Var inte Coinbase. Blockera inte din webbplats.

Var inte Coinbase. Blockera inte din webbplats.

Jag hatade direkt Coinbases Super Bowl-annons. Det sista jag vill är att fler människor ska bli lurade att prenumerera på ett bitcoin-pyramidspel. Jag trodde också, när jag såg den färgglada QR-koden studsa över skärmen som en skärmsläckare från 90-talet, att den skulle explodera i företagets ansikte.

Han hade rätt.

Surojit Chatterjee, produktchef på Coinbase, sa att Coinbase fick mer än 20 miljoner besök på sin målsida på en minut. Företagets app såg också oöverträffad trafik. Chatterjee tillade: "Vi är redo för dig."

Nej, det var de inte. Sajten och appen kraschade i ungefär en timme. Detta är inte ett bra utseende för något företag.

Vissa personer hävdade att annonsen fick mycket trafik eftersom den var ny och attraktiv. Nej det var det inte. Det var mycket trafik eftersom QR-koden lovade människor €15 i Bitcoin om de registrerade sig för ett Coinbase-konto före den 15 februari.

Folk älskar allt som är gratis; Naturligtvis kraschade de sidan. Jag kunde ha förutspått det på samma sätt som jag kan förutsäga att om du tappar en tung sten på foten, kommer du att säga "Aj" en sekund senare. Det finns inget speciellt.

Coinbase borde också ha insett detta. Och ditt företag borde också. Varje gång du erbjuder något gratis eller ett erbjudande som låter för bra för att vara sant, kommer din onlinenärvaro att bli lidande.

Därför bör du se till att dina webbplatser och tjänster är redo för det. Här är några enkla steg för att hålla ditt företag igång.

Först, innan den förväntade trafikökningen, se till att din webbplatss mjukvara och hårdvara är i nivå. Du vill att dina webbplatser ska betjänas och dina tjänster framhävs av de senaste och bästa programmen.

Din programvara bör också vara inställd för att leverera snabbast möjliga prestanda. Dålig JavaScript-kod, ooptimerade bilder, för många HTTP-förfrågningar – allt detta och mer kan sakta ner en webbplats precis när du behöver den för att vara så snabb som möjligt.

Om dina webbplatser och tjänster är värd för ett annat företag, se till att de inte inför datatak som begränsar inkommande och utgående data för att skydda deras servrar. Vissa webbhotell gör detta med detaljerna gömda i det finstilta. Om du är molnbaserad, se till att du har tillhandahållit tillräckligt med resurser för att hantera en flod av trafik.

Medan du håller på, ta reda på om din värd eller molnleverantör har haft några problem. Precis när du lanserar en stor reklamkampanj är det inte dags att upptäcka att de har sina egna problem.

Låt oss säga att du har gjort alla dessa saker och att du fortfarande får för mycket trafik. En smart CIO kommer redan att ha tecknat ett avtal med ett innehållsleveransnätverk (CDN).

Huvuduppgiften för ett CDN är att minska latensen genom att förkorta avståndet mellan en webbplatsbesökare och dess server. Det fungerar som en webbnivåcache. Men idag kan den också fungera som den sista försvararen mot DDoS-attacker (distributed denial of service). Den här sista funktionen kan hålla dig i affärer när du inte har att göra med angripare utan med kunder som försöker ta sig igenom dina virtuella dörrar.

Det finns många CDN, men min favorit är Cloudflare. Det är otroligt lätt att använda; Du har precis uppdaterat dina DNS-namnservrar för att använda Cloudflare och det fungerar automatiskt. Jag har använt honom i flera år och hans tjänst har aldrig svikit mig. Jag kan också rekommendera andra CDN:er som Akamai, Fastly och StackPath.

Målet med alla dessa steg är att se till att när kunder dyker upp kan du leverera vad du lovat. Snabb leverans av en webbplats eller tjänst är viktigare än du tror.

Akamai har funnit att den bästa laddningstiden för webbplatsen bör vara 2 sekunder eller mindre. För varje sekund utöver det förlorar du en stor andel av din potentiella publik. Coinbase kan säga att den fick 4 miljoner besök, men eftersom sajten inte svarade tvivlar jag på att den nådde det antalet faktiska besök.

Visst, Coinbase har också fått många nyheter och rykten i sociala medier från sin annonsering, men säg mig: tror du att folk kommer att lita på ett företag som tjänar riktiga pengar, inte roliga pengar på kryptovalutor, genom att hantera sina bitcoin? Jag tvivlar på det.

Det smarta för ditt företag att göra är att se till att din onlinenärvaro klarar de utmaningar du kommer att möta. Det kommer förmodligen inte att skapa rubriker, men det kommer att göra mycket mer för att göra ditt företags ultimata ansträngningar framgångsrika.

Så läs detta:

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.