IFA 2019 startade officiellt. Många märken börjar sälja sina nya varor så att du inte blir mållös. Europas största tekniska show är platsen varje år för att lära sig mer om 4K (eller till och med 8K) TV-apparater, telefoner, bärbara datorer, headset och enheter som kommer att förändra världen under de närmaste 12 månaderna.

Ja, det är lite som CES, den årliga tekniska showen som äger rum i Las Vegas, Nevada, men medan de två showerna liknar, är IFA hem för stora europeiska lanseringar, vilket traditionellt betyder ett stort antal tv-apparater. från som Philips, Samsung, LG, Hisense och Panasonic.

Även om vi inte tävlar med Mobile World Congress (MWC) i februari för telefonlanseringar, förväntar vi oss också goda nyheter från några av de största smarttelefontillverkarna.

Vi är mycket närvarande på IFA i år. Så vi kommer att presentera dig för all viktig information, färgdelar och viktigast av allt, praktiska upplevelser med de nya produkterna du kommer att köpa under de närmaste 12 månaderna. från en av årets största teknikmässor.

Vad vill du veta

  • Vad är IFA? IFA, som hålls varje år i Berlin, är den största europeiska konferensen om konsumentteknik. Den innehåller kommande utgåvor från några av världens ledande elektronikmärken. Dess ursprung går tillbaka till 1924, då det började som en radiokonvent.
  • När är IFA 2019? IFA 2019 hålls officiellt från 6-11 september 2019. Pressen har dock snabb tillgång till webbplatsen, och utgåvorna har redan avslöjats före showen. Vi ger dig alla nyheter hur och när.
  • Vilka märken uppvisar de? Om du har att göra med ett konsumentcentrerat teknikföretag kan du satsa att din nedre dollar blir din, från Acer till ZTE till alla andra. Vissa företag kan ordna separata evenemang utanför Messes största konferenscenter i Berlin, men nästan alla kommer att vara närvarande. Det enda stora namnet som går förlorat är Apple, som fortfarande väljer att inte använda IFA eller CES.

Senaste IFA-nyheterna 2019

Hundratals, om inte tusentals utställare strömmar till hallarna i Messe-konferenscentret i Berlin för IFA 2019. Det är en omfattande show där dronedesigners blandar sig med mikrovågstillverkare.

Att navigera i programmet och alla dess nyheter kan vara en mardröm. Så vi har all nyckelinformation listad här för dig, samt information om vad alla nyckelaktörer har meddelat (eller förväntar sig av dem) nedan.

Ljudfält

(Bildkredit: Definitive Technology)

Bedräglig teknologis ultratunna soundbar är främst baserad på integrationen av inbyggd Chrome-teknik, som gör att du kan strömma ljud och läsa radio via Wi-Fi. 39 är lite dyrt, vilket är kostnaden för denna smala design och extra funktionalitet.

äkta trådlösa hörlurar

(Bildkredit: Audio-Technica)

Audio-Technica har meddelat lanseringen av två riktigt namngivna nya trådlösa hörlursmodeller, ATH-CKS5TW och dess mindre budget-syskon, ATH-CK3TW.

Batteriets livslängd är 15 timmar, men det finns fortfarande 30 kvar i laddningsfodralet, och det är löftet om bättre ljudkvalitet. Det är värt att kolla in.

(Bildkredit: framtid)

Den här klockan är designad för att vara en komplett hälsoövervakare och innehåller en elektronisk förkopplingsdon och en GPS samt en vattentålighet på 50 meter. Det är tillräckligt avancerat för ett smartur och batteritiden varade i upp till 14 dagar.

(Bildkredit: Dell)

Intel har lagt fram sin vision för framtiden för bärbara datorer och tagit in stora namn som Dell och HP.

Ännu viktigare, han avslöjade mer om sitt Athena-innovationsprogram, som han säger kommer att förändra allt ... men kommer det?

