Apple VR-headsetet har ännu inte bekräftats officiellt, men det är nästan säkert på gång. Med alla rykten och förvärv kring Cupertino-företagets VR- och AR-teknologi på sistone, hur kunde det inte ha ett headset i rockärmen?

Det ryktas om Apple VR Headset-funktioner

– Lansering planerad till 2022 eller 2023
– Beräknad kostnad runt 3,000 2,200 € / 4,400 XNUMX € / XNUMX XNUMX €
– En tunn och lätt design
– Använder ett M2-chip
– Stöd för AR- och VR-upplevelser
– Bärbara handspårare
– Kort batteritid

Trots överflöd av rykten kring enheten, förväntar vi oss inte att se den i år.

Anledningen till att släppdatumet är så långt borta är att öronsnäckorna har mött en hel del utvecklingsproblem orsakade av Apples höga förväntningar på enheten. Den måste inte bara skapa virtuell verklighet och augmented reality-upplevelser, utan också leverera dem i hög kvalitet samtidigt som den förblir en bekväm, fristående handhållen enhet.

Som ett resultat förväntas Apples VR-headset bli dyrare och mindre utbrett än dess andra ryktade projekt, Apple Glasses, men det kommer att anlända tidigare i ett försök att få tillbaka de initiala utvecklingskostnaderna medan Apple-teamet fortsätter sitt I-arbete på företagets AR glasögon. .

Förseningarna är en del av anledningen till att vi inte såg Apple VR-headsetet vid Apples senaste event för iPhone 14. Istället fick vi nya smartphones som iPhone 14 Pro, Apple Watch 8, Apple Watch SE 2, Apple Watch Ultra och AirPods Pro 2.

Innehållsförteckning

Apple VR-headset: vad du behöver veta

Releasedatum för Apple VR-headset: Apple har ännu inte bekräftat att det fungerar på ett mixed reality-headset, så vi har inte heller något bekräftat releasedatum. Med det sagt tyder rykten på att projektet kan släppas 2022 eller 2023.

Priset för Apple VR-headset: Priset har ännu inte bekräftats, men rykten tyder på att vi kommer att se något runt $3,000 / £2,200 / AU$4,400.

Apple VR Headset-funktioner: Apple-headsetet förväntas använda blandad verklighet, så det kommer att ha VR- och AR-funktioner. Vi har också hört att den kommer att drivas av det imponerande M1-chippet.

Apple VR-headsetdesign: Apple VR-headset kan se mycket mindre skrymmande ut än sina konkurrenter, enligt personer som är bekanta med projektet. Displayenheten sägs vara ganska tunn och skulle rymma alla komponenter, medan en enda rem går runt huvudet för att hålla den säker.

Apple VR Headset Batterilivslängd – Läckor har föreslagit att VR-headsetet endast kan användas i korta skurar, vilket får oss att tro att batteritiden kommer att vara ganska kort.

Apple VR Headset Controllers: Patent som lämnats in av Apple har lett till rykten om att Apple VR-headset kommer att använda handtracking eller bärbara ringkontroller.

(Bildkredit: Unsplash/Julian O'hayon)

Apple VR headset nyheter och läckor

13 november 2022 – Enligt en rapport kommer massproduktionen av hörlurarna att starta i mars 2023, med en storslagen introduktion i april 2023.

16 oktober 2022 – Det verkar som att Apples VR-headset kommer att erbjuda irisskanning som ett sätt för autentisering, vilket möjliggör konto- och betalningsauktorisering och enkelt byte av flera användare.

29 augusti 2022: Apples VR-headset kan kallas Wither Reality One eller Reality Pro, beroende på varumärket. Troligtvis kommer det att heta Reality Pro och Apple Glasses, Reality One.

27 juli 2022 – Apple VR-headset kunde styras med två Apple Watches (en på varje handled) enligt ett Apple-patent.

27 juni 2022 - Apples VR-headset förväntas vara kraftfullare än världens bästa MacBook, enligt uppgift med det nya Apple M2-chippet.

26 juni 2022: Den noterade Apple-analytikern Ming-Chi Kuo har förutspått att vi kommer att se Apple VR-headsetet anlända i januari 2023, en förutsägelse som stämmer överens med andra nyliga spekulationer om enhetens releasedatum.

6 juni 2022 – Föga överraskande kom och gick WWDC 2022 keynote utan något omnämnande av Apple VR/AR-headset eller realityOS. Apple tillkännagav dock senare en ny funktion RoomPlan (öppnas i en ny flik) som kommer till iPhone efter att den avslutades.

5 juni 2022 – Det verkar osannolikt att vi trots allt kommer att se VR-headsetet på WWDC 2022, med källor som hävdar att lanseringen har skjutits tillbaka till 2023.

29 maj 2022 – Fler varumärken har avslöjats som tyder på att Apple har registrerat namnet realityOS och kan göra detta varumärke internationellt direkt efter WWDC 2022.

25 maj 2022 – Apple har beviljats ​​patent på ett OLED-skärmkylsystem för ett VR/AR-headset. Den är utformad för att vara mycket mindre komplex och krånglig än en typisk OLED-värmehanteringsinställning (via PatentlyApple - öppnas i en ny flik)).

Läs mer Apple VR headset nyheter ▼

18 maj 2022 – Rapporter har dykt upp från Informationen (öppnas i en ny flik) som stödjer påståenden om att Apples utvecklingsprocess för VR-headset har drabbats av olika bakslag under åren, inklusive interna tvister och bristande samarbete.

28 april 2022 – Två Apple-patent har föreslagit att dess VR-headset kan använda envägsspeglar för att dölja elektroniska enheter (samtidigt som de låter dem fungera korrekt) och att de skulle stödja trådlös laddning, även när man använder He.

