Oppo Find X5 Pro-läckan gör den nästan identisk med OnePlus 10 Pro

Oppo Find X5 Pro-läckan gör den nästan identisk med OnePlus 10 Pro

(*10*) Vi såg nyligen den förvånansvärt tidiga lanseringen av OnePlus 10 Pro, OnePlus senaste avancerade telefon som väntas i mars eller april, och om du inte gillar hur det ser ut, kommer du förmodligen inte att gå att bli imponerad av nästa. 'Oppo' flaggskeppstelefon om denna nya läcka är korrekt.

(*10*) Den populära digitala chattstationen publicerades på kinesiska sociala medier Weibo med några specifikationer för Oppo Find X5 Pro, nästa avancerade telefon från systerföretaget OnePlus: inlägget raderades, men inte innan Låt inte folk fångar det.

(*10*) "Vänta", hör vi dig fråga, "eftersom Oppos senaste avancerade telefon var Find X3 Pro, nästa är säkert Find X4 Pro, är det inte Find X5 Pro?" och vi är med dig, men vissa läckare tror att Oppo kommer att hoppa över nummer 4.

(*10*)I Kina är det ett otursnummer och är förknippat med döden. Detta trots att företaget har använt numret tidigare, framför allt på Oppo Reno 4-familjen, men vi kommer att hålla oss till läckor på denna för att vara säkra.

In Morning Digital Chat Station delade #OPPO Find X5 Pro men togs senare bort (https://t.co/GlYBoL666M)PFEM106.7" 2K AMOLED LTPO 2.0120Hz uppdateringsfrekvens32MP IMX70950MP IMX766 OIS+50MP IMX766+13MP8 Gen 1 dragon5000 80MP50 1MP IMX1 + 12MP2022 Gen XNUMX XNUMX watt trådlöst pic.twitter.com/XNUMXYvXNUMXuSPOBYXNUMX januari XNUMX

(* 10 *) Se mer

(*10*) Specifikationslistan för Digital Chat Station gav ett otroligt välbekant ljud för personer som är bekanta med OnePlus 10 Pro.

(*10*) Det finns en 120-tums 6,7Hz QHD AMOLED-skärm, Snapdragon 8 Gen 1-chipset, 5000mAh-batteri med 80W trådbunden laddning och 50W trådlös laddning, 32pm gemensamt.

(*10*) Det finns dock vissa skillnader och alla utom en finns på fotoavdelningen. Den andra är designen: Digital Chat Station delade en rendering som du kan se ovan i Twitter-inbäddningen, och den liknar Find X3 Pro.

(*10*) Men låt oss nu gå vidare till fotografering: medan OnePlus 10 Pro har en kombination av 48 MP huvudkamera, 50 MP ultravidvinkel och 8 MP teleobjektiv, har Oppo Find X5 Pro en huvudkamera på 50 MP , 50 MP ultravidvinkel och 13 MP extra kamera, även om vi inte vet det. Jag vet inte vad den senare gör.

(*10*)Det finns också MariSilicon X-chippet, ett neuralt bearbetningschip som tillkännagavs förra året som kommer att tillföra ytterligare AI-bearbetningsintelligens till telefonens fotografering.

Analys: varför är de två telefonerna så lika?

(*10*) Vi behöver inte vädja till Poirot för att förstå varför Oppo och OnePlus har designat så liknande telefoner, det beror på att de i princip är samma företag.

(*10*) Efter en sammanslagning 2021 gick de två varumärkena, som redan ägdes av samma företag, samman, så de delar nu forsknings- och FoU-team.

(*10*) Så här finns inget plagiat, men frågan kvarstår, om än med en annan betoning: varför? Och det har vi inget bra svar på.

(*10*) Det finns ingen fördel för användare för två nästan identiska telefoner på marknaden. Detta gör det svårare för potentiella köpare att bestämma vilken telefon de ska köpa.

(*10*)Istället för att analysera förvecklingarna med MariSilicon

(*10*) Det här är inte första gången vi har sett OnePlus och Oppo rumphuvuden, eftersom OnePlus 8 Pro och Oppo Find X2 Pro också var otroligt lika, och det var också svårt att avgöra vilken som var bäst av dessa två.

(*10*) Kanske är det därför OnePlus tar steget med sitt 10 Pro-meddelande: så att du kan se lite tidsmässigt avstånd från Oppos nya telefon. Men vi föredrar att se varumärken göra sig distinkt olika varumärken.