Google har tagit ett nytt steg mot produktinnovation genom att utveckla en av de mest kraftfulla röstassistenterna på marknaden. Det är inget mer och inget mindre än "Ok Google", teknik baserad på artificiell intelligens (AI) som kommer att konkurrera direkt med andra assistenter med ett välkänt rykte som alexa siri cortana

Det fungerar genom röstkommandon, vilket avsevärt skulle minska den manuella användningen av utrustningen och möjliggöra en effektiv användning vid mottagande av en beställning. "Hej, Ok Google, konfigurera min enhet", är ett exempel på hur detta system fungerar perfekt integrerat både med smartphones och med Android- eller iOS -enheter.

Men nu när vi hänvisar till föregående exempel, skulle vi vilja visa dig hur du konfigurerar «Ok Google» till min enhet, så var mycket uppmärksam.

Hur ställer jag in Ok Google till en enhet?

Oavsett vilket operativsystem för din mobiltelefon eller surfplatta är, är det viktiga att du har alternativ för att konfigurera dem enkelt, snabbt och säkert. Avsikten är att njuta av en attraktivt röstsystem som ytterligare optimerar din upplevelse framför vilken enhet som helst.

Konfigurera Ok Google på Android

Förfarandet kräver några enkla steg. Efteråt kan du njuta av en av de bästa Google -tjänsterna helt gratis.

 • Steg 1: Det första är att följa vägen för att komma åt appen: Google app> Mer> Inställningar> Röst> Ok Google> Voice Match.
 • Steg 2: Nu måste du aktivera alternativet "Ok Google" genom att skjuta respektive knapp åt höger.
 • Steg 3: Nästa steg är att spela in din röst på mobilen eller surfplattan, så att systemet kan känna igen ljudet från och med nu. Det är också viktigt att starta guiden.
 • Steg 4: Innan du utför denna procedur visas ett gränssnitt som ger denna förklaring mer detaljerad. Klicka på knappen i det här fönstret Nästa; välj sedan i nästa fönster OK.
 • Steg 5: Vad du ska göra härnäst är att uttala frasen Okej Google. Gör det mjukt, starkt och förståeligt. Du gjorde det? Tja, klicka på knappen följande och upprepa samma procedur en andra gång. Avsluta med att klicka på knappen Finish.
 • Steg 6: Det sista steget är att aktivera den så att den fungerar perfekt, använd den med skärmen avstängd medan du sitter bakom ratten. När du använder hörlurarna via Bluetooth -anslutningssystemet.

Konfigurera Ok Google på iOS

För mobila eller iOS -enheter är proceduren för att konfigurera Ok Google också ganska enkel. Och för att få bra resultat finns det steg du måste följa.

 • Steg 1: Ladda ner senaste versionen av Google Assistant. Du hittar appen i APP Store. Nedladdningen är helt gratis.
 • Steg 2: Innan du utför konfigurationen accepterar du de villkor som finns i samma system.
 • Steg 3: Öppna alternativet inställningar från cellen. Gå sedan till avsnittet som identifieras som Siri Sök. 
 • Steg 4: Det nya gränssnittet kommer att visa en lista över tillgängliga applikationer, bland dem är den nyinstallerade Google Assistant.
 • Steg 5: Nästa steg är aktiveringen av alternativen Siri och Search, förutom Förslag och Tillåt låst skärm. I dessa två fall måste omkopplaren flyttas till höger sida.
 • Steg 6: Lägg till motsvarande genvägar, som du hittar i slutet av den tillgängliga listan.
 • Steg 7: Ställ in din röst så att systemet kan känna igen den. För att göra detta måste du hålla ned den röda knappen som visas på skärmen och uttala Ok google, hej google eller någon annan fras som du föredrar.
 • Steg 8: Eftersom du måste använda Google från Siri -systemet är det bästa du kan göra för att aktivera röstkommandot att säga följande: Hej Siri, Ok Google o Hej Siri, öppna assistenten.
 • Steg 9: Det sista steget är att säga de tidigare valda röstkommandona, men först måste du be Siri med en hög och tydlig röst för att öppna Google -assistenten.

Att konfigurera Ok Google är extremt enkelt, oavsett enhetens operativsystem. Om du vill förbättra din upplevelse inbjuder vi dig att följa stegen som tidigare nämnts.