PayPal har släppt en uppdatering utformad för att göra dess Köp nu betala senare (BNPL)-erbjudande till ett mer attraktivt erbjudande mitt i hård konkurrens på marknaden.

Betalningsjätten har meddelat att den utökar sin tjänst med en ny månatlig betalningsplan, som gör det möjligt för USA-baserade kunder att sprida betalningar över perioder på upp till 24 månader.

Tjänsten är tillgänglig för köp mellan €199 och €10,000 0, med räntor som sträcker sig från 29.99 % till XNUMX % APR beroende på betalningsplanens löptid.

Kampen om BNPL

BNPL-marknaden hamnade i rampljuset tidigare den här månaden när Apple tillkännagav planer på att gå in i utrymmet med sitt Pay Later-program, som gör det möjligt för kunder att dela upp alla betalningar som görs via Apple Pay i fyra omgångar. .

Compte tenu de la base de d'installation d'Apple et de l'omnipresence de systèmes de paiement en ligne et des terminals de point de vente kompatibel med Apple Pay, la société semble prête à s'emparer d'an viktig del Från marknadsföra.

Inför konkurrens från Apple beslutade PayPal att differentiera sin tjänst med mycket längre betalningsplaner. Apple kräver att användarna återbetalar BNPL-lån (upp till 1,000 XNUMX €) inom sex veckor, medan PayPal nu erbjuder ett tvåårigt spår och stöder mycket dyrare köp.

Det finns dock oro på vissa håll över BNPL:s långsiktiga inverkan på privatekonomin, särskilt hos yngre och mindre skattekunniga köpare. Oron är att den breda tillgängligheten av BNPL kommer att locka oseriösa köpare som köpare inte har råd med, fånga dem i en spiral av räntebetalningar och döda deras kreditvärdighet.

PayPal ser dock annorlunda på situationen och väljer istället att betona den flexibilitet som BNPL erbjuder köpare inför kraftig inflation och kraftigt stigande kostnader för elnätet.

"När makromiljön fortsätter att utvecklas, letar konsumenter efter sätt att sträcka ut sin ekonomi och ha bättre kontroll över sina inköp", säger Apur Shah, som leder BNPL på PayPal.

”Det finns ingen helhetslösning när det kommer till shopping, och detsamma gäller köp nu, betala senare industri. Vi tror att att ha en komplett portfölj av BNPL-planer, utöver vår PayPal-kreditprodukt för revolverande kredit, ger konsumenterna fler alternativ att välja det alternativ som bäst passar deras preferenser och budgetbehov.

Via ZDNet (öppnas i en ny flik)

Dela detta