(Bildkredit: Asus)

Med en skärmpanel med en uppdateringsfrekvens på 300 Hz för ultramjuk spel bör de nya ROG Zephyrus S-modellerna vara en riktig vinst för spelare i år.

Vi väntar fortfarande på alla specifikationer (och den stora prislappen), men GX502 kommer att packa en 7: e generationens Intel Core i9750-32H-processor med upp till 701 GB RAM och PCIe NVMe SSD-lagring. GXXNUMX kommer att gå minst lika högt.

Acer Predator Thrones Air

(Bildkredit: Acer)

Ytterligare en teknisk show, en annan galen spelstol. Den här gången är det den nya Predator Thronos-stolen som faktiskt är "billig" för vansinnigt dyra spelplatser. Kostnaden har minskats på grund av brist på motorisering, vilket verkar logiskt.

adidas

(Bildkredit: Adidas)

Genom att arbeta med Zound Industries (bakom hjälmarna Marshall och Urbanears) har Adidas skapat hörlurar som lovar att hjälpa dig med dina träningspass.

Tyvärr finns det ingen intelligent artificiell intelligens här: bara de hörlurar som Adidas lovar hjälper dig att träna samtidigt som du är bekvämare. Den 16-timmars batteritid för äkta trådlösa öronsnäckor är ganska bra, och det finns alternativ för örat.

Andra nyhetsutdrag

Nyheter och rykten efter märke

Vi håller öronen mot marken och har all information du behöver om de bästa varumärkena på IFA 2019, så kolla in avsnitten nedan för att ta reda på allt som kommer från varje tillverkare.

Samsung

IFA representerade en gång en fantastisk telefonshow för Samsung - bokstavligen är det här företaget först introducerade sitt omfattande utbud av Note-smartphones. Detta kommer inte att vara fallet för 2019 eftersom företaget redan har presenterat sina Note 10, Note 10 Plus, Watch Active 2 och Galaxy Tab S6 under sin egen show i början av augusti.

Samsung kunde dock använda IFA 2019-evenemanget för att lyfta locket på Samsung Galaxy Fold. En ny rapport från ett koreanskt kontor antyder att Samsung har valt den 6 september för ett officiellt tillkännagivande. Det är samma datum som den största europeiska mässan hålls i Berlin. Vi är inte förvånade över att Samsung valde att använda IFA 2019 som en startplatta.

Men Samsung är inte begränsat till telefoner, du kan också förvänta dig att Samsung fokuserar på sina bländande färgglada QLED-TV-apparater.

Precis som LG deltar Samsung i många konsumentmedier. Så om du letar efter en tvättmaskin eller ett nytt anslutet kylskåp och frys, vänta tills du ser vad IFA 2019: s presskonferens har att erbjuda.

(Bildkredit: Sony)

Sony

Breaking News: Vi hör retas om en ny Sony Xperia Compact-telefon, men kommer Sony verkligen att tillhandahålla den?

IFA tenderar att vara en stor show för Sony, som historiskt har lanserat smartphones. Xperia Z3 introducerades tidigare år, så många tror att IFA 2019 troligen kommer att inviga Xperia 2 (baserat på Xperia 21 9: 1-rapporten som släpptes i början av 2019). Vi kan också se mellanstora enheter också.

År 2018 utnyttjade den också showen för att lansera FES Watch U bärbara kläder. Det finns en chans att vi kommer se fler bärbara produkter i år, eller åtminstone några spännande koncept.

Naturligtvis kommer Sony också att erbjuda många OLED-spel med Android TV. Men vad är vi verkligen glada över? Vi ser fram emot att följa upp Sony WH-1000XM3 brusreducerande hörlurar, som presenterades på utställningen förra året.

PS5: s skugga kommer att väva över evenemanget, men tyvärr använder vi våra bärbara datorer om företaget väljer IFA som en ny startplatta för sin konsol.

acer

Datorföretaget Acer håller fortfarande utställningar under IFA, och för 2019 är det till och med värd för en öppningssession, under vilken vi förväntar oss att en stor del av sitt sortiment avslöjas.

