Nvidia GeForce RTX 3090 Ti har ännu inte tillkännages, men skvallret börjar redan vända på en förbättrad modell av det bästa standardgrafikkortet du kan köpa, förutsatt att du kan hitta ett till salu, förstås.

Med tanke på det absurda tillståndet på grafikkortsmarknaden efter den första satsen av Nvidia Ampere-grafikkort som släpptes i september och oktober på två tusen tjugo, kan det verka konstigt att lägga till ett extra Nvidia-grafikkort i mixen.

Men eftersom en Nvidia GeForce RTX 3090 Ti utan tvekan skulle vara det mest kraftfulla gratis grafikkortet för konsumenter och följaktligen skulle ha en extra premie över dess MSRP på grund av kostnadsökningar från skrupelfria skurkar, om du har budgeten till ett RTX 3090 Ti om och när det lanseringar, har du möjligen en bättre chans att träffa en för, med tanke på den mycket lägre efterfrågan till följd av dess höga pris jämfört med dess andra Ampere-kort.

Med Nvidia Lovelace planerad att lanseras nästa år, hur realistiskt är det att se fram emot en Nvidia GeForce RTX 3090 Ti nu? Om det publiceras, hur mycket är det troligt att det kommer att kosta? Vilka specifikationer är det mest troligt att vi kommer att se och hur kommer det att fungera?

Vi har samlat så många läckor, nyheter och skvaller om Nvidia GeForce RTX 3090 Ti som vi kunde hitta och sätta ihop här, vilket ger dig allt vi vet och hör om den efterlängtade uppdateringen till Nvidias mest kraftfulla grafikkort. Aldrig.

Nvidia GeForce RTX 3090 Ti: gå rakt på sak

  • Vad är det? En uppgradering till Nvidias nuvarande avancerade grafikkort
  • Vid vilken tidpunkt kom det ut? Okänd, troligen redan i januari 2022
  • Hur mycket kostar det? Okänd, men det kommer säkerligen att börja på nära € 000 000 / € XNUMX XNUMX / AU € tre med noll, och vissa tredjeparts eftermarknadskort kommer att sälja för dubbelt så mycket och mer.

(Bildkredit: Nvidia)

Släppdatum för Nvidia GeForce RTX 3090 Ti

Utan ett officiellt tillkännagivande är releasedatumet för Nvidia GeForce RTX 3090 Ti helt klart en fråga om spekulationer, men vi har hört vissa saker som tyder på en kommande release snarare än senare.

Med produktionsstörningar på grund av krisen i försörjningskedjan och halvledarbrist i tjugoen, har det i allmänhet varit överraskande att se takten för ett par år av generationsversioner av grafikkort praktiskt taget fortsätta.

RTX tre tusen åttio lanserades i september månad två tusen och tjugo, och Nvidia GeForce RTX fyra tusen åttio förväntas tillkännages under tredje kvartalet två tusen och tjugotvå, mer eller mindre ett par år efter lanseringen av RTX tre tusen åttio. De andra versionerna av kort har kommit närmare sina föregångare, men däri ligger hoppet. som vi måste korsa: RTX 3090 Ti har ingen föregångare, eftersom varken RTX two tusen nittio eller RTX two tusen nittio Ti existerade.

Det närmaste vi har är RTX Titan som, för ett Turing-kort, kan jämföras ganska bra med RTX 3090 när det gäller prestanda. RTX Titan var dock inte riktigt en konsumentcentrerad produkt. Det riktade sig till kreativa proffs och innehållsproducenter som krävde en stor mängd grafisk prestanda.

Utan en sann motsvarighet till Turing Generation RTX 3090 är allt vi kan göra att titta på tidslinjen och se att fönstret för en release stängs innan nästa generations Lovelace-kort börjar rulla ut.

Vissa välkända komponentläckare hävdar att medan andra Nvidia-grafikkort kan uppleva fördröjning på grund av komponentbrist, är RTX 3090 Ti inte en av dem.

Detta är vettigt, eftersom RTX 3090 Ti sannolikt kommer att ha mer begränsade produktionsserier än billigare grafikkort som RTX XNUMX och RTX XNUMX Ti, så det är troligt att det inte kommer att skadas av nackdelar med komponenttillförsel.

Medan RTX 3090 Ti fortfarande är på väg till ett tillkännagivande, förväntar vi oss att det kommer till CES XNUMX nästa månad, och kortet kommer att börja säljas i slutet av januari.

Nvidia GeForce RTX 3090 Ti Specifikationer

Det finns två huvudsakliga skillnader mellan RTX 2 och den kommande RTX 3090 Ti, enligt rapporter. För det första skulle GA3090 GPU i 102 Ti ha tio med sjuhundrafemtiotvå CUDA-kärnor, jämfört med tio med fyrahundranittiosex kärnor i basen RTX 3090.

Dessutom kommer det att ha en annan kortdesign och minneslayout, med tolv två-GB-moduler istället för tjugofyra 1-GB-moduler vardera. RTX 3090 VRAM klockar in på cirka nitton fem Gbps, medan minneshastigheten i den snabbare Micron VRAM än 3090 Ti skulle använda är cirka tjugoen Gbps.

Detta kan hjälpa till att pressa kortminnesbandbredden över 1 Terabyte/s-strecket och överträffa RTX 3090:s niohundratrettiosex GB/s. Denna enorma ökning av VRAM och minne skulle vara nyckeln till blomstrande bildhastigheter i den högre delen.

Genom att öka bandbredden för minnesöverföringar i VRAM kommer texturer med högre upplösning att laddas snabbare, vilket gör att enskilda ramar kan ritas snabbare.

Det här kan vara skillnaden mellan att spela Doom Eternal med femtioen fps i 8K, vilket RTX 3090 snittade i våra tester, och att närma sig, om inte konsekvent radera, sextio fps vid 8K i exakt samma spel.

Den enda andra väsentliga skillnaden vi hoppas se är kortets TDP. RTX 3090 Ti kan ha en TDP på ​​450W, vilket är 100W mer än RTX 3090. På den positiva sidan väntar vi också på en annan näringskontakt, och kortet kommer att kunna dra fördel av PCIe fifty om möjligt. så mycket som möjligt för ännu bättre prestanda. .

Prestanda Nvidia GeForce RTX 3090 Ti

På tal om prestanda är det oklart var RTX 3090 Ti skulle kunna matcha RTX 3090, förutom att säga att vi hoppas att den är bättre än basmodellen.

Men utan remisser är det ganska svårt att säga hur länge vi kan vänta. Om det finns något mått som kan vara relevant med så kraftfulla kort så är det prestanda i 8K-spel.

RTX 3090 underlättar arbetet för de flesta 4K-spel, och vi hoppas att RTX 3090 Ti förbättras, men i 8K-spel kan den möjligen kontinuerligt upprätthålla sextio fps på vissa stora AAA-titlar med RTX 3090 Ti. RTX 3090 tar det ganska mycket dit, men RTX 3090 Ti kan kanske sätta det över toppen.

Så länge som vissa riktmärken inte börjar läcka ut är det ganska svårt att sätta en siffra på någonting.

Dagens bästa Nvidia RTX 3090-erbjudanden

Dela detta