Till stor del tack vare den globala pandemin, var biofilmssläpp så gott som obefintliga 2020, med nya titlar som ofta dyker upp begränsade till streamers som HBO Max och Disney Plus.

2021 har dock visat sig vara ett av de bästa åren för filmbesökare i mannaminne. Vi såg inte bara fyra Marvel-filmer som släpptes förra året (Black Widow, Shang-Chi, Eternals och Spider-Man: No Way Home, som tillsammans gjorde det längre tid att titta på Marvel-filmer), utan vi njöt också av den fantastiska ekonomiska handlingen från filmer som släppts på biografer som No Time to Die, Dune och The Matrix Resurrections.

Lyckligtvis fortsatte 2022 i samma veva. Vi har redan njutit av Uncharted, The Batman, Top Gun: Maverick, Jurassic World: Dominion, Lightyear, Thor: Love and Thunder, Prey, Nope, Don't Worry Darling och Black Panther: Wakanda Forever i år, men det finns fortfarande en handfull kvar av nya filmer som kommer innan årets slut.

Nedan har vi samlat den största av partiet, från Babylon till Avatar: The Way of the Water. För Netflix-prenumeranter har vi också sammanställt en lista över de största nya Netflix-filmerna som kommer 2022.

Innehållsförteckning

Avatar: The Way of Water

Premiärdatum: 16 december 2022 (teater)

James Cameron är allt annat än produktiv nuförtiden – Avatar: The Way of Water (aka Avatar 2) kommer bara att bli hans tredje film på 25 år – men när han kliver bakom kameran vet du att du står inför något banbrytande. Han tenderar att tillbringa långa intervaller mellan släppen och vänta på att filmisk teknik ska hinna med hans vision, så hans återkomst till det spektakulära utomjordiska ekosystemet Pandora kommer att innehålla världsförsta undervattensupptagningsfilmer.

Kate Winslet (som höll andan i otroliga sju minuter på setet), Jermaine Clement och Cliff Curtis sällar sig till skådespelarna tillsammans med Sam Worthington och Zoe Saldana. Sigourney Weaver och Stephen Lang återvänder också, även om deras karaktärer antas vara döda. Även om den här uppföljaren sköts tillbaka ett år som en del av Disneys massiva covid-19-inducerade släppdatum, behöver du inte vänta ytterligare ett decennium på mer Avatar: Del 3 är planerad till december 2024, med en fjärde och femte film. även i verk.

Du kan kolla in vår sammanfattning av den efterlängtade första trailern för filmen här.

Babilonia

Premiärdatum: 25 december 2022 (teater)

Utspelar sig på 1920-talet, i en övergångstid av Hollywood där stumfilmer gav plats för talkie, ser det ut som att Babylon kommer att dela ut ännu fler priser till regissören Damien Chazelle, vars tidigare filmer inkluderar Whiplash, La La Land och Oscarsvinnaren First Man. . En berättelse om "bred ambition och upprörande överdrift", filmen följer uppgången och fallet för olika karaktärer under en tid av dekadens och skenande fördärv, enligt studion Paramount.

Med Brad Pitt, Margot Robbie och Tobey Maguire bland sina skådespelare, kommer Babylon att få en begränsad biopremiär den 25 december 2022, innan den öppnar i USA den 6 januari 2023 och i Storbritannien den 20 januari 2023. När det gäller andra Paramount-filmer, kommer den sannolikt att släppas på Paramount Plus i framtiden också.

Aquaman och det förlorade riket

(Bildkredit: Warner Bros.)

Premiärdatum: 17 mars 2023 (teater)

Okej, nu flyttar vi in ​​på 2023 års territorium, men Aquaman 2 var tänkt att gå på bio den 16 december 2022, och det är därför det nämns här. Under den mindre användarvänliga titeln Aquaman and the Lost Kingdom kommer Aquaman 2 att visas på skärmen för att fortsätta undervattensäventyren av Jason Momoas DC-superhjälte.

Denna efterlängtade uppföljare återförenar skådespelaren med de ursprungliga medskådespelarna Amber Heard, Yahya Abdul-Mateen II, Nicole Kidman och Patrick Wilson, samt regissören James Wan, och kommer att se titelkaraktären tvingas "sluta en orolig allians med en osannolikt allierad." sannolikt kommer att skydda Atlantis och världen från oåterkallelig förödelse." Räkna med ännu mer serietidningsblodbad alltså.

Spider-Man: Across the Spider-Verse (del ett)

Premiärdatum: 2 juni 2023 (teater)

Det första avsnittet av en tvådelad uppföljare till 2018 års hit, Spider-Man: Across the Spider-Verse (Del ett) kommer att följa Miles och Gwen när de möter olika världar (och karaktärer) på sina resor genom multiversum. Filmens producenter har redan avslöjat att varje dimension av den andra Spidey-filmen regisserad av Miles Morales "kommer att ha sin egen unika konststil" och "kommer att kännas som om den är ritad av en annan konstnärs hand", så det finns stora chanser att detta är det. det kommer att se ännu bättre ut än det utmärkta originalet. Dessutom avslöjade samma duo också att Across the Spider-Verse trots allt skulle kunna knytas till MCU, vilket betyder att vi kanske ser Tom Hollands Spidey i animerad form för första gången. Precis som med Aquaman-uppföljaren (ovan) var den här ursprungligen planerad till en release 2022, men är nu planerad till en release 2023.

Mission: Impossible – Dead Reckoning: Del ett

Premiärdatum: 14 juli 2023 (teater)

Okej, så vi vet att den här listan var tänkt att endast innehålla filmer från 2022, men Mission: Impossible – Dead Reckoning: Part One (eller Mission: Impossible 7, om du har bråttom) har drabbats av så många förseningar i schemat att det är värt att inkludera som en fotnot här.

Tom Cruise kommer att ha fyllt 60 år när det här sjunde bidraget i den ikoniska franchisen kommer på bio, och det kommer också att vara den näst sista utflykten för skådespelarens hyllade actionhjälte, Ethan Hunt. Efter att ha levererat de bästa avbetalningarna i den långvariga franchisen med Rogue Nation och Fallout, återvänder Christopher McQuarrie också bakom kameran för nummer 7 och dess uppföljning. Handlingsdetaljerna är för närvarande snävare än ett regeringsvalv, även om filmens explosiva debuttrailer gav oss vår första glimt av Hunt och företagets återgång till handling.

För att bättre förbereda dig för kaoset som kommer, kolla in vår rankning av de sex Mission: Impossible-filmerna som släppts hittills.

Dela detta