Jag bor i Storbritannien, och när en värmebölja slår till kan det bli förvånansvärt varmt och fuktigt för ett land som inte är känt för sin hetta, och min iPhone har drabbats av det nyligen.

Min lilla bakgård får det mesta av solen hela dagen, så det är konstant värme och sol när jag lyssnar på poddar eller scrollar genom Twitter eller TikTok.

Men medan jag arbetade på min MacBook Pro i trädgården glömde jag att min iPhone fick solens fulla kraft på glasbordet bredvid mig, och musiken slutade plötsligt. Jag trodde att jag skulle få ett samtal, och det var inte förrän jag höll upp telefonen som temperaturvarningen dök upp.

Naturligtvis är det inte bara en iPhone som kan drabbas av extrem värme: det finns Android-enheter och bärbara Windows-datorer som måste fungera även i kallare temperaturer. Men när tider som dessa inträffar finns det en användbar metod att tänka på för att förhindra att solen skadar din elektronik, något jag kommer att göra nästa gång.

Hur du håller din enhet sval som jag inte gjorde

(Bildkredit: NASA)

Apple indikerar att en bra temperatur för en iPhone är runt 32° till 95° Fahrenheit / 0° – 35° Celsius. Det är säkert att anta att min iPhone redan var varm från apparna jag använde vid den tiden, och värmen från solen gjorde bara saken värre för enheten.

Först och främst, gör inte som jag gjorde och du lägger den plötsligt på en hylla i kylen. Även om detta säkert kommer att kyla enheten, kan det ta det för långt i motsatt riktning eller orsaka kondens och en ansamling av vattenånga inuti.

Stäng istället av enheten och ta bort den från ett fodral om det finns ett. Ställ den på en sval plats med gott om luftcirkulation och vänta.

Vi använder våra smartphones varje dag på ett eller annat sätt, och samtidigt som vi hanterar dem genom deras mjukvara för att apparna ska fungera smidigt, hjälper det till exempel också att hålla dem vid rätt temperatur.

Medan vi för närvarande har varmare väder i Storbritannien, finns det andra platser runt om i världen som kommer att vara på väg mot detta under månaderna. Så se till att du förvarar din enhet vid en kall temperatur och ställ den aldrig i kylen som jag gjorde.

Dela detta