Med Apple inställd på att släppa offentliga betaversioner av macOS 13 "Ventura" och iOS/iPadOS 16 i juli, är det oundvikligt att vissa professionella användare snabbt vill få en smak av vad som komma skall. Den typiska IT-reaktionen är att försöka hindra användare från att testa betaprogramvara, men det kanske inte är det mest fördelaktiga sättet att hantera vad som komma skall.

Faktum är att du kan få dessa betaversioner och entusiastiska tidiga användare att fungera till din fördel.

Utvecklarbetaversioner av de nya operativsystemen släpptes i måndags efter huvudanförandet vid Apples Worldwide Developers Conference. De offentliga betaversionerna som följer kan vara till hjälp för en tillverkare som Apple när det gäller att påskynda feedback och släppa buggfixar under utvecklingsprocessen. De kan också vara spännande för användare som vill testa nya funktioner i ett kommande OS innan alla andra lägger vantarna på dem. (Den slutliga versionen av alla dessa operativsystem kommer inte att finnas tillgänglig förrän i höst).

Men de utgör uppenbara utmaningar för IT, särskilt om betatestare installerar förhandsgranskningsmjukvara på sina primära enheter som de använder i arbetet. Buggar, problem med befintliga appar och förvirring om nya eller ändrade funktioner är ofta en del av betatestningen. Därför kan användare som installerar programvara som inte stöds på kommersiella enheter tvingas att få anställningssamtal och stillestånd om de inte har tillgång till grundläggande verktyg.

Påminn betatestare om att de installerar förhandsgranskningsmjukvara

Tänk på att eftersom mobila operativsystem har lämnat över en stor del av uppdateringsprocessen till användare, kanske du inte kan stoppa alla, särskilt om de misslyckas med att installera på en enhet du äger.

Det bästa rådet här är att informera användare som vill registrera sig som betatestare att de bör göra det med en sekundär enhet istället för den de använder för kritiska arbeten och personliga uppgifter.

Det är viktigt att skapa ett nyanserat budskap, ett som verkligen beskriver de utmaningar de kan möta på ett vänligt och rådgivande sätt, men som inte alienerar dem som vill vara en del av ett betaprogram. Förklara att ja, de kommer att kunna använda de nya funktionerna före alla andra, men också att det kan finnas utmaningar som kan påverka deras förmåga att utföra sitt jobb om de installerar dem på sin primära enhet. Och se till att överväga den potentiella inverkan på personliga uppgifter som du litar på den här enheten för.

Konvertera betatestare till din fördel

Som de flesta tidiga användare är många av dessa betatestare troligen något tekniskt kunniga, även om deras kunskaper kan variera. Som ett resultat kommer de flesta organisationer att vara i offentlig beta någon gång i sommar. Helst kommer det att vara på en sekundär enhet, även om vissa människor förmodligen kommer att installera det på sin primära enhet.

Faktum är att du kan rekrytera dessa användare som hjälpsamma allierade.

En av utmaningarna i det nuvarande landskapet är att IT-avdelningar generellt förväntas vara redo för ny teknik att gå in genom dörren samma dag som de officiellt släpps. Det betyder att du har en begränsad möjlighet att granska dem nu, testa viktiga företags- och tredjepartsapplikationer med dem och bygga upp en kunskapsbas över problem som dina supportteam kan stöta på.

Allt detta är en stor order att utföra på några månader med befintlig personal och allt detta kräver betatestning. Om du rekryterar betaanvändare kan de göra mycket av detta test åt dig. De kan se vilka appar som har problem, vilka arbetsflöden som behöver ändras och rapportera eventuella allmänna supportproblem. Detta ger IT en större beredskap, både när det gäller att uppdatera applikationer och när det gäller att utveckla material och resurser för användarna.

Tillvägagångssättet kräver lite kulturförändring för många organisationer. IT-personal bör utveckla ett nära samarbete med dessa användare och bör aktivt söka deras input, råd och feedback.

Å andra sidan gör det det lättare att vara förberedd på nya teknologier och gör att IT-avdelningen kan vara bättre förberedd när dessa teknologier släpps officiellt. Det främjar också en närmare relation mellan IT och anställda som vill använda den senaste tekniken. I processen kan det till och med hjälpa dig att hantera alla skugg-IT-operationer som pågår i organisationen, eller åtminstone hjälpa dig att identifiera dem, eftersom de som vill prova en beta är förmodligen samma personer som aktivt skulle installera verktyg eller tjänster utan att bry sig rapporterar till IT-avdelningen.

Det betyder naturligtvis inte att alla ska kunna testa betaprogramvara, och du ska inte bara ignorera testarna du har rekryterat. Det betyder inte heller att IT-personal ska ignorera betaversioner (helst kommer de att använda utvecklarbetas istället för offentliga betaversioner).

Men att ta till sig Apples kommande offentliga betaversioner kan ge datoranvändning ett försprång på vad som komma skall i höst, om det kan utveckla en förtroendefull arbetsrelation mellan alla inblandade.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.

Dela detta