Snapdragon 8 Gen 2, Qualcomms nya avancerade mobilchip för nästa våg av Android-flaggskeppssmartphones, gjorde sin debut vid företagets årliga Snapdragon Summit den 15 november, och visade upp ett antal imponerande nya teknologier.

Medan några flashiga AI- och kamerafunktioner markerade chipsets introduktion, fokuserade en annan anmärkningsvärd förbättring på mobilspel; med en betydande förbättring av inkommande visuell kvalitet; drivs av tillägget av hårdvaruaccelererad strålspårning.

Enkelt uttryckt ger strålspårning större fysisk precision till ljusets beteende i spelvärlden, global belysning, skuggor och omgivande ocklusion, vilket resulterar i mer realistiska och uppslukande bilder.

Bild 1 av 4

(*8*)(Bildkredit: Oppo)Oppo x Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 Ray Tracing Touch Bild Höjdpunkter(Bildkredit: Oppo)Oppo x Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 Global Illumination ray tracing pressbild(Bildkredit: Oppo)Oppo x Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 Ray Tracing Pulse Imaging Refractions(Bildkredit: Oppo)

Denna teknik, en gång reserverad för de bästa grafikkorten på marknaden, spred sig sedan till de senaste spelkonsolerna och har nu tagit sig till mobilen.

Faktum är att Samsungs Exynos 2200, som introducerades i början av 2022, var det första mobilchippet som stödde tekniken, men mindre än ett år senare implementerade Qualcomm inte bara blixtlansering för att komma ikapp, utan tog med sig ett antal partners som var engagerade i att kapitalisera om tillgängligheten för denna nya grafikförbättring.

Behemoth-utgivare som Tencent lägger till trovärdighet till teknikens bredare adoption och framgång på mobila enheter, medan Qualcomm redan har en mängd hårdvarupartners som vill dra fördel av strålspårning på sitt eget sätt.

Varumärken som Asus, Black Shark, OnePlus, Samsung, Sony och Xiaomi har nämnts, men det var Oppo som såg till att aktivt visa upp sitt engagemang för 8 Gen 2 och dess hårdvaruaccelererade strålspårning under toppmötets första dag .

Oppos SVP och CPO Pete Lau dök upp på video under presentationen och uttryckte uttryckligen sin entusiasm för "next-level gaming"-upplevelserna som den 8:e Gen 2 lovar att leverera, men företaget brydde sig inte om att inte sluta där och ta med senior grafik produktchef Jane Tian upp på scenen.

Bild 1 av 5

Oppos Jane Tian på scen på Qualcomm Snapdragon Summit 2022(Bildkredit: Future/Alex Walker-Todd)Oppos Jane Tian på scen på Qualcomm Snapdragon Summit 2022 på nära håll(Bildkredit: Future/Alex Walker-Todd)Oppos Jane Tian på scen på Qualcomm Snapdragon Summit 2022, pratar om Oppos Ray Tracing 8 Gen 2-testning(Bildkredit: Future/Alex Walker-Todd)(*2*)(Bildkredit: Future/Alex Walker-Todd)Oppos Jane Tian på scen på Qualcomm Snapdragon Summit 2022, pratar om PhysRay SDK(Bildkredit: Future/Alex Walker-Todd)

Han talade mer detaljerat om resultaten som Oppo redan ser med sina riktmärken för ihållande strålspårning i 8 Gen 2, som, jämfört med dess tidigare strålspårning endast för programvara, sades vara fem gånger effektivare och den placerade 90 % mindre CPU arbetsbelastning. .

Företagets historia med mobil strålspårning ledde faktiskt till att det skapade ett utvecklingskit för mobil strålspårning med öppen källkod, kallat PhysRay SDK, som ska hjälpa utvecklare med saker som mjukvara och hårdvarukompatibilitet och Optimera strålspårning mellan olika enhetskonfigurationer.

De mobila strålspårningsdemos som visas på scenen har accentuerat fördelarna som tekniken ska ge mobilgrafik, men resultaten talar för sig själva, vilket gör att vi undrar hur lång tid efter de första telefonerna kommer ut på marknaden. spel som implementerar chipset Adreno GPU och dess nya flaggskeppsfunktion.

Oppo är naturligtvis på listan över företag som har åtagit sig att lansera 8 Gen 2-drivna enheter inom en snar framtid och att den kommer att vara förpackad i vad som än är nästa post i dess flaggskepp Find X-serie av telefoner (våra pengar är värda) . det är på Oppo Find X6).

Under tiden, kolla in vår sammanfattning av de bästa speltelefonerna som finns tillgängliga för närvarande, även om det bara är för att ta reda på vilka märken du ska se upp med kommer med sina 8 Gen 2-toting-enheter.

Dela detta