Det finns inte tillräckligt med spelkontroller för personer med funktionshinder, men vi kan hjälpa till

Det finns inte tillräckligt med spelkontroller för personer med funktionshinder, men vi kan hjälpa till

Även om videospelsföretag som Microsoft har gjort framsteg i att utveckla tillgängliga spelkontroller som Xbox Adaptive Controller, finns det mycket arbete att göra för att säkerställa att de är tillgängliga för alla som gillar dem.

Gå in i The Controller Project, en Storbritannien-baserad organisation dedikerad till 3D-utskriftskontrollmods för spelare med fysiska funktionshinder. I mars lade grundaren Caleb Kraft ut en uppmaning på Twitter till volontärer med en 3D-skrivare att skriva ut alla mods på sajten och skicka dem till spelare i behov.

När du registrerar dig som volontär får du en förfrågan från någon som ber om en specifik mod på sajten som inte har råd att skriva ut den själv. Och om du inte kan skriva ut själv kan du alltid donera pengar eller gamla drivrutiner till modden.

Analys: Speltillgänglighet är ett pågående problem

Organisationer som The Controller Project och The AbleGamers Charity visar behovet av fler möjligheter till tillgänglighet i spelindustrin.

Medan Microsoft och Logitech har gjort berömvärda framsteg med tillgängliga spelkontroller och spelutvecklare har arbetat för att inkludera tillgänglighetsalternativ i sina spel, har många andra företag gjort lite eller ingenting.

Människor med funktionshinder förtjänar att kunna spela sina favoritspel, och jag hoppas att vi med projekt som The Controller Project volontärprogram, Microsoft-initiativ (öppnas i en ny flik) och andra tillgängliga alternativ, kommer att se mer innovation och investeringar i detta utrymme