Blizzard planerar att introducera ett guild-system i Overwatch 2 någon gång efter att multiplayer-shootern lanseras senare i år.

Som svar på fansfrågor i en Reddit Overwatch 2 AMA-tråd (fråga mig vad som helst) (öppnas i en ny flik), fick spelets utvecklingsteam frågan om nya sociala system som kommer till uppföljaren. En spelare ville specifikt veta om det fanns några klaner eller turneringar i spelet på gång.

"Vi letar efter att lägga till fler sociala system till Overwatch 2, och ett guildsystem är en prioritet för oss", sa spelchefen Aaron Keller. "En funktion som denna är en enorm möjlighet och något vi är väldigt glada över, men det är ett enormt lyft, inte bara för stora delar av vårt team, utan för flera andra avdelningar på Blizzard. Vi har arbetat mycket med den här funktionen, men det är för tidigt att prata om detaljer eller när den kan komma ut.

Keller fortsatte med att säga att turneringar i spelet är "något laget börjar fördjupa sig i." Han lämnade inga detaljer om hur de skulle se ut eller när de kommer att dyka upp.

(* 2 *)

(Bildkredit: Blizzard Entertainment)

Varför kommer guilds till Overwatch 2?

Spelare har länge bett Blizzard att implementera ett guildsystem i Overwatch. En formell klanmekanism skulle tillåta spelare att lättare koordinera matcher och organisera gruppmatcher med rivaliserande parter. Det skulle fungera som ett annat socialt system, vilket gör det enkelt att hitta spelare online att samarbeta med om du är desperat efter ett spel.

Ett skråsystem skulle också öppna dörren till mer konkurrenskraftiga möjligheter. Gilden kommer sannolikt att ansluta sig till turneringssystemet som Keller hånade i denna AMA, med guilder som tävlar om titlar och priser. Lägg till det regionala och globala guildrankningar, såväl som beständiga guildrankningar, så har du ett helt nytt konkurrenskraftigt område i spelet.

Med Blizzard som erbjuder Overwatch 2 som en livetjänsttitel letar utvecklaren troligen efter så många sätt som möjligt för att hålla spelarna engagerade mellan säsongsuppdateringar. Spelarledda guilder verkar vara ett enkelt sätt att göra detta genom att öka samhällsengagemang.

Det finns ännu inga detaljer om när guildsystemet kommer ut, men vi vet att det kommer efter Overwatch 2:s nya PvP-komponent lanseras i Early Access den 4 oktober. PvE-elementet i spelet kommer att släppas senare nästa år.

Dela detta