fann att den saknade lite kontrast jämfört med klockor som Garmin Instinct Solar och var ofta tvungen att använda bakgrundsbelysningen. Det beror förmodligen på att Instinct har en monokrom skärm, medan Fenix ​​​​7 är i färg.

Garmin Fenix ​​​​7 (höger) har en betydligt lägre skärmkontrast än Instinct Solar (vänster) (Bildkredit: Future)

Fenix ​​​​7 använder samma proprietära USB-kabel som alla andra Garmin-klockor som släppts under de senaste två åren. Det kan vara en bummer för alla som förväntar sig kontaktlös laddning den här gången, men kabeln är lätt att använda och ansluts säkert till baksidan av klockan.

Garmin Phoenix 7

(Bildkredit: framtid)

Fenix ​​7 är vattentät till 100 meters djup, vilket gör den lämplig för simning i pool och öppet vatten, samt aktiviteter som kajakpaddling, vindsurfing och stand-up paddleboarding (alla med sina egna profiler), men för att dyka kommer du att behöver en specialiserad simklocka som Garmin Descent Mk2.

 

Batteriets livslängd

 • Den största modellen håller i upp till fem veckor.
 • Anpassningsbara batterisparinställningar
 • Solar och Sapphire Solar versioner tillgängliga

Många av Garmins avancerade sportklockor kommer också i solenergiförstärkta utgåvor, och Fenix ​​​​7 är inte annorlunda. Modellen vi testade var utrustad med företagets Power Glass, som samlar energi under hela dagen för att hålla klockans batteri laddat. Du kommer fortfarande behöva koppla in klockan då och då, men solglaset förlänger batteritiden avsevärt.

Garmin Phoenix 7

(Bildkredit: framtid)

Garmin uppskattar att Fenix ​​​​7X Solar kan hålla i upp till fem dagar i smartwatch-läge och upp till fem veckor i GPS-läge. Det förutsätter minst tre timmars solexponering om dagen, men sedan vi testade klockan i januari i Storbritannien har den ofta fått betydligt mindre.

Du kan justera batteriinställningarna på klockan eller i Garmin Connect-appen

Efter en veckas regelbunden användning, med i genomsnitt en GPS-spårad aktivitet per dag, nattlig SpO2-övervakning aktiverad och regelbunden användning av klockans bakgrundsbelysning, Fenix ​​​​7 Sapphire Solar hade fortfarande 10 dagars batteritid kvaroch att aktivera klockan i batterisparläge ökade den till över en månad, vilket är väldigt generöst.

Du kan aktivera och inaktivera allmänt batterisparläge genom själva klockan, eller göra mer specifika ändringar via smartphoneappen Garmin Connect genom att inaktivera vissa spårningsmått.

Det är nu lättare att se den återstående laddningsnivån; Ett av våra främsta klagomål med Fenix ​​​​6 Solar var att du bara kunde se den återstående effekten mätt i dagar, men Fenix ​​​​7 ger dig också möjlighet att se procentandelen. Det är en liten men välkommen touch.

Smart Watch-funktioner

 • Utmärkta GPS-navigeringsverktyg
 • Inbyggd musiklagring och Garmin Pay
 • Ingen mikrofon för handsfreesamtal

Garmin Fenix ​​7 har alla sensorer du kan förvänta dig av en premium smartklocka, inklusive företagets senaste Elevate 4 optiska pulsmätare, höjdmätare, kompass, SpO2 och temperatursensor.

Garmin Phoenix 7

(Bildkredit: framtid)

SpO2-övervakning kan köras kontinuerligt, över natten eller endast på begäran under stickprovskontroller. Garmin Fenix ​​​​6 fick nyligen en firmware-uppdatering som varnar dig om du rör handleden för mycket medan klockan tar en SpO2-avläsning, och det är en funktion du kommer att se här med Fenix ​​​​7 också.

Fenix​7 har imponerande kartverktyg, idealiska för daglig navigering och under träning.

När det kommer till resor är Fenix ​​7:s GPS och multibandskartläggning utmärkta. Klockan registrerade vår föruppmätta 5 km testrutt till inom 50 meter, vilket är en felmarginal som lätt kan förklaras av användningen av allmänna vägar snarare än ett spår. Du kan också använda klockan för vardagsnavigering, vilket eliminerar behovet av att ha din telefon framme och väl synlig på en okänd plats där den lätt kan bli stulen. Fenix​7 kan till och med lyfta fram intressanta platser för dig, som butiker och kaféer. Det är genomtänkt och förbättrar verkligen Fenix ​​​​7 som en vardagsklocka snarare än en sport.

Routing i Garmin Connect

(Bildkredit: Future)

Om du är trött på dina vanliga löp-, cykel- eller promenadrutter kan du använda Garmin Connect-ruttbyggaren för att skapa en ny; välj helt enkelt en startpunkt, avstånd och allmän kurs (nord, syd, öst eller väst) så genererar appen en lämplig rutt på några sekunder. Du kan sedan para ihop den med din Fenix ​​​​7, som ger dig instruktioner steg för sväng när du går.

Garmin Connect ruttplotter kan skapa en uppmätt rutt som du kan följa med sväng-för-sväng-anvisningar på Fenix ​​​​7

Det finns också Garmins extremt användbara TracBack-funktion, som låter dig markera din startpunkt och sedan återvända till den när du är redo att avsluta din promenad, cykla eller springa. Det är bra för de tillfällen då du vill ge dig ut på äventyr, men om du vandrar eller orienterar bör du alltid ha en papperskarta och kompass för att vara på den säkra sidan; Fenix ​​7:s multibands-GPS är utmärkt, men ingen enhet är idiotsäker.

Det finns lagring för musik, eller så kan du använda Fenix ​​​​7 för att lyssna på låtar, poddar och ljudböcker via telefonens standardmediaspelare.

När du är på språng kan du använda Garmin Pay för att göra kontaktlösa betalningar i butiker och betala för kollektivtrafik på många ställen. Tyvärr är vår brittiska bank inte en av de som stöds så vi kunde inte testa den, men den är giltig på Transport for London-tjänster så vi kommer att testa den.

[amazon bestseller=»Garmin Fenix ​​​​7″]