Panasonic och OM System avslöjar lanseringsdatum för nya Micro Four Thirds-kameror

Panasonic och OM System avslöjar lanseringsdatum för nya Micro Four Thirds-kameror

Panasonic och OM System (tidigare Olympus) har tillkännagett lanseringsdatum för sina efterlängtade nya kameror, med de 2 Micro Four Thirds-modellerna som kommer inom en vecka efter varandra.

Panasonic GH6, som ursprungligen var planerad att landa förra året, kommer att presenteras helt den 1 februari klockan XNUMX EST, enligt Lumix officiella Facebook-sida. För dem i Storbritannien och Australien är det den XNUMX februari kl. XNUMX GMT / XNUMX AEST.

Men innan dess kommer vi också att se ankomsten av den första OM System-kameran sedan Olympus-namnet lades ner förra året. Vi vet inte vad den här kameran kommer att heta än, men det "nya kamerameddelandet" kommer att äga rum den 1 februari kl. 00:6 EST / 00:4 am GMT / 00:XNUMX pm AEST.

Den här nya från OM System har avslöjats i en ny trailer som du kan se nu. Det korta klippet, som följer naturfotografen Ben Knoot, avslöjar inga ytterligare detaljer om kameran, annat än en stark antydan om att den kommer att göras för naturfotografer.

OM Digital Solutions, tillverkaren av denna nya OM System-kamera, har tidigare sagt att man "utvecklar en ny kamera med utbytbara linser" för Micro Four Thirds-systemet, och kommer att förbättra bildkvaliteten "genom användning av fotografisk teknik av dator". Men vi behöver inte vänta länge för att ta reda på exakt hur den planerar att konkurrera med smartphones och deras fullformatsrivaler.

Panasonic GH6 kommer att vara kompatibel med samma Micro Four Thirds-objektiv som OM System-kameran, och det vet vi redan lite mer om. Panasonic har tidigare meddelat att dess efterföljare GH5 kommer att ha en ny höghastighetssensor och Venus-processormotor, inklusive möjligheten att spela in 4K/60p-video med tiobitars färgdjup 4:2:2. Det är en spännande kamera för filmskapare av alla slag, så vi ger dig alla officiella nyheter den XNUMX och XNUMX februari.

Analys: Micro Four Thirds välkommen tillbaka

Micro Four Thirds (MFT)-systemet lanserades av Panasonic och Olympus XNUMX som ett sätt att skapa små spegellösa kameror som skulle tilltala både hobbyfotografer och professionella fotografer.

Under de senaste åren har utvecklingen av fullformats spegellösa rivaler från Sony, Canon och Nikon hamnat i skuggan. Men dessa två utgåvor från Panasonic och OM System markerar en välkommen återkomst för MFT-kameror, som kommer att hjälpa fotografer och videografer att ha ett mycket exakt alternativ.

Sedan 2 har smartphonekameror decimerat den nedre delen av Micro Four Thirds-systemet, så dessa två nya tillkännagivanden borde ge högre priser.

Det betyder att den nya kameran och OM-systemet i Panasonic GH6 kan hamna i kollision på något sätt, eftersom de delar exakt samma linssystem. Men baserat på de detaljer vi har sett hittills ser det ut som att GH6 kommer att vara mer fokuserad på video, medan OM System-kameran kommer att riktas mot vilda fotografer.

Eftersom Micro Four Thirds-kameror har mindre sensorer än deras fullformats- och APS-C-konkurrenter, kan de erbjuda unika funktioner inom områdena beräkningsfotografering och videoinspelning. Därför är vi mycket spännande att se hur Panasonic och OM System förnyar sig inom dessa områden så att MFT-systemet återigen ligger i framkant av kameratekniken.