Dark Souls XNUMX-utvecklaren From Software har meddelat att datorservrarna för varje Dark Souls-spel kommer att vara offline fram till den XNUMX februari, då Elden Ring lanseras.

Anledningen? En massiv säkerhetsexploatering, kallad en sårbarhet för fjärrkörning av kod (RCE), har upptäckts på Dark Souls XNUMX-servrarna online. En RCE anses vara en av de farligaste sårbarheterna och tillåter en hackare att "exekvera vilken kod som helst på den komprometterade enheten, inklusive ransomware." , skadlig programvara och vad du vill.

Från Software hävdar att "på grund av den tid som krävs för att sätta upp lämpliga testmiljöer" kommer servrarna att fortsätta vara offline tills Elden Ring lanseras. Företaget försäkrade dock entusiaster att servrarna kommer att korrigeras ordentligt och att spelarna inte behöver oroa sig för sårbarheten.

RCE:n testades först av The__Grim__Sleeper under en av hans livestreams, som vid den tiden var minst sjuttio med noll tittare. En okänd hackare använde livestreaming för att med kraft testa hur allvarligt utnyttjandet var efter att From Software ignorerade det när han först kontaktade studion.

Enligt en rapport från The Verge skapade communityn sin patch för titeln Blue Sentinel, som skyddade slutpunkter mot sårbarheten. Dark Souls-utgivaren Bandai Namco tog senare till Reddit för att tacka samhället för deras uppoffringar.

Genom Windows Central

Dagens bästa erbjudanden för Elden Ring

Du kan inte spela Dark Souls multiplayer förrän

Dela detta