Overwatch 1 har ingen framtid efter lanseringen av Overwatch 2

Overwatch 1 har ingen framtid efter lanseringen av Overwatch 2

Overwatch 2 kommer helt att ersätta Overwatch när den lanseras i oktober, eftersom den första delen i Hero Shooter-serien inte längre kommer att vara spelbar.

Utvecklaren Blizzard har klargjort sina planer på att avsluta spelet efter releasen av Overwatch 2 i en utvecklare AMA på Reddit (öppnas i en ny flik). På frågan om vad uppföljarens lansering skulle innebära för Overwatch var spelchefen Aaron Keller tydlig: "När den lanseras den 4 oktober kommer den att ersätta den nuvarande livetjänsten."

Utgivningen av Overwatch 2 kommer i princip att skriva över originalspelet. Uppföljaren, med sina stora balansjusteringar, kartändringar och byte från 6v6 till 5v5-matcher, kommer att vara det enda sättet att spela Overwatch-serien.

Spelets slutdestination har varit en förvirring under en tid. Som PC Gamer (Öppnas i en ny flik) påpekar, skrev en tweet (Öppnas i en ny flik) som skickades av det officiella Overwatch-kontot 2019 att "Overwatch 1-spelare och Overwatch 2-spelare kommer att spela sida vid sida. ". samma kartor", vilket tyder på att de två spelen skulle vara live samtidigt. Det verkar som om detta föreslogs felaktigt eller att Blizzard ändrade seriens gång under utvecklingen av Overwatch 2.

(* 2 *) (* 1 *)

(Bildkredit: Activision Blizzard)

Mer snart

Reddit AMA avslöjade också vad som kommer att hända med Overwatch 1-innehåll som inte kommer att inkluderas i Overwatch 2 vid lanseringen. Systemdesignern Gavin Winter sa (öppnas i en ny flik) att kartor som Temple of Anubis och Hanamura kommer att vara tillgängliga att spela i anpassade spel, men kommer inte att inkluderas i andra lägen vid lanseringen.

"Jag har några idéer som jag skulle vilja pröva när det gäller att återanvända dem för möjliga nya spellägen, men dessa idéer kanske bara ser dagens ljus inom en avlägsen framtid med tanke på våra nuvarande planer," sa Winter. "Om vi ​​hittar ett sätt att ge dem ett nytt läge, skulle vi vilja göra omfattande tester i Arcade eller andra format där vi kan få feedback från samhället."

På andra ställen i AMA förklarade Keller varför Overwatch 2 kommer att lanseras med endast tre nya hjältar, varav två, Sojourn och Junker Queen, redan avslöjades i betaversionen av Overwatch 2. Keller sa (öppnas i en ny flik) att utvecklingsresurser initialt hade delats mellan Overwatch 2:s PvE- och PvP-komponenter, men utvecklingen av co-op-innehållet släpade, den konkurrenskraftiga flerspelarsidan påverkades också.

"För att vara tydlig, det finns ingen hemlig kista med fulla hjältar och annat innehåll som vi sparar för framtida säsonger," sa Keller. "När vi fortsätter att iterera på PvE-sidan av spelet, innebar detta att tidslinjen för PvP-innehåll och funktioner blev längre."

Men andra hjältar är på väg. Som avslöjas i den nyligen släppta Overwatch 2-färdplanen planerar Blizzard att introducera en ny hjälte i varje säsongsuppdatering. De kommer att släppas var nionde vecka efter att spelet lanseras den 4 oktober.