Varför minskningen av Netflix-prenumeranter kan vara

I mars och april i år verkade det som att det inte gick en dag utan att Netflix avbröt något.

Superhjältedramat Raising Dion har blivit konserverat (öppnas i en ny flik), liksom den hyllade skräckfilen 81 (öppnas i en ny flik), och streamingjättens animationslista har decimerats, med Meghan Markles utvecklande affär bland offren. (öppnas i en ny flik)

Det har dock varit tyst de senaste veckorna, och Netflix-relaterade nyheter verkar istället fokusera på plattformens lansering av annonser och dess planerade tillslag mot lösenordsdelning. Nu är han dock tillbaka till att ångra saker.

Midnight Gospel var en animerad show för vuxna skapad av Adventure Time (öppnas i en ny flik), huvudskådespelaren Pendleton Ward och komikern Duncan Trussell. Serien följde en astronaut vid namn Clancy Gilroy, som bor i en felaktig multiversimulator och bestämmer sig för att lämna sitt hem för att förhöra levande varelser i döende världar.

Varje varelse röstades av en annan gäst, med komikern Pauly Shore och musikern Bonnie Prince Billy bland gästerna.

Serien debuterade i april 2020 och fick dussintals solida recensioner, med 91 % i betyg på Rotten Tomatoes (öppnas i en ny flik), men ordet hade tystnat för en andra säsong, trots Trussells röstintresse av att göra mer.

Trussell bekräftade senare att showen ställdes in under helgen i en tweet.

The Midnight Gospel har ställts in av Netflix. https://t.co/36X8Vhv5Lb 3 juni 2022

Se mer

Trussell fortsatte med att uttrycka sin tacksamhet till Netflix för att han tog chansen på programmet till att börja med, och tillade att, i hans sinne, "...det är fortfarande en säsong till kvar, men den "avgörande" kuben av kännande glas [Netflix ] håller i sina vibrerande katakomber 'No plus'. Och det är svårt att argumentera med en hink."

Analys: en annan biter i dammet

Netflix skärpning av bältet är inte begränsad till animerade projekt, med uppsägningar (öppnas i en ny flik), uppföljare till inställda filmer och stora dramer, men animation verkar ha drabbats särskilt hårt.

Allt detta går tillbaka till tillkännagivandet att Netflix har tappat 200.000 2022 prenumeranter sedan början av 70 (öppnas i en ny flik). Denna nedgång orsakade en nedgång på XNUMX miljarder euro i företagets marknadsvärde och åtföljdes, vid den tidpunkten, av nyheten att Netflix hade tagit bort sin animationslista.

Netflix chef för utveckling och kreativt ledarskap för originalanimation, Phil Rynda, fick sparken, tillsammans med många av hans personal, och flera projekt skrotades.

Bland de inställda animerade projekten fanns en högprofilerad anpassning av Roald Dahls The Twits, en ny serie baserad på Jeff Smiths älskade serietidningsserie Bone, Toil and Trouble, och Lauren Fausts Wings Of Fire, som övervakades av Ava. DuVernay från Selma .

Netflix har fortfarande en hel del anime-projekt på gång, med Big Mouth och Human Resources som bevisar enorma hits för streamern, för att inte tala om deras enorma anime-lista (öppnas i en ny flik), men en snabb titt på listan på Wikipedia ( öppnas i en ny flik) och du kommer att se "väntande" bredvid vissa program som väntar på nyheter om var du befinner dig.

Tyvärr kommer Midnight Gospel inte att vara den sista att gå.

Dela detta