IFA tenderar att vara den plats där Acers Predator-speluppsättning uppdateras, och det är där Acer lanserar sina konceptprodukter, vilket vi såg med den nya Predator Thronos-spelstolen. bland andra nya meddelanden.

AMD

Med nästa generations Ryzen 3000-processorer och Navi rDNA-grafikarkitektur utformad för att driva Xbox Scarlett-projektet och PS5-konsoler, har AMD händerna fulla för tillfället. Även om det generellt finns på IFA, förväntar vi oss inte den här gången stora meddelanden från företaget.

(Bildkredit: framtid)

björnbär

Det svarta bäret! Ja, kommer du ihåg dessa telefoner? De är inte i vägen för dodo ännu. Det var en aktivitet kring BlackBerry-varumärket med en ny telefon (nu tillverkad av TCL) som kommer att anlända 2018 i form av BlackBerry Key2 LE.

Men utan tecken på Key3 under 2019 hittills och de allmänna förmögenheterna för varumärken som inte visar några tecken på återhämtning på kort sikt, skulle vi säga att det är osannolikt att vi ser en telefon med BB-namnet på IFA i år.

Dell

Vi ser fram emot att se många nya Dell-produkter på IFA 2019. Dell kan överraska oss med en annan XPS-produkt eller ta tillfället i akt att anpassa sina andra produktlinjer till nuvarande IT-trender.

Under tidigare år var Dell och Alienware verkligen wild cards på IFA. Om det finns ett område som kan göra rubriker skulle det vara på din spelhårdvara, så se upp för Alienware-materialet som kommer ut ur serien.

(Bildkredit: framtid)

fossil

Bärbar teknik fortsätter att presenteras mycket bra på IFA och Fossil tillkännager ofta nya klockor. Kan Fossil Sport 2 visas? Om inte, förvänta dig att andra märken, som Michael Kors eller Diesel, fyller det här klockformade utrymmet runt din handled.

garmin

Som med Fossil gillar Garmin att spela IFA med en rad sportorienterade sportkläder. Men i år är situationen något annorlunda efter starten av en serie upptagen meddelanden. Förvänta dig att se varianter av befintliga Garmin-linjer snarare än nya funktioner.

Till exempel vet vi redan att Garmin förbereder sex nya smartklockor för lansering under de kommande månaderna, enligt en läcka nyligen, och att denna linje bör inkludera modellerna Vivoactive 4 och Vivomove Style.

Läckaget kommer från WinFuture, som också innehöll bilder av de sex nya produkterna.

Det finns också den nya Garmin Venu, som verkar vara en avancerad klocka med ett 43 mm fodral och kompatibel med Spotify och Deezer. Det kommer att ge aktivitetsspårning för löpare, cyklister och simmare med GPS ombord, för att inte tala om Garmin Pay.

HP

Den Houston-baserade datortillverkaren är i allmänhet inte särskilt framgångsrik på IFA och föredrar Computex- eller CES-rum. Vi fick se en ny produkt eller två lanseras på utställningen, men inte mycket mer än så. Konstiga saker har hänt.

Hisense H8B ULED

(Bildkredit: Hisense)

Hisense

Med sitt första sortiment av OLED-TV-apparater som äntligen finns i butiker kommer Hisense att fördubblas på sin teknik vid IFA 2019. Den nuvarande avancerade OLED-TV: n har ett högt begärt pris, men det saknar några av de mer premiumfunktioner som föreslagits av sina konkurrenter.

Även om varumärket tenderar att vända sig till den billiga och prisvärda marknaden, hoppas vi att se minst ett prestigefyllt paket som riktar sig till lyxigare funktioner till ett mer överkomligt pris.

Detta kan komma i form av en sonisk skärmlasertv, vilket ett avslöjat pressmeddelande från Hisense kommer att meddela på IFA.

