Vaccinforskare har tillgång till datorkraft

NVIDIA och Microsoft samarbetar om en ny molnbaserad AI-driven superdator, som de säger kommer att vara "en av de mest kraftfulla i världen" när den är färdig.

Den nya maskinen kommer att dra fördel av Microsoft Azure supercomputing-infrastruktur (öppnas i en ny flik) i kombination med NVIDIA GPU:er (öppnas i en ny flik), nätverk och programvara för artificiell intelligens. Den är konfigurerad att innehålla virtuella maskiner i ND- och NC-serien designade specifikt för distribuerad AI-träning och slutledning.

Företagen säger att projektet representerar det första offentliga molnet som integrerar NVIDIAs fullständiga AI-stack och kommer att lägga till tiotusentals NVIDIA A100 och H100 GPU: er, NVIDIA Quantum-2 400Gb/s InfiniBand-nätverk och NVIDIA AI Enterprise mjukvarusvit till din plattform.

Hur kommer det att användas?

Företagen sa att den nya maskinen kommer att användas för att hjälpa företag att träna, distribuera och skala AI, inklusive stora modeller.

NVIDIA kommer också att använda Azure Scalable Virtual Machine Instances för att undersöka och utveckla generativ AI.

Det är ett växande område för AI (öppnas i en ny flik) där grundläggande modeller som Megatron Turing NLG 530B utgör grunden för oövervakade självlärande algoritmer för att skapa ny text, kod, digitala bilder, video eller ljud.

Företag kommer också att samarbeta för att dra fördel av Microsofts DeepSpeed ​​​​deep optimization-mjukvara, och NVIDIAs fulla stack av Azure-optimerade AI-arbetsflöden och SDK:er kommer att vara tillgängliga för företagskunder.

"Framstegen inom AI-teknik och industrianpassning accelererar. Framsteg inom kärnmodeller har släppt lös en flodvåg av forskning, främjat startups och möjliggör nya affärsapplikationer, säger Manuvir Das, vice VD för företagsdatorer på NVIDIA.

Det är inte bara Microsoft som vänder sig till Nvidia för att driva sina senaste AI-innovationer.

Oracle och Nvidia tillkännagav ett samarbete vid Oracle Cloud World 2022. Tiotusentals Nvidia GPU:er, inklusive A100 och den kommande H100, kommer att stödja Oracle Cloud Infrastructure (OCI). (öppnas i en ny flik)

Dela detta