Varför du bör komma ihåg att uppdatera TOS i Apple Business Manager

Varför du bör komma ihåg att uppdatera TOS i Apple Business Manager

När Apple släpper en större uppdatering av operativsystemet kan ett litet antal användare upptäcka att deras enhetshanteringslösning slutar fungera. I de flesta fall är detta egentligen inte ett problem, bara ett licensvillkor som måste lösas.

Ställ in ett journaldatum för villkor och andra inställningar

Apple ber ofta sina kunder att godkänna nya villkor (T&C) när större operativsystemuppdateringar rullas ut. Du var förmodligen tvungen att acceptera nya villkor när du uppgraderade till iOS 16 eller macOS Ventura.

Problemet med hanterade enhetsflottor är att om de inte godkänns kan vissa funktioner sluta fungera. Som tur är kan du enkelt få igång dina system igen i Apple Business Manager.

Om du öppnar Apple Business Manager med administratörsåtkomst hittar du en inställning som låter dig acceptera alla nyligen publicerade villkor. Detta är inte ett så ansträngande krav, eftersom du inte förväntas röra för att godkänna behörigheter för varje enhet; Du behöver bara godkänna varje uppsättning nya villkor en gång för att godkänna dem på alla dina hanterade Apple-enheter. . En annan fördel är att dina användare inte kommer att behöva godkänna begäran själva på sin egen enhet; Du har redan validerat den nya villkoren från konsolen.

Om du inte godkänner kan det gå fel.

Problemet är att tills dessa villkor har godkänts kanske din flotta inte är lyhörd, nyköpta applicenser kanske inte är tillgängliga eller nytillagda enheter kan vara osynliga i Apple Business Manager. Om du har något av dessa problem är det värt att öppna Apple Business Manager i administratörsläge och se till att du är uppdaterad med ditt godkännande av villkoren. Dina administratörer borde ha underrättats om förändringen, så detta är inte ett problem för de flesta, även om du fortfarande kan stöta på det ibland, till exempel när nya anställda tar på sig Mac-administratörsroller.

När du har godkänt villkoren bör du upptäcka att ditt MDM-system börjar fungera normalt igen, även om det kan ta lite tid för förändringen att spridas i hela systemet.

Det finns andra behörigheter som Apple-administratörer kan behöva komma ihåg att uppdatera varje år. Enhetsregistrering, Apple Push Notification Service (APN)-certifikat och app- och arbetsboktokens kräver särskild uppmärksamhet. I de flesta fall bör ditt MDM-system tala om för dig när en sådan uppdatering behövs. Men även de bästa systemen har brister (ofta när varningar uppstår när nyckelpersoner lämnar eller tar nya positioner); Du kan åtgärda problemet genom att förnya ditt APN-certifikat från samma Apple-ID som du använde för att skapa det från början, eller genom att följa instruktionerna i Apples MDM-serverinställningar eller "servertoken"-bok och appguider.

I det senare fallet bör du hitta inställningarna du behöver justera i Inställningar > Betalningar och fakturering > Mina servertokens.

Metoden i galenskapen

Behovet av att uppdatera behörigheter och godkänna villkor kan verka lite tråkigt, men det finns en möjlighet låst i processen: varje gång du godkänner saker har du också möjlighet att granska hur behörigheter tilldelas. Detta är inte ett stort problem när det gäller enhetshantering, eftersom du förmodligen kommer att vara medveten om vilka enheter de är tilldelade till, men det kan ge en liten fördel när det gäller mjukvarulicenser, eftersom du kan identifiera vilka licenser som är inte har. inte längre behöver tilldela.

Huvudläxan är densamma som alltid: när saker går fel, få inte panik, kontrollera bara att alla dina inställningar är uppdaterade. Enhetshantering är som säkerhet, trots allt, nio gånger av 10 kretsar de största problemen kring mänskliga fel. Det här är de problem du inte enkelt kan lösa och som kräver att du upprätthåller den kompetensbas du behöver för att hålla dina system igång när något viktigare går fel.

Ytterligare förbättringar i macOS Ventura

Följ mig på Twitter eller Mastodon, eller gå med mig i AppleHolics Bar & Grill- och Apple-diskussionsgrupper på MeWe.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.