Enligt meddelandet kommer TV: n att fokusera på synkronisering av ljud och bild: "Hisense Sonic Display TV överför ljud (40-18 kHz) direkt från skärmen, högtalarmembranet. I ett distribuerat mönster fördelat över Långt av ett komplext mönster , det ger en konstant utgångsnivå och ett ostört tidssvar i alla riktningar. "

ära

Här är en som kan vara lite överraskande. Honor har meddelat lanseringen av Honor Magic 2 på IFA 2018, men har också kört ytterligare en kampanj runt det tidigare tillkännagivna Honor Play-spelet.

Honor 9X, 9X Pro och Honor Band 5 har just lanserats i Kina. IFA kan vara ditt första europeiska album? Hur som helst, med tanke på att företaget ligger under Huawei-paraplyet, förvänta dig att modervarumärket pratar om detta oftare.

Capture Vision är en annan överraskning som kommer från Honor. Nej, vi vet inte heller vad det betyder, men enligt olika rykten är detta en ny typ av teknik som Honor kan presentera på IFA i år.

(Bildkredit: framtid)

huawei

Förra året registrerade Huawei sin efterlängtade lansering av Mate 20/20 Pro efter IFA, men introducerade sortimentet med Mate 20 Lite i Berlin. Vi kunde se något liknande här, med en mellantelefon släppt, kanske under namnet Mate 30. Du kommer förmodligen inte att se ett flaggskeppsläpp men företaget gynnar nu sina egna personliga shower.

Företaget är också intresserad av smart högtalarteknik, eftersom dess AI Cube både är en ljudenhet och en 4G-router. Kan en 5G-uppgradering finnas på korten?

Vi fick också se Huawei lansera en ny MateBook under tech-evenemanget. Dess bärbara datorer, som Huawei MateBook 14, är bland våra favoritbärbara datorer. Därför är vi angelägna om att se andra datorprodukter från företaget.

Intel

Intel kommer att vara närvarande vid IFA 2019. Konkurrensen mot AMD är hårdare än tidigare, så vi förväntar oss att de blir relativt stora på IFA. Vi tror att Intel kan ha XNUMX: e generationen av Comet Lake-processorer att visa upp, samt projektera Athena-bärbara datorer.

(Bildkredit: framtid)

lenovo

Företaget bakom Motorolas bärbara datorer och telefoner har varit värd för ett stort kvällsevenemang med titeln "Tech Life", planerat till IFA 2019, som kommer att vara värd för lanseringen av många produkter. Fler Lenovos flaggskeppsprodukter för 2019 kommer sannolikt att visas här, inklusive de nya Yoga- och ThinkPad-enheterna.

Men Lenovo har redan introducerat många nya enheter, inklusive uppdaterade versioner av ThinkPad-linjen, samt Chromebooks, surfplattor, stationära datorer och bildskärmar. Även om IFA 2019 är ett bra tillfälle för oss att ha alla dessa nya tekniker i våra händer.

Glöm inte att Lenovo lanserar mer och mer inom området smarta hem. Tidigare i år blev vi till exempel mycket imponerade av Lenovos smartwatch. Bli inte förvånad om detta lägger till mer i ditt smarta hemutbud.

LG-projektor

(Bildkredit: LG)

LG

TV- och hemmabioteknik kommer utan tvekan att vara huvudattraktionerna för LGs utställning på LGs IFA, eftersom företaget (som den enda verkliga teknologitillverkaren) fortsätter att berätta om sin OLED-TV-teknik.

Vi vet redan att deras nya sortiment av CineBeam 4K-projektorer håller på att presenteras på IFA och en lansering för europeiska marknader (som sannolikt inkluderar Storbritannien) planeras till september.

