Området för stora VPN-leverantörer som stänger av sina indiska servrar blir allt mer mättat, och NordVPN är den senaste som ansluter sig till gruppen av utgående leverantörer.

Efter ExpressVPNs avgång från Indien, Surfsharks åtagande att ta ner sina fysiska servrar och Hide.mes tillkännagivande i går att gå offline, har den Panama-baserade leverantören bekräftat sitt åtagande att skydda sina kunders integritet.

"Som förespråkare för integritet och digital säkerhet är vi oroade över den potentiella effekten som denna förordning kan ha på människors data", säger Laura Tyrylyte, PR-chef på NordVPN.

"Som ett resultat kan vi inte längre underhålla servrar i Indien."

Indiens nya CERT-In-riktlinjer, som träder i kraft om cirka två veckor, kommer att kräva att VPN-företag behåller användardata i upp till fem år. Dessa kommer att inkludera känslig information som IP-adresser, riktiga namn och användningsmönster. Leverantörer måste också dela denna information med myndigheter vid behov.

"Tidigare brukade auktoritära regeringar införa liknande regler för att bättre kontrollera sina medborgare. Om demokratier går på samma sätt har det potential att påverka människors integritet såväl som deras yttrandefrihet", sa Laura Tyrylyte på NordVPN till oss. .

Hur är det med NordVPN-användare i Indien?

Liksom Hide.me har NordVPN inte avslöjat några planer på att introducera virtuella servrar som ett alternativ för användare som vill surfa säkert med en indisk IP-plats.

Detta innebär att NordVPN-abonnenter baserade i landet kommer att behöva välja en av sina tillgängliga servrar utanför de indiska gränserna. För närvarande har leverantören mer än 5500 60 snabba och pålitliga servrar i XNUMX länder, av vilka några finns i närliggande regioner, som Thailand, Vietnam och Indonesien.

Invånare i Indien kommer att kunna skydda sin anonymitet och kringgå restriktioner som vanligt. Däremot kanske du vill aktivera NordVPN:s delade tunnelalternativ för att utesluta VPN-skydd från appar som kräver en lokal IP-adress för att ge åtkomst.

NordVPNs indiska servrar kommer att förbli aktiva till den 26 juni, dagen innan CERT-In-regeln träder i kraft. "För att säkerställa att våra användare är medvetna om detta beslut kommer vi att skicka fullständiga informationsmeddelanden via NordVPN-appen från och med den 20 juni," sa Tyrylyte.

(Bildkredit: Shutterstock)

Varför är Indiens nya lag om datalagring kontroversiell?

Medan Indiens nya lag om datalagring är ett försök att ta itu med cyberbrottslighet, har dess regler väckt många farhågor bland teknikindustrin och integritetsgrupper.

På grund av krympande mediefrihet (öppnas i en ny flik) och ökända rekord för fler internetavbrott än något annat land (öppnas i en ny flik), fruktar experter att sådana påträngande bestämmelser kan missbrukas för att främja massövervakning och undergräva medborgare. medborgerliga friheter.

Dessutom är VPN-leverantörer bara några av de företag som kommer att behöva följa de nya CERT-In-riktlinjerna. Andra tjänster inkluderar datacenter, molnlagringstjänster, virtuella privata servrar (VPS) och kryptovalutabörser.

Mängden privat information som lagras kommer att vara enorm, över tusentals olika företag. Detta lämnar inga tvivel om genomförbarheten av nya regler. På den här punkten sa Laura Tyrylyte från NordVPN: "Det är svårt att föreställa sig att alla, särskilt små och medelstora företag, kommer att ha rätt medel för att säkerställa säkerheten för denna data."

Och det handlar inte bara om integritetsproblem. Indiens nya datalag tros också ha en negativ inverkan på dess växande IT-sektor, vilket möjligen kan resultera i högre avgifter för indiska VPN-användare i allmänhet.

1644785069 141 Hur man tittar på Super Bowl 2022 onlinetid gratis live

Dagens bästa NordVPN-erbjudanden

Dela detta