Power Play: Hur AWS hjälper till att bygga framtiden för NFL

Power Play: Hur AWS hjälper till att bygga framtiden för NFL

I en sport där snäva marginaler ofta är skillnaden mellan att vinna och att förlora, kan en extra ledning på 1 % betyda allt i NFL.

Sporten drar redan nytta av sin beskärda andel av statistik och dataanalys, men jämfört med MLB och NBA kan det vara rättvist att säga att amerikansk fotboll inte är riktigt lika datavänlig än.

Nu kan dock ligans växande partnerskap med Amazon Web Services (AWS) förändra spelet, inte bara för fans och sändare, som drar nytta av mer omfattande statistisk analys, utan också för spelarna själva. , med AWS. Tekniken kan bokstavligen konfigureras för att hålla dem kvar i spelet längre.

den digitala idrottaren

Lanserades först i januari 2022 och utökades vid det nyligen genomförda AWS re:Invent 2022-evenemanget där LaComparacion Pro deltog, och motivationen bakom NFL och AWS:s "Digital Athlete"-koncept är att rädda karriärer, och kanske liv, för sina spelare. .

"Det ger oss verkligen möjlighet att förutsäga skador", säger Jennifer Langton, NFL:s senior vice president för hälso- och säkerhetsinnovation. "Vi frågar, tänk om vi kunde förutsäga skador? Tänk om vi kunde rädda en ACL eller en hamstring "Tänk om vi kunde förutsäga nedre extremitetsskador innan de inträffar?"

Langton förklarar att programmet genererar "en enorm mängd" data om varje spelare i ligan, innan den används för att bygga och köra modeller på en mängd olika faktorer som är avsedda att förutsäga och förhindra skador.

NFL Digital Atlet Concept

(Bildkredit: NFL)

"I slutändan tar vi virtuella representationer av varje spelare och gör simuleringsmodeller på dem," säger Langton. "Du kan göra oändliga simuleringsmodeller på dem för att se vilka faktorer som orsakar skador, så vi kan eliminera dessa faktorer från vårt spel och minska risken, så att spelare kan optimera sin prestation.

NFL har haft enorma framgångar med ett tidigare program som syftar till att minska hjärnskakning inom sport. Langton noterar dock att relevant speldata måste samlas in manuellt, vilket gjorde att det var svårt att få information snabbt.

Ligan arbetar nu med AWS för att bygga den infrastruktur som krävs för att bearbeta de enorma mängderna data som genereras av det digitala idrottsprogrammet för att skapa en virtuell 360-graders representation av en NFL-spelares upplevelse, som sedan kan användas för skadeförebyggande modeller.

"Vi ville inte bara ha ett moln och en molnmiljö för att göra analyser, utan vi ville också bygga vad den digitala idrottaren är," säger Langton.

ytterligare 1 %

Men vad gäller spelarna själva, hur beter sig systemet? Larry Fitzgerald hade en 17-årig karriär med Arizona Cardinals, valdes ut till Pro Bowl XNUMX gånger och arbetar nu som TV-sändare för ESPN och SiriusXM.

Långt ifrån att använda AWS-teknik för att reducera NFL-spelare till siffror på ett kalkylblad, ser han den ökande användningen av speldata och "digital atlet"-modeller som nyckeln till att de som vill ta till sig det är ett steg före sina motståndare.

"Jag ser det här som en konkurrensfördel som vissa människor inte kommer att använda, men jag kommer att göra det", konstaterar han. "Jag är en smartare idrottare. Om det finns en bättre idrottare jag spelar mot, kanske du är bättre fysiskt, men jag är smartare än honom, jag har mer information, jag är mer kompetent... och jag skulle kunna förneka hans naturliga förmågor."

Fitzgerald, som arbetar nära AWS och NFL, noterar att Digital Athlete Program syftar till att "hjälpa sinnet, kroppen och själen att förbättra sin gåva att spela spelet de spelar... så gott de kan."

"Från träningsschema till inträde - all data du kan använda för att kunna prestera på en optimal nivå.

