Overwatch 2:s nya PvE-spelläge kommer att lanseras 2023 och har designats för att berätta en komplett, linjär historia genom multiplayer-shooters regelbundna säsongsuppdateringar.

På tal om Overwatch 2 under en presskonferens sa utvecklaren Blizzard att det kooperativa berättelsebaserade spelläget kommer att ha en förskjuten release för att sammanfalla med uppföljarens nya nio veckor långa säsongsmodell. Istället för diskret storytelling kommer dock varje uppdatering att smälta samman till en övergripande kampanj som kulminerar i en fastställd slutsats.

"Den berättar en komplett, linjär historia med en början och ett slut," sa spelregissören Aaron Keller om PvE-läget. "Istället för att spara allt innehåll vi skapar för att lägga i en stor låda som du säljer för €60 eller mer, har vi ändrat vår modell nu för att börja släppa saker säsongsvis.

”Vi vill kunna lansera den när de är klara istället för att behålla den. Det är väldigt viktigt för oss att fortsätta släppa innehåll till spelet."

Det kommer dock att ta lite tid innan du kan lägga vantarna på PvE-spelläget. Det är planerat att släppas 2023, månader efter släppet av Overwatch 2:s nya PvP-läge som en del av spelets tidigåtkomstsläpp den 4 oktober.

Även om inget specifikt datum har meddelats, kan det nya spelläget lanseras redan i februari. Overwatch 2 kommer att ha ett nytt nio veckors säsongsuppdateringsmönster, med årets sista säsong som lanseras den 6 december. PvE kommer sannolikt att släppas för att sammanfalla med releasen av en av dessa nya uppdateringsperioder, vilket innebär att den kan komma den 7 februari, det beräknade releasedatumet för den första säsongen 2023.

PvE kommer inte bara att representera ett nytt spelläge för Overwatch, utan också en ny kanal genom vilken dess historier och karaktärer kan utforskas. Blizzard säger att co-op kommer att föra Overwatchs berättelse framåt och svara på gamla frågor som fansen har varit ivriga att svara på sedan det första spelet, såväl som nya plotpoäng. I synnerhet kommer det att fokusera på att berätta historien om Overwatch-gruppens reformering i spelet.

(* 2 *)Tillsyn 2 SGF 2022

(Bildkredit: Blizzard)

en förändring av takten

Blizzards inställning till Overwatch 2:s samarbetskampanj är överraskande. Att släppa ytterligare berättelseinnehåll som itererar på en ständigt växande lore är normalt för liveservicespel, men Overwatch 2 känns mer begränsad. Det verkar som att historien om uppföljaren inte bara kommer att spåra ur för att motivera släppandet av nytt innehåll, utan det har planerats noggrant för att nå en slutlig slutsats.

Naturligtvis kommer det nog att ta många år att komma till det målet, med många uppföljare på väg. Men tanken på att deras kooperativa historia kommer att sluta bra är en förändring av takten.

Blizzard meddelade först att PvE inte skulle vara tillgänglig när Overwatch 2 lanseras den 4 oktober under Xbox och Bethesda Showcase. Utvecklaren fakturerar denna första konstruktion som en period för tidig åtkomst som främst kommer att fokusera på dess 5v5 PvP-läge.

Det finns dock massor av andra nya funktioner att se fram emot. Overwatch 2:s battle pass-system representerar inte bara en stor förändring för serien eftersom den förbinder sig till en liveservicemodell, Blizzard gör också stora förändringar i sitt system för intäktsgenerering. Overwatch 2 kommer inte att ha några loot boxes, till förmån för en kosmetikabutik i spelet.

Kolla in färdplanen för Overwatch 2 release för mer information om vad du kan förvänta dig.

Dela detta