Även om Euphoria har underblåst HBO Max förmögenheter under de senaste månaderna, är det inte ledande när det kommer till Twitter-konversationer.

Enligt Varietys veckovisa trendiga TV-rapport, som rankar program genom att kombinera statistik som tweets, retweets, likes och hashtags, är Peacemaker den mest omtalade showen på den sociala medieplattformen just nu, och genererade 623,000 XNUMX åtaganden bara under den senaste veckan. .

Det Zendaya-ledda dramat ligger på andra plats, men med 304,000 278,000 engagemang. Faktum är att HBO Max-program utgör de tre mest populära serierna på Twitter, med Succession som tog tredje plats den här veckan med XNUMX XNUMX interaktioner.

Det är värt att notera att Varietys data bara gäller USA, men eftersom det är där de flesta av västvärldens tittare bor, är det en bra indikation på globala trender.

Peacemaker, DC Extended Universe (DCEU)-show som följer John Cenas bravad antihjälte, sände sin säsongsfinal denna vecka, så Suicide Squad-spinoffen James Gunn kommer sannolikt att vara i full gång med sina sociala krafter. , höger? nu.

Ändå är det en bedrift i sig att toppa Euphoria, som har varit bland de mest populära programmen på Twitter i flera veckor, vid ett tillfälle, särskilt eftersom Peacemaker inte ansågs vara en säker hit innan den släpptes.

Men till mångas överraskning visade sig superhjälteshowen vara en kritisk och kommersiell framgång för HBO. Gunn meddelade stolt (via Twitter, på lämpligt sätt) att Peacemaker-finalen uppnådde den högsta endagsvisningen av någon HBO Max-show i historien, med en 44% ökning av tittarsiffror jämfört med det första avsnittet av serien.

SHIT JA!! Peacemaker-finalen hade den högsta endagsprestationen för en Max Original-serie med visning av finalen upp 44 % från premiären. Tack till alla fans som har dykt upp mer och mer för varje vecka den här säsongen. @HboMax @DCpeacemaker pic.twitter.com/pp8c9JGuGl 18 februari 2022

Se mer

Med Euphoria säsong 2-finalen ännu inte sänd (och fler Peacemaker-avsnitt på den omedelbara horisonten), förvänta dig att den senare kommer att släppa Varietys popularitetsdiagram under de kommande veckorna, men Peacemakers framgång är ändå ett tecken på en avantgardistisk strategi för de små skärm. för HBO och dess streamingtjänst.

stor hit (jon)