2 mars 2022: Apple tillkännagav sitt Peek Performance-evenemang den 8 mars 2022. Användningen av Peek föreslog att VR/AR-headset kunde vara närvarande vid evenemanget, men det var tyvärr inte fallet.

9 februari 2022: Utvecklare hittar referens till 'realityOS' i officiella Apple App Store-uppdateringsloggar; den togs senare bort, vilket tyder på att det var en olycka.

1 februari 2022: Safari iOS 15.4 beta lade till förbättrat stöd för WebXR-funktioner, men de verkar vara designade för en extern enhet snarare än en iPhone eller iPad.

13 januari 2022: Rapporter om andra utvecklingsproblem tyder på att Apple VR-headsetet kommer att försenas till 2023 istället för att släppas 2022.

11 januari 2022: Analytiker förutspår att Apples hörlurar sannolikt kommer att ha samma M1-chip och liknande datorkraft som MacBook Pro.

11 januari 2022 – Flera källor har rapporterat att Apple VR-headsetet endast kan användas för korta serier åt gången, vi antar att detta kan bero på batteribegränsningar.

8 december 2021 – Apple sägs ha stora AR- och VR-ambitioner och vill släppa ett andra headset (förmodligen Apple Glasses) strax efter det första.

8 december 2021 – Apples hörlurar kan väga mellan 300 och 400 gram enligt de senaste analytikerrapporterna.

7 april 2021 – En separat patentansökan från Apple föreslår att dess hörlurar kan tillåta manuell spårning och styras av gester i luften.

7 april 2021: Apple-enheter kan snart få osynliga markörer för att hjälpa dem att bättre interagera med användare som bär ett Apple VR-headset.

24 mars 2021 – Uppenbarligen vill Apple göra sitt VR-headset så lätt som möjligt; den skulle bara väga 150 gram, mycket mindre än Meta Quest 503:s 2 gram.

20 mars 2021 – För att förhindra att 8K-skärmar laddar ur batteriet planerar Apple uppenbarligen att använda sofistikerad ögonspårning för att bara väcka delar av skärmen åt gången.

16 mars 2021 – Enligt en patentansökan kunde Apples hörlurar använda ett par snygga fingerborg som en bärbar telefon.

5 februari 2021 – Apple VR-headset kan använda mer än ett dussin kameror och rymma två 8K-skärmar för att leverera överlägsen prestanda till användarna.

4 februari 2021 – Ett Apple-headset med LiDar-distansspårning förväntas lanseras 2022 för att hjälpa till att tillhandahålla förbättrad AR- och VR-funktionalitet, som noteras i den ursprungliga iterationen av denna artikel.

Releasedatum för Apple VR-headset

Fler och fler tecken pekar på en 2023-release av Apple VR-headsetet.

Många källor hävdade att Apple stod inför nästan kontinuerliga utvecklingsproblem när de arbetade med sitt VR-headset. Detta ledde till att enheten sköts tillbaka till 2023. Även om tidigare rykten tyder på att den kunde ha flyttats fram, är vissa experter övertygade om att 2023 fortfarande är på gång.

Speciellt säger Apple-analytikern Ming-Chi Kuo, som ofta exakt förutsäger Apples utvecklingsplaner, att alla tecken pekar på att hörlurarna är försenade till nästa år. Massproduktionen har inte börjat än, så Kuo säger att Apple skulle vara smart att försena enheten till evenemang som WWDC 2022 för att förhindra copycats från att komma ut på marknaden först.

Mer nyligen identifierade Kuo januari 2023 som lanseringsfönstret. Han sa också att det var "den mest komplicerade produkten som Apple någonsin har gjort." Vi har sedan dess hört att massproduktion av enheten är planerad att börja i mars 2023, med en presentation möjligen planerad till nästa månad.

virtuell verklighet headset

(Bildkredit: Mark Nazh/Shutterstock)

Apple VR-headset pris

Mark Gurman (en skribent med en bra meritlista för att snabbt komma åt information om kommande Apple-produktsläpp) hävdade att Apples VR-headset kommer att bli dyrt, allt tack vare dess toppnivåspecifikationer.

Även om prissättningen ännu inte har bekräftats, säger en rapport från The Information (öppnas i en ny flik) att Apple VR-headsetet kostar $3,000 2,200 / £4,400 XNUMX / AU$ XNUMX XNUMX.

Denna uppskattning har delvis bekräftats av Bloomberg, vars källor sa att Apple förväntar sig att VR-headset kommer att sälja runt en enhet per butik och dag. Dessa siffror matchar den ungefärliga försäljningen av Mac Pro Desktop, som säljs för $5,999 4,730 (cirka $8,720 XNUMX, AU $ XNUMX XNUMX), vilket tyder på att headsetet kommer att ha samma pris.

Vi kan dock ha tur, nyare rapporter från Ming-Chi Kuo sa att Apple nu vill skicka 3 miljoner enheter, betydligt fler än tidigare föreslagit.

Även om företaget fortfarande kan välja att satsa på en prislapp på runt 3,000 XNUMX €, kan det kämpa för att uppnå dessa mål med en så hög prislapp, särskilt mot mycket lägre prissatt konkurrens.

Som sådan kunde vi se Apples VR-headset vara mycket billigare vid lanseringen än väntat.

Apple VR headset funktioner och design

Apple har ännu inte bekräftat existensen av sitt VR-headset, men många designdetaljer och funktioner har redan läckt ut; ger oss en ganska bra uppfattning om hur det kommer att se ut och hur det kommer att fungera.

Som med alla läckor måste vi komma ihåg att ta detta...

Dela detta