Oculus Quest 3: Rykten, förutsägelser och troligt släppdatum

Oculus Quest 3: Rykten, förutsägelser och troligt släppdatum Ett nytt Oculus VR-headset, troligen Oculus Quest 3, är tydligen under utveckling, efter Facebooks vd Mark Zuckerberg kommer att bekräfta under ett resultatsamtal för företaget i januari. Även om detaljerna i projektet ännu inte har bekräftats officiellt, sa Zuckerberg till investerare: "Vi fortsätter att arbeta med nytt material. kommer att anpassa sig till samma plattform, så innehåll som körs på Quest 2 bör vara framåtkompatibelt, så vi kommer att bygga en större installationsbas kring de VR-headset vi har. Detta ger intrycket att Facebook-ägda Oculus arbetar på en efterföljare till Oculus Quest 2, som vi i vår recension beskrev som kanske "det bästa VR-headsetet genom tiderna." Informationen är knapphändig om vad som sannolikt kommer att vara de tidiga stadierna av projektets utveckling, men Nedan finns allt vi vet om Oculus Quest 3, tillståndet för virtuell verklighet och vad vi vill se härnäst.

Släppdatum för Oculus Quest 3

Förvänta dig inte att Oculus Quest 3 kommer förrän 2022; med släppet av Quest 2 i oktober 2020, bara ett och ett halvt år efter originalet, Uppdrag 3 kommer sannolikt att följa en liknande tidslinje. Vi skulle bli förvånade över att se det lanseras 2023, med tanke på Facebooks uppenbara önskan att etablera sig som födelseplatsen för vanliga VR-spel.

Oculus Quest 3 Specifikationer och förväntningar

Med tanke på förbättringarna Quest 2 har gjort jämfört med sin föregångare, vi förväntar oss att Quest 3 förblir ett fristående VR-headset med de vanliga förbättringarna i batteritid, processorkraft och prestanda. Quest 2 har en 50 % skarpare bild än originalenheten, vilket sätter ett imponerande riktmärke för Quest 3. Quest 2 ökade också uppdateringsfrekvensen till 90Hz från den ursprungliga Quests standard 72Hz.Även om vi inte skulle förvänta oss att se en större ökning (om någon) i en ny enhet med tanke på att de flesta VR-titlar ännu inte stöder dessa högre uppdateringsfrekvenser. oculus quest 2 (Bildkredit: Oculus) Vi kunde också se förändringar i formfaktorn, eventuellt ytterligare minska vikten eller fokusera på förändringar relaterade till komfort. Vi är säkra på att mjukvaran kommer att uppdateras för att förbättra handspårning också vid denna tidpunkt, medan den typ av haptisk feedback vi ser på PS5 DualSense-kontrollern ser ut att kunna förbättra VR-upplevelsen om så vore fallet. Från Quest-förarparet på ett betydande sätt. Dock, En nästan oundviklig funktion i Quest 3 kommer att vara dess integration med Facebooks ekosystem., vilket betyder att du förmodligen kommer att behöva ett Facebook-konto för att komma åt plattformen. Denna förutsättning innebär att du återigen kommer att bli föremål för Facebooks praxis för dataövervakning., så om du moraliskt är emot Quest 2:s datainsamlingsmetoder har du ingen tur.

Oculus Quest 3 Pris

Hur mycket skulle en Oculus Quest 3-modell kosta? Oculus Quest 2 kommer i två varianter: en modell med 64 GB lagringsutrymme, prissatt till €299 / €299 / AU$479, och en 256GB-version för €399 / €399 / AU$639. Det är en betydande besparing från det pris till vilket den ursprungliga ingångsmodellen av Oculus Quest öppnade försäljningen.. Vi skulle inte förvänta oss en Quest 3 var mycket billigare, och vi har sett Oculus använda samma pris, bättre specs-strategi när han uppgraderar från Oculus Rift till Rift S. Att känna till Facebooks planer för hårdvara som en vanlig VR-plattform är det en säker satsning att den inte blir dyrare än den nuvarande Quest 2-modellen. (Bildkredit: Oculus / Facebook)

