OnePlus glömmer att det gör smartphones och tillkännager... ett mekaniskt tangentbord?

OnePlus glömmer att det gör smartphones och tillkännager... ett mekaniskt tangentbord?

OnePlus har meddelat att man skapar, eller snarare samskapar, ett mekaniskt tangentbord, vilket är något av en snöboll för ett företag som är mest känt för sina smartphones.

För att vara rättvis producerar OnePlus icke-smarttelefonkit som hörlurar och en smartklocka, men vi såg inte ett mekaniskt tangentbord komma. Men som företaget säger till oss tar det den här riktningen på grund av efterfrågan.

Tangentbordet kommer att göras i samarbete med Keychron, och projektet lanserades under samskapande plattformen "OnePlus Features". Det är i princip där företaget arbetar med partners för att producera saker som OnePlus-användare har röstat på, och det mest populära tidiga projektet är detta tangentbord.

Så vad är grejen med själva enheten? OnePlus har berättat väldigt lite om produkten annat än att den kommer att vara "anpassningsbar" och, ja, det är allt företaget har avslöjat vid det här laget, förutom att mer detaljer kommer att avslöjas i början av 2023.

Om du vill lära dig mer om OnePlus mekaniska tangentbord kan du prenumerera på OnePlus Feature-plattformen, där du kommer att få varningar om nya utvecklingar.

Analys: Mer än en festival av ljus, utan tvekan

Det är verkligen något lite annorlunda för OnePlus, naturligtvis. När det gäller vad ett "anpassningsbart" mekaniskt tangentbord innebär; I teorin kan det vara så enkelt som att kunna välja mellan en miljon olika RGB-ljusmönster och effekter, precis som vilket annat speltangentbord som helst.

OnePlus kan dock planera något djupare, och det verkar mycket troligt, eftersom partnerföretaget Keychron diskuterar djup anpassning på sin webbplats. Den täcker ämnen som byte av nycklar, stabilisatorer (som dikterar "känslan" av att trycka på tangenterna) och olika löstagbara kablar. Med tanke på det, och det faktum att anpassning uppenbarligen är den utmärkande funktionen, eftersom det är det enda som detta första pressmeddelande nämner, förväntar vi oss mycket mer än bara möjligheten att mixtra med lysdioder.

Förhoppningsvis får vi veta mer i januari, även om tidsramen "tidigt nästa år" för den första droppen av adekvat information verkligen kan betyda när som helst under det första kvartalet. Förvänta dig också att se fler projekt levererade av OnePlus genom denna nya samskapande plattform i framtiden.

Dagens bästa erbjudanden för speltangentbord