Att erbjuda andra butiker på Apple iPhones och iPads är inte en överraskning, det är ett stort steg.

Att erbjuda andra butiker på Apple iPhones och iPads är inte en överraskning, det är ett stort steg.

Att titta på vad du mer kan göra med de enheter du inofficiellt äger kan alltid vara frestande, men på grund av en kommande EU-lag finns det rapporter om att Apple arbetar på ett sätt att tillåta installation av alternativa appbutiker.

Enligt Mark Gurmans rapport till Bloomberg (öppnas i en ny flik) innebär detta att andra butiker som Steam, Amazon, Microsoft och andra kan tillåtas erbjuda enskilda butiker och installera appar genom dem, som App Store. Det betyder att utvecklare kan ta 100 % av intäkterna och ha mer kontroll över vad appen kan komma åt, som mer grafikkraft och mer kontroll över vad din Apple-enhet erbjuder.

Däremot har vi släppt kunder som Riley Testut (se abre en un pestaña nueva) och Shane Gill (se abre en una pestaña nueva) han estado dearrollando una alternativa under años, llamada Alt Store (se abre en una pestaña nueva). Den erbjuder applikationer för att "sidoladda", vilket innebär att ladda ner applikationer till din Apple-enhet utan att använda App Store som inte skulle godkännas av Apple, såsom emulatorer och virtualiseringsprogram för att enkelt köra Windows XP på en iPad.

Det bästa Apple kan göra, om det är den vägen det tar, är att hämta inspiration från Alt Store och visa att denna väg inte är slutet på säkerheten på din Apple-enhet, utan en möjlighet för alla.

Alternativet är en frestande möjlighet för utvecklare.

Att spela GameCube på min iPad Pro är fantastiskt. Tack så mycket @DolpinforiOS 😍 pic.twitter.com/WMn8eC4Fuq 4 maj 2020

Se mer

När Alt Store först lanserades runt 2020 var jag nyfiken och ville se hur bra vissa spel jag har på Sonys PlayStation-konsol skulle kunna köras på min 2018 iPad 12.9-tum från en emulatorapp som erbjuds på Alt Store, och de fungerade. Inga problem. . Jag hade parat ihop min 8BitDo-kontroller med enheten och efter att ha anslutit surfplattan till min TV var det som om jag spelade dessa spel genom den ursprungliga Sony-konsolen.

Nästan tre år senare kunde Apple aktivera detta på ett eller annat sätt när iOS 17 kommer nästa år. Visserligen beror detta mest på kommande europeiska lagar som kan tvinga Apple att göra detta ändå, men det är ändå trevligt att se att företaget påstås arbeta med detta.

På en Mac, till exempel, är det inga problem att installera appar som inte är en del av App Store, mest på grund av att det är en enhet och ett exploateringssystem som har funnits sedan den ursprungliga Macintosh 1984. Det skulle ha varit en bra Kritiskt om du inte kunde tillåta att appar installeras utanför App Store på en Apple Silicon Mac eftersom användare kan göra det i flera år.

Säkerhet och integritet har varit Apples värderingar med iOS i flera år, och med goda skäl. Men som Alt Store har visat, kan det låsa upp kvävd innovation tillsammans med högre lön för utvecklare om de kunde använda kodningsbibliotek som tidigare var exklusiva för Apple-team.

Testut gjorde också ett bra argument på Twitter (öppnas i en ny flik) varför detta är goda nyheter för utvecklare, och jag håller med. Det är ett åtagande att ge utvecklare en annan möjlighet än vad App Store har sett ut sedan den debuterade 2008, och även om jag inte förväntar mig att emulatorer ska tillåtas oavsett om dessa förändringar kommer 2023, är det en spännande framtid för Apple-enheter ... som allt.