PlatinumGames har uttryckt intresse för att återuppliva Scalebound, dess Xbox-exklusiva action-RPG som avbröts XNUMX, och har kallat Xbox-chefen Phil Spencer för att öppna diskussioner.

PlatinumGames-president Atsushi Inaba och vicepresident Hideki Kamiya sa till IGN Japan att de skulle vilja återvända till spelandet med Microsofts inblandning.

"Mycket ofta i en intervju kan du höra en utvecklare artigt säga," Ja, om vi får chansen, vill vi gärna komma tillbaka till arbetet med det", men vi säger det inte så," sa Inaba. (översatt av IGN)

"Kamiya och vi hade ett allvarligt samtal: vi skulle väldigt gärna vilja återgå till arbetet med Scalebound. Jag skulle gärna diskutera detta ordentligt med Microsoft.

Kamiya, som skapade Scalebound och fungerade som dess chef, sa: "Utvecklingen har gått bra och det verkar meningslöst för Microsoft att luta sig tillbaka och inte göra något åt ​​det.

Phil! Phil! Låt oss göra det tillsammans!” tillade han och riktade sin vädjan till Xbox-chefen Phil Spencer.

Detta är inte första gången som Kamiya har beklagat spelets inställda, förra året, i en intervju med YouTube-kanalen Cutscenes, bad han fansen och Microsoft om ursäkt för att spelet till slut skrotades, med hänvisning till projektets omfattning som hans ruin.

"Det var en enorm utmaning för PlatinumGames," sa Kamiya. "Vi arbetade i en miljö som vi inte var vana vid. Vi utvecklade på Unreal-motorn, vi saknade också kunskapen för att bygga ett funktionsbaserat onlinespel. De hinder vi var tvungna att övervinna var mycket betydande.

"Jag är ledsen för de spelare som såg fram emot det, och framför allt, jag är ledsen för Microsoft, som litade på oss som affärspartner", tillade han.

"Jag vill ursäkta mig själv som författare och som medlem av PlatinumGames."

Portada de Scalebound que muestra a Drew y Thuban

(Bildkredit: PlatinumGames/Microsoft)

Analys: En Scalebound-revival är osannolik

Först tillkännagavs XNUMX som en exklusiv Xbox One, Scalebound har fått en enorm efterföljare för sin drakcentrerade inställning till magisk realism. Spelet skulle följa Drew, en modern planetman nedsänkt i en fantasimiljö, och hans drakekompanjon, Thuban. Du kommer att kunna utforska hans icke-linjära planet, samt anpassa och styra Thuban under hela kampen.

Hur spännande det än låter är sannolikheten att Microsoft återlanserar spelet liten till ingen. XNUMX, medan han chattade på en IGN-podcast, uteslöt Spencer möjligheten att Microsoft skulle ta över spelet.

"Det är ganska svårt eftersom jag har mycket respekt för Platinum, Kamiya-san, laget och jag hyser inget agg. Vi chattar med de här killarna, det finns ingen fiendskap mellan lagen", sa Spencer.

"Vi försökte gå och göra något och det gick inte, och jag är ledsen att vi var så offentliga om vad vi försökte göra.

"Jag lärde mig om Fable Legends, jag lärde mig om Scalebound för att vara offentlig med saker redan innan jag visste att vi har en riktig plausibel plan och något som jag kände i mina händer kommer att finnas där.

"Vi kom helt enkelt inte dit med Scalebound och laget. Och jag säger det i de 2 lagen.

Thuban och Drew står på ett fält i Scalebound

(Bildkredit: PlatinumGames/Microsoft)

Microsoft är nu ett väldigt, väldigt annorlunda företag än det var när det först engagerade sig i utvecklingen av Scalebound. Branschtrender har förändrats och Microsoft är mer intresserade av att monopolisera marknaden utomlands genom förslag som inte involverar att göra spel exklusiva för plattformen, som att utöka funktionerna och portföljen för Xbox am Pass. Det som var ett attraktivt utvecklingsförslag XNUMX kommer säkert inte att vara så tio år senare.

Lägg till det Microsofts nyligen föreslagna förvärv av Activision Blizzard, som dess förvärv av Bethesda förra året, och det verkar inte troligt att du kommer att vilja skapa en ambitiös RPG baserad på original IP genom utvecklingsforskning utifrån. Med tanke på mängden resurser och talang som du snart kommer att samla internt, kanske det inte längre är nödvändigt att använda PlatinumGames och relaterade studior för sådana projekt.

Detta kommer sannolikt inte att bli en stor besvikelse för PlatinumGames. Inaba sa att han ville att studion skulle gå i en annan riktning än dess tidigare titlar, med ett uppenbart fokus på liveservicespel.

Dagens bästa Xbox Series S-erbjudanden

xbox s-serienUSA

  • De bästa rollspelen: de bästa rollspelen på PC och konsol
Dela detta