Sortimentet kommer att inkludera LG: s första ultra-kortkastprojektor, kallad CineBeam Laser (HU85L). Detta projekt kan visa en 90-tums bild längs en vägg bara två tum bort och en 120-tums bild på sju tum. Med 2.500 lumens ljusstyrka, 4K-upplösning och HDR-stöd är det en avancerad projektor som är designad för att blidka hemmabioentusiaster som inte vill se ljuset. 39, en 75-tums (eller större) storformat-TV som tar plats i ditt vardagsrum.

Förutom TV-teknik tenderar LG också att ha mellantelefoner på showen. År 2018 är det LG G7 One och LG G7 Fit, som kommer från linjen till lägre priser. På ljudsidan hoppas vi att partnerskapet med brittiska experter Meridian Audio kommer att löna sig.

Företaget släppte också en annan teaservideo på sin YouTube-kanal, "Defy Limits with LG Mobile at IFA 2019", som tittar på några funktioner i sin nya LG V60 ThinQ-smartphone med dubbla skärmar. Denna teaservideo kan dock vara lite mer kryptisk än LG hade planerat, så vi har fler frågor än svar.

En annan mobil enhet som heter LG G8X har också varit föremål för rykten, men det kan fungera med den äldre telefonen med dubbla skärmar, men det är bara ett annat namn inom intern kommunikation.

Men bli inte förvånad om det finns mer i varumärket. LG är en industrikropp och är involverad i praktiskt taget alla tänkbara konsumenttekniska utrymmen, från frysar till bärbara datorer till skärmar till robotik. Förra året var deras CLOi-robotar höjdpunkten i showen.

(Bildkredit: framtid)

Motorola

Lenovos telefonfilial har blivit ett hopp för dem som letar efter avancerade smarttelefonfunktioner med en budget. Moto har vanligtvis en eller två telefoner att visa upp på IFA - 2018 hade vi till exempel Motorola One, en respektabel mellanklassanordning. Även om det är osannolikt att en ny flaggskeppsprodukt kommer att skapas i Berlin, är det säkert att fler människor på mellannivå sannolikt kommer att förutsäga om tidigare utställningar inte saknas.

En serie läckor antydde de olika telefonerna som kunde lanseras på IFA 2019, inklusive Motorola One Zoom. Enligt en ny läcka kan den bakre fyrkameran ta emot en 5x hybrid teleobjektiv och en flygsensor som mäter djupet.

Nokia

Idag är telefoner smartare och bättre än någonsin. Men om du går tillbaka till telefonens tidiga dagar och vill förenkla saker lite kan Nokia hjälpa till.

Varumärkets ikoniska 3310-telefon var en favorit bland människor som ägde en telefon för 19 år sedan. Det var enkelt. Du hade samtal, du hade texter, du hade orm och det var ganska mycket det.

Enligt rykten kan Nokia ge ut 3310. Naturligtvis är inget av detta officiellt, men många Nokia-fans har läst texter från Juho Sarvikas, produktchef på HMD Global.

Philips

Den europeiska delen av Philips TV-division (läs: bättre) kanske inte dyker upp på CES, vi förväntar oss fantastiska saker från varumärket på IFA 2019. Tillverkaren har nu tid att lysa och vi väntar på en iögonfallande ny OLED Ambilights flaggskeppsprodukt lanseras på mässan.

Dessutom utökar Philips sitt ljudutbud genom att damma bort sitt långa slarviga sortiment från Fidelio. Det var en gång en kraftfull hjälmspelare: kunde han komma tillbaka för att återta sin position?

razer

Vi var inte säkra på vad vi kunde förvänta oss av spelutrustningsföretaget Razer vid årets IFA Technical Conference. Men nu har varumärket lanserat en "första värld", som har gjort sig ett namn.

En tweet från varumärkets Twitter-konto avslöjade "världspremiären" med en bild som hänvisar till Razer-bärbar dator. Betyder det att det finns en annan bärbar dator på korten? Och i så fall, vad skulle göra det till en "världspremiär"? Vi kan inte tänka på vilken typ av bärbar teknik som inte har gjorts ännu, vilket innebär att vi förväntar oss en överraskning.