Starfield har äntligen avslöjats, och det ser ut som att Bethesdas efterlängtade sci-fi RPG kommer att återinföra en mekaniker från Elder Scrolls-serien som inte har dykt upp sedan 1996 års Daggerfall.

Som noterades under Starfields spelavslöjande på Xbox och Bethesda Showcase, och upptäckt av ett observant fan på Reddit (öppnas i en ny flik), verkar rymdrollspelet innehålla någon form av bolånesystem. Funktionen antyddes kort när regissören Todd Howard tog en titt på spelets karaktärsanpassningsfunktioner och diskuterade olika personliga egenskaper som kan väljas för "unika fördelar och nackdelar".

En av dem har titeln Starter Home. "Du äger ett litet hus på en fridfull liten måne, men det kommer med ett lån på 50,000 XNUMX från GalBank," står det i egenskapsbeskrivningen.

Omnämnandet av bolån genererar vanligtvis inte mycket entusiasm, men det finansiella systemet har en rik historia genom Elder Scrolls-serien. Daggerfall inkluderade ett överraskande starkt banksystem som gjorde att du kunde sätta in guld på ett konto, köpa föremål med remburs, köpa och sälja hus och till och med ta lån till en reducerad ränta på 10 %. Om han misslyckades, skulle hans regionala rykte minska tills hans ekonomiska situation förbättrades.

Bolånesystemet togs bort för framtida Elder Scrolls-spel, även om The Elder Scrolls Online har bänkar som kan användas för att lagra guld och föremål. Flera mods har också skapats för Skyrim som lägger till fullständiga banksystem, som täcker lån, skuldbetalning och sparkonton. Kolla in Googles Bordeciel Bank Mod (BBM) eller Imperial Bank om det är din grej.

Att Starfield involverar ett kredit- och skuldsystem av något slag borde inte vara alltför förvånande. Bethesda presenterar spelet som en grundad, realistisk vision av en interstellär mänsklig framtid, och beskriver till och med spelets estetik som NASA-punk (öppnas i en ny flik). Och vad är bättre än att skapa "en trovärdig framtid och, om inte alltid den mest välkomnande, åtminstone bekant", om inte att lägga till en touch av rentier-kapitalism till dess universum.

(Bildkredit: Bethesda)

frestande drag

Starter Home är inte den enda personliga egenskapen som fångade vår uppmärksamhet. En lista med 16 egenskaper visades under Starfields första gameplaytrailer, där spelaren kunde välja tre totalt. Bland dem var mer typiska, introverta och extroverta standardpersonlighetsdrag, såväl som mer universumspecifika val.

Du har förmågan att ingjuta dig själv med främmande DNA och acklimatisera dig till rymdens viktlöshet för att öka din statistik. Du kan också ändra hur och var din karaktär växte upp, vilket kan ge ytterligare dialogalternativ och belöningar när du interagerar med specifika fraktioner.

På andra ställen på sidan för att skapa karaktärer kan du anpassa din karaktärs utseende, ändra deras kropp och ansiktsform med en mängd olika reglage och förinställningar. Karaktärsbakgrunder, å andra sidan, kommer att skicka dig ut i universum med tre startförmågor. De låter dig skräddarsy din karaktärs förmågor, som att förbättra skadorna på specifika vapentyper, tvinga svagare fiender att upphöra med elden eller öka dina chanser att övertala NPC:er under strid.

Även om spänningen kring spelet byggs upp, tror TRG:s utgivare att Starfield redan håller på att förlora rymdkapplöpningen och måste göra mer för att verkligen briljera bland befintliga rymdrollspel. Det kan inte dröja länge innan du får tag i spelet, eftersom Xbox Game Pass antyder att Starfield kommer att släppas i början av nästa år.

Dela detta