Nvidia kanske överväger ett prisfall på RTX 4080, men inte på grund av AMD, du svär

Nvidia kanske överväger ett prisfall på RTX 4080, men inte på grund av AMD, du svär

Nästa generations grafikkortsstrid mellan Nvidia och AMD ser ut att värmas upp inför lanseringen av AMD Radeon RX 7900 XTX om en vecka, eftersom Nvidia förväntas sänka priset på sin RTX 4080 i mitten av december för att konkurrera med Team Reds senaste flaggskepp.

Det påstådda prisfallet kommer med tillstånd av Twitter-läckaren Harukaze5719 (öppnas i en ny flik), som säger att priset på Nvidia GeForce RTX 4080 kommer att "justeras" i mitten av december och att Nvidia inte kommer att svara på AMD:s kommande release, utan snarare som svar på "sina egna överväganden", särskilt dess pris/prestanda-förhållande och för att hjälpa till att förbättra försäljningen.

Enligt boardchannels kommer priset på RTX 4080 att justeras i mitten av december. Men källan påpekade att prisfallet inte är rädd för RDNA3, utan deras egna överväganden. Priset är lämpligt sänkt för att förbättra pris-prestanda-förhållandet och öka försäljningen.https://t.co/M0bXfHqDZID 5 december 2022

Se mer

Denna sista punkt är fullt möjlig eftersom scalpers enligt uppgift har haft problem med att sälja sina illegalt erhållna grafikkort som de har tidigare. Men det går inte att komma runt det faktum att AMD:s nästa generations GPU är precis runt hörnet och prissatt betydligt lägre än Nvidias RTX 4080, och ryktet att det lägre priset på RTX 4080 är på väg, minst sagt planerat. Så vad händer här?

Nvidia fick RTX 4080-priset fruktansvärt, fruktansvärt fel, vilket gav AMD ett stort genombrott

AMD:s Scott Herkelmann som håller i Radeon RX 7900 XTX-grafikkortet

(Bildkredit: AMD)

Även med ett prisfall misslyckades Nvidia verkligen lanseringen av RTX 4080. 12GB-versionen, som också var den billigaste av de två korten, lämnade sina två nästa generationskort norr om $1,200 XNUMX (när skatter och/eller frakt tas med i beräkningen) konto) .

Nu spelar AMD Radeon RX 7900 XTX även tillverkarens spel, och säger: "Vårt flaggskeppskort säljs för mindre än $1,000 999.99!" laddar exakt en cent mindre och deklarerar en vinst på €7900, men han har också RX 900 XT på €4080, vilket innebär att minst ett av hans lanseringskort kommer att sälja för mindre än tusen dollar, och om prestandan för dessa två liknar vad RTX XNUMX erbjuder, denna prisfördel för AMD kommer att göra en värld av skillnad i den här typen av ekonomisk miljö.

Det verkar som att Nvidia glömt eller inte bryr sig om att ingen har pengar att spendera på ett superavancerat grafikkort, även om det är det bästa grafikkortet i världen. Ungefär som VM kan AMD ge Nvidias marknadsposition ett enormt uppsving helt enkelt genom att slåss mot Team Green till oavgjort just nu, eller till och med skära ner Nvidias ledning till en mindre marginal och i slutändan hamna under de bästa från Nvidia.

För många PC-spelare här kommer det verkligen att vara en fråga om något är tillräckligt bra för att uppgradera till, och eftersom alla har gått miste om Nvidia Ampere, finns det knappast något universum där AMD inte gör ett superövertygande fall för Nvidia GTX. 1650-ägare kommer att hoppa till Team Red den här omgången.

Nvidia RTX 4080-försäljningen har varit långsam, vilket ger dig allt du behöver veta

En Nvidia GeForce RTX 4080 på ett träbord framför en vit panel

(Bildkredit: framtid)

Även enligt Nvidias resonemang, om man ska tro den här rapporten, måste priset på RTX 4080 sänkas för att "öka försäljningen". Vi har spårat Nvidia RTX 4090-lager och RTX 4080-lager, och vi har sett Nvidia RTX 4090 sälja slut väldigt, väldigt snabbt.

Under tiden, på RTX 4080:s första försäljningsdag, fanns det fortfarande lager tillgängligt i Storbritannien efter 24 timmar och det tog flera timmar för RTX 4080 att sälja slut i USA, och det kan lika gärna ha kommit till de fattiga som är olyckliga återförsäljare som inte längre kan sälja sina GPU:er ens till MSRP.

Detta är något vi omedelbart identifierade under vår granskning av RTX 4080: dess MSRP eliminerade alla skäl att köpa kortet. Om du förlorar så mycket pengar, köper du bara en RTX 4090. Varför nöja dig med andraplatsen på $1,200 XNUMX?

Den långsamma försäljningen av RTX 4080 verkar bekräfta detta, eftersom det verkligen verkar som att alla väntar på att se hur väl AMD Radeon RX 7900 XTX och RX 7900 XT står sig innan de fattar ett beslut. Vad som än händer, AMD gjorde åtminstone vad ingen annan verkade kunna, vilket var att få Nvidia att prissätta sina grafikkort mer rimligt.