Vi har hört många påståenden om vilka flaggskeppstelefoner vi får eller inte får se från OnePlus i år, och det pratas mest om en standard OnePlus 10 och OnePlus 10 Ultra. Men nu ser det ut som att vi inte kommer att se det heller, med en OnePlus 10T som lanseras istället.

Hittills verkar den här telefonen vara placerad som en något mindre telefon än OnePlus 10 Pro, så det kan sluta bli OnePlus 10 i allt utom namnet. Läckor tyder dock på att den har Pace Pro i minst ett område: det är laddningshastigheten, och den kan också ha en bättre chipset.

Nedan har vi detaljerat allt vi har hört om OnePlus 10T hittills, och vi kommer att uppdatera den här artikeln så fort vi vet mer.

klippa för att jaga

  • Vad är det? Nästa avancerade OnePlus-telefon
  • När kom det ut? Förmodligen senare i år
  • Hur mycket kostar det? Kanske lite mindre än OnePlus 10 Pro

OnePlus 10T släppdatum och pris

Det enda riktiga ryktet om lanseringsdatumet hittills pekar mot att OnePlus 10T landar i juli, även om det verkar tidigt för en Model T och ganska nära lanseringen av OnePlus 10 Pro, så vi misstänker att det är mer troligt att det kommer i augusti eller september. .

Det finns inga ord om vad den här telefonen kan kosta, men samma källa hävdar att den hamnar mellan OnePlus 10 Pro och OnePlus 10R, vilket skulle innebära ett något lägre pris än Pro. Som referens, den här telefonen börjar på €899/ 799 € (cirka 1400 XNUMX AUD).

Tja, det finns en viss osäkerhet om platsen där 10T avslöjas på internet, med vissa förutsägelser om att OnePlus 10 Pro kommer att ösa över OnePlus 10 Pro – och OnePlus XNUMX Ultra är säkert. I det här fallet kan det ha ett ännu högre pris.

OnePlus 10 Pro kan fortfarande vara företagets dyraste telefon (Bildkredit: Future)

Namn OnePlus 10T

OnePlus 10T är ett lite udda namnval, med tanke på att "T"-versionerna vanligtvis är uppgraderade versioner av standardnumrerade versioner av OnePlus-telefoner. Så egentligen borde det inte finnas någon OnePlus 10T utan OnePlus 10.

Men sedan, med samma logik, borde det inte finnas en OnePlus 10 Pro utan OnePlus 10, och ändå är vi här.

Ändå finns det en chans att OnePlus faktiskt lanserar den som OnePlus 10, något som en källa föreslog och sa att de inte vet om det kommer att kallas 10T eller 10.

Men de senaste läckorna talar bara om en OnePlus 10T, med rykten om att 10:an är död, och läckaren Max Jambor (öppnas i en ny flik) sa specifikt att OnePlus 10T 5G är det "definitiva namnet för nästa och enda nästa flaggskepp telefon. från OnePlus i år.

Det finns också en viss vag logik i att kalla det 10T eftersom det troligen kommer att landa någon gång efter OnePlus 10 Pro, så att markera det som inte direkt en del av den lineupen kan vara vettigt, och om det landar under den typiska T-tiden (i slutändan) av året) och att sedan lägga till ett T till namnet är vettigt på den fronten.

OnePlus 10T design och display

En enorm OnePlus 10T-läcka har avslöjat massor av specifikationer, tillsammans med inkluderade bilder, vilket ger oss en glimt av telefonens möjliga design.

Du kan se en av dessa bilder nedan, med ett massivt kamerablock som sträcker sig över hela baksidan, även om det bara rymmer linser till vänster två tredjedelar, medan fronten har en platt skärm med ganska smala ramar och en kamerabild.

Du kan också se ström- och volymknapparna på den högra kanten, men det finns ingen varningsreglage. Det bör dock noteras att dessa bilder tydligen är baserade på tidiga prototyper av telefonen, så de kanske inte är helt korrekta.

En inofficiell bild som visar fram- och baksidan av OnePlus 10T

(Bildkredit: @HeyitsYogesh / @onsitego)

Samma källa avslöjade också att OnePlus 10T uppenbarligen har en 6,7-tums AMOLED-skärm med Full HD+-upplösning och 120Hz uppdateringsfrekvens. De exakta skärmspecifikationerna listades också av en annan läckare. Den här andra läckaren trodde att den här telefonen skulle lanseras som OnePlus 10, men de pratar helt klart om samma telefon.

Baserat på allt detta verkar designen och skärmen som ett litet steg tillbaka från OnePlus 10 Pro, eftersom den har en böjd QHD+-skärm och möjligen något mindre ramar.

OnePlus 10T kamera och batteri

Enligt en läcka har OnePlus 10T en trippellinskamera på baksidan, bestående av en 50MP huvudkamera med optisk bildstabilisering (OIS), en 16-tums ultrabred MP-snäppare och ett 2MP-makro. Den kan tydligen också spela in video i upp till 4K-kvalitet med upp till 60 bilder per sekund. Framsidan skulle under tiden rymma en 32 MP-kamera som kan spela in 1080p med 30 bilder per sekund.

Samma kameraspecifikationslista hade tidigare publicerats av en annan källa, så det är troligtvis korrekt.

Som sagt, en tredje källa pekade på något annorlunda kameraspecifikationer, och sa att man förväntade sig en 50MP f/1.8 primär sensor tillsammans med 8MP och 2MP sekundära, och en 16MP frontkamera.

När det gäller batteriet sa samma tre källor att det har en 4800 150 mAh med 10 W laddning. Det är en galen mängd laddningskraft och skulle överträffa OnePlus 10 Pro, även om batteristorleken är mindre här. , och XNUMXT saknar tydligen också trådlöst laddning.

OnePlus 10T Specifikationer och funktioner

Det finns en liten osäkerhet om vilken chipset OnePlus 10 Pro kommer att använda, med källor som tyder på att den skulle kunna använda Dimensity 9000 eller Snapdragon 8 Gen 1 Plus.

Båda är avancerade styrkretsar, där den senare är ännu bättre än OnePlus 10 Pro (eller i stort sett vilken annan Android-telefon som helst).

Det är den senare styrkretsen som för närvarande verkar mer trolig också, med en källa som säger att OnePlus har beslutat att byta från Dimensity till Snapdragon, och läckaren @yabhishekhd twittrar specifikt (öppnas i en ny flik) att den kommer att använda Snapdragon 8 Gen 1. Plus. En tredje källa pekade också på denna styrkrets.

Utöver det har vi hört att OnePlus 10T kan komma med ett val av 8 GB eller 12 GB RAM och 128 GB eller 256 GB lagring, plus Android 12 i lager ovanpå OxygenOS 12.

Det talas också om en fingeravtrycksläsare under displayen och stereohögtalare, vilket inte skulle vara förvånande.

Dela detta