Oculus Quest 3 förutsägelser: Vad vi vill se

I vår recension av Oculus Quest 2 var det svårt att hitta fel med ett VR-headset som visade sig uppslukande, bekvämt och lätt att använda. Dock trots att leder klart flocken på marknaden för virtuell verklighet, det står fortfarande inför några av de fallgropar som påverkar tekniken som helhet. Här är en lista över uppdateringar vi vill se i Oculus Quest 3:

Förbättrat rörelsesjuka förebyggande

En av dessa tekniska fallgropar, och kanske oundviklig, är åksjuka som ofta kan uppstå när du använder ett virtual reality-headset. Beroende på din tolerans för surrande och suddighet, Uppdrag 2 kan orsaka yrsel. Även om det ännu inte finns någon tydlig väg för att göra ett VR-headset immunt mot åksjuka, men det är något vi skulle vilja se förbättrat i Oculus Quest 3.

Bästa passform

Detsamma gäller för enhetsinställning. Ja OK Quest 2 är verkligen en bekväm vikt på huvudet, det kan fortfarande vara lite klaustrofobiskt att få en bra, tight passform. Återigen, detta är ett problem som nästan alla VR-headset står inför, och ett grundläggande problem som nästa generations hårdvara åtminstone borde försöka lösa bättre.

Förbättrad Oculus Store

Andra förbättringar vi skulle vilja se inkluderar en mer effektiv VR Oculus Store. Medan motsvarande in-browser och in-app store gör det enklare att upptäcka nya releaser och hitta kommande spel, verkar in-ear-butiken rulla tärningen på vilka appar som visas utan några medel att ta reda på. Navigera snabbt till nytt innehåll. Detta gör det svårt att förbeställa spel och upptäcka nya titlar att köpa. medan du använder enheten, vilket är viktigt för att säkerställa att hörlurarna behåller uppspelningsförmågan. (Bildkredit: Oculus / Facebook)

Ett socialt utrymme med grannskapsluft

Även om Quest 2 har ett kompetent partyinbjudningssystem för dig att spela med dina vänner, finns det inget socialt utrymme att interagera med andra. Det skulle vara intressant att se Quest 3 introducera ett virtuellt socialt utrymme, på samma sätt som NBA 2K-kvarteret, för att dela driftstopp med andra. Vad är möbler för flera personer i dagens hemmiljö om det inte finns någon att dela det med?

Förbättrad mediedelning

Att dela skärmdumpar och videor på Oculus-enheter har aldrig varit lätt, och det är ett problem som Quest 2 har försökt lösa med liten framgång.. Det finns några fler hinder som du fortfarande behöver rensa innan du kan dela ditt VR-innehåll, som ofta bara fångas slumpmässigt ändå, så vi skulle vilja att Oculus 3 gör allt mer tillgängligt. 1080p-video, appintegration, korrekt ljudsynkronisering skulle också vara trevligt.

Vägen före Oculus Quest 3

Medan VR-spel är ett medium som verkligen har vuxit i popularitet de senaste åren (Quest 2 har enligt uppgift fått fem gånger så många förbeställningar som sin föregångare), anses ännu inte ha kommit in på den vanliga marknaden. Det är åtminstone åsikten från Mark Zuckerberg, som enligt uppgift sa 2018 att 10 miljoner VR-användare behövdes för att säkerställa att Oculus-plattformen var "hållbar och lönsam för alla typer av utvecklare". Han tillade dock att "när vi väl passerat den tröskeln tror vi att innehållet och ekosystemet bara kommer att explodera" (som RoadtoVR rapporterar). Också det finns ett stort hål på marknaden just nu som Oculus Quest 3 skulle kunna försöka fylla. Valve Index är ett av de bästa VR-headseten vi har testat hittills, men brist på transistorer har effektivt stoppat produktionen av enheten under det senaste året, vilket gör det mycket svårt att få tag på. Därför, en ny Oculus-enhet kan lära sig av framgången med Valve-headsetet och verkligen etablera sig i VR-branschen. Självklart, Rykten cirkulerar också om att ett Apple VR-headset är på gång (tillsammans med en Apple-bil, smarta glasögon, TV, etc.), vilket kan innebära hård konkurrens under de kommande åren. Flera tekniska tungviktare som tävlar om topplatsen kan dock bara vara en bra sak för VR-spel, så vi ser fram emot vad Oculus Quest 3 kan ge. Dagens bästa Oculus Quest 2-erbjudanden