Bli belönad för att du är en bra sport i årets PlayStation-turneringar

Bli belönad för att du är en bra sport i årets PlayStation-turneringar

Att stöta på ett otäckt troll i chatten efter spelet är inget nytt för många spelare. Det brukar göra dig bra att låta den rulla på ryggen och ladda den i ett nytt spel. Men i år kommer Sony att belöna dig för att ha nått framgång på sin årliga Win-A-Thon.

PlayStation-turneringarna startade den 1 december och kommer att pågå till slutet av januari 2023. Allt du behöver är en PlayStation som är kompatibel med PS5-versionerna av deras spel, plus ett PlayStation Plus-konto om du vill prova ett av de 14 bekräftade. spel (öppnas i en ny flik) inställda på att erbjuda priser om du uppfyller villkoren för att vinna. Medan PS4-användare kommer att kunna vinna en konsol av nuvarande generation, listar turneringswebbplatsen också massor av andra spelpresenter att ta tag i (öppnas i en ny flik).

I år beskriver Sonys blogginlägg (öppnas i en ny flik) som tillkännager evenemanget dess avsikt att skapa "meningsfulla, friktionsfria konkurrenskraftiga spelupplevelser för spelare på alla nivåer." Räkna med att bli diskvalificerad om du misslyckas med att vara snäll mot främlingar online; det finns redan chatbots som tittar på dig.

Rainbow Six Siege Operation Crimson Heist

(Bildkredit: Ubisoft)

En soldat för kontrollanten

Vad är nytt i årets PlayStation-turneringar? Till att börja med har Sony gjort det enkelt att lägga ditt namn i hatten.

"Den nya upplevelsen effektiviserar tävlingsspel med kortare turneringslängder, sömlös konsolregistrering, lätta att upptäcka turneringar, ett helt nytt användargränssnitt, matchuppdateringar i realtid och andra förbättringar som tar itu med vanliga vägspärrar för spel. konkurrenskraftig online", läser den officiella bloggen. post.

Du kommer att kunna följa dina framsteg från Win-A-Thon-skärmen. "Slutför alla kvalificerade Win-A-Thon-turneringar för att vinsten ska räknas till din totala ranking i din regionala ranking", förklarar blogginlägget. Det betyder att du i slutet av januari kan vinna en DualSense Edge-kontroller eller till och med en PS5 om du inte har köpt en ännu.

För att hitta turneringar och utmaningar, scrolla helt enkelt till det spel du väljer och tryck på nedknappen på din handkontroll för att se alla aktiva matcher. Du behöver inte ha en viss nivå av erfarenhet för att gå med, så det finns ingen anledning att vara blyg för det.

Medan fler spelare i allmänhet betydde längre utmaningslängder i tidigare turneringar, kommer längden på varje utmaning att begränsas för att hålla den rättvis oavsett hur många som går med.

"Vi har introducerat en ny slot limit-funktion för att säkerställa en standardlängd för varje turnering", säger blogginlägget. "Om gränsen överskrids kommer flera grupper att skapas för samma turnering, men priserna förblir desamma för var och en."

Nytt för i år är också möjligheten att kontrollera resultat i realtid från kontrollcentret, tillsammans med aviseringar som guidar dig genom varje turnering. Dessa hjälper dig att spåra början eller slutet av var och en och ger dig andra värdefulla detaljer som hjälper dig att lyckas.

rainbow six belägring

(Bildkredit: Ubisoft)

Var god, för guds skull.

Årets turneringar känns mer inkluderande än någonsin, och Sony vill att du ska veta att de letar efter dig för att se till att det förblir så. "PlayStation-turneringar på PS5 kommer att skapa mer meningsfulla och friktionsfria konkurrenskraftiga spelupplevelser för spelare på alla nivåer," påminner de oss i slutet av deras tillkännagivande i en söt push att det inte finns utrymme för mobbning här.

Xbox har förbjudit mer än sju miljoner Xbox Live-konton för att bryta mot riktlinjerna för användning, och även enskilda spelstudior har slagit ner på toxicitet i onlinespel i år.

Ubisoft och Riot Games antimobbningskampanj, Zero Harm In Comms, lanserades i november 2022. Genom att använda AI-bots för att övervaka röst- och textkommunikation på sina onlinespelservrar, avser de att samla in data som skulle hjälpa autonoma system att spåra och undertrycka fall . dåligt uppförande och mobbning för att göra onlinespel till ett säkrare utrymme för alla.

Med Ubisoft Rainbow Six Siege-spelet i kö som en av titlarna (öppnas i en ny flik) som erbjuder Win-A-Thon-utmaningar, kan det vara intressant att se hur mycket data kampanjen under dessa två år kan samla in. endast händelse.