NFL Digital Atlet Concept

(Bildkredit: NFL)

Fitzgeralds roll som en bred mottagare innebar att han ofta var på botten av de typer av kontakter som NFL och AWS försöker göra säkrare. Ligans första statistiska experiment började runt säsongen 2012/2013, efter att Fitzgerald redan hade spelat i tio år, och föga överraskande är han full av beröm för den effekt detta har haft på karriärens längd. .

"Det har verkligen hjälpt mig att kunna spela länge", säger han. "Jag försökte maximera min karriär så gott jag kunde, och om att använda analyser och förstå de insikter jag fick från vår personal hjälpte till att förlänga min karriär, fick det mig att dyka in direkt."

"Vad som gör en NFL-spelare unik är att 90 procent av det vi gör är att träna... du kan prova saker hundratals gånger innan du gör det i spelet", säger han.

"Jag skulle alltid vilja ha den här typen av information så att jag kunde veta exakt var jag var, år efter år. vad ska jag göra för att fortsätta behålla det jag har gjort under de senaste åren... och hur skulle jag kunna fortsätta att vara effektiv, särskilt som mina färdigheter har börjat minska med åldern. »

Langton konstaterar dock att inte alla var mottagliga för ligans nya idéer till att börja med.

"En av de svåraste sakerna vi gör är att ändra beteenden...vi pratar om de mest elitidrottare i världen", säger han och noterar att vissa spelare var tveksamma till att sluta bära lättviktshjälmar som kan utsätta spelare för risk för hjärnskakning cerebrala till tyngre hovar. enheter som inte kändes lika aerodynamiska.

"Det är väldigt svårt att ändra beteenden", påpekar han, "vi pratar om olika prenantes-fester i laget, som handlar om lagposterna, inträdet i sporten, utrustningen och förvaltningen av vetenskaper. sport de force et de conditionnement... som är kanal för spelarna. Det är alltid en utmaning, men vi har också en mycket stor vetenskaplig och teknisk rigor. Utbildning är svaret, och det är nyckeln."

Fitzgerald håller med, men noterar att perspektivet förändras när yngre, mer tekniskt kunniga spelare går in i spelet, särskilt de som kan ha gått på högre universitet eller högskolor med bättre resurser.

Langton noterar att nya spelare är "mycket mer smidiga och kunniga när det gäller data och information... det finns en naturlig aptit här, men det måste vara djupt inarbetat i lagkulturen." Han tillägger att det behöver bli en större laginsats bland alla tränare och analytiker. "Man måste ha en kultur som accepterar det, men när lag är framgångsrika och vinner börjar de acceptera det."

"Ju friskare din spelare är, desto friskare kommer ditt lag att bli."

NFL-logotyp på telefonen och bakgrunden.

(Bildkredit: Shutterstock.com/DANIEL CONSTANT)

Bortom fotboll?

När man ser framåt är det uppenbart att NFL har djärva mål för sitt datadrivna digitala idrottsprogram och teknologiapplikationer på andra håll.

Langton noterar att efter sin första pilot med fyra första användare kommer alla 32 NFL-lag att få Digital Athlete Platform nästa år, och säger att systemet redan har väckt intresse från andra sporter, nämligen engelska Premier League. , men det kan också ha potentiell användning. fall. . inom de bredare områdena medicin och hälsovård.

Några exempel han nämner är skademekanismer och människokroppen, men också riskreducering och prestationsoptimering.

"Verkligen, kraften i arbetet och effekten av det vi gör, jag tror att vi kommer att gå långt bortom fotbollen", säger han. "Det är ganska unikt, så vårt partnerskap med AWS är ganska unikt."

Och för Fitzgerald, som också erkänner att han drar stor nytta av AWS:s statistiska produktion i sin roll som sändare (liksom barnens fantasifotbollsliga), är möjligheterna för NFL:s framtid oändliga.

Han ifrågasätter effekten bättre analys har haft på att förlänga karriärerna för sportlegender som Roger Federer, Phil Mickleson, Serena Williams, Tom Brady och LeBron James, som har spelat på högsta nivå under en mycket längre tid än vi trodde. skulle. har varit. väntat i det förflutna.

"Min pappas tid är obesegrad", skrattar han, "men du kan inte säga att många av de här sakerna vi pratar om idag inte hjälper spelare att hålla längre och fortsätta spela på en hög elitnivå."