För alla fan av sci-fi-skräck är det svårt att föreställa sig en värld utan Alien från 1979, eller dess otaliga uppföljare och spin-offs.

Som tur är behöver vi inte tänka på en så meningslös tillvaro; det finns fortfarande tid att fastna i dess action-shooter-efterföljare innan den lämnar Xbox Game Pass för gott.

Aliens: Fireteam Elite är ett av 11 spel som ska packas ihop och lämna Game Pass-listan den 15 december. Visst, vi kommer att trösta oss i de 11 nya titlarna att fördjupa våra Facehuggers i, men nu är det ett bra tillfälle att bege sig till USS Endeavour för ett sista utomjordiskt hurra med dina vänner. Tänk Warzone, men med Xenomorphs och en historia.

(Bildkredit: Cold Iron Studios)

med besättningen

Det är alltid ett bitterljuvt ögonblick när Xbox Game Pass tillkännager var den finns. Även om 11 nya spel verkligen inte kommer att skada, särskilt om du är en av de lyckliga nya ägarna av en Xbox Series S efter att den blev tom på Cyber ​​​​Monday, finns det något speciellt att säga om Aliens: Fireteam Elite som kommer att bli svårt att hitta någonstans. en annan titel. Oavsett om det är för nostalgifaktorn eller de bisarra fiender du möter, är det definitivt värt att kolla in innan du lämnar tjänsten.

Du spelar som kolonialmarin på väg till det stora slagfältet i yttre rymden och svarar på ett nödanrop. Det du hittar är mer än bara rymdskeppsvrak. Du och ditt team får snabbt veta att ett utomjordiskt experiment har gått fruktansvärt fel.

Om du alltid har blivit lite avskräckt av litanien av filmer och utomjordiska filmer som någon som är lätt rädd, finns det ingen anledning att få panik genom att välja Fireteam Elite. Ungefär som Resident Evil 6 ersatte skrikande med team, Aliens: Fireteam Elite lutar sig mycket mot action-gun tracks-sidan snarare än att vara ett rakt överlevnadsskräckäventyr. Det är inte fallet med sådana som sitt Game Pass-infödda syskon, Alien: Isolation, så du vill se till att du inte laddar ner den här av misstag.

Om löftet om färre och mer utbredda skrämmer inte räcker för att muntra upp dig, kan du gå med två vänner vid din sida för lite extra moralisk stöd. Spelet har fullt stöd för online-kooperativt spel, så det finns ingen anledning att oroa sig för de där otäcka Chestbursters.

hej granne 2

(Bildkredit: tinyBuild)

Nya barn i kvarteret

Även om det kommer att vara tråkigt att säga hejdå till Fireteam den 15 december, misströsta inte. Vi kommer att se spel som Lego Star Wars: The Skywalker Saga på Game Pass den 6 december, som spänner över alla nio spelen och till och med några TV-spin-off-element.

Hello Neighbor 2 den 8 december ackompanjerar The Lego Star Wars Collection, den efterlängtade uppföljaren till det ursprungliga 2017 stealth-skräckspelet som imponerade streamers. Använd bara ditt förstånd och miljön, ditt uppdrag blir att infiltrera din läskiga grannes hus och upptäcka hemligheterna han gömmer där innan han hittar dig först, och om det första avsnittet är något att bedöma av detta, vill du verkligen inte att det händer. hända.

Kolla in hela listan över vad som är nytt för december med Game Pass på Xbox-bloggen – öppnas på en ny flik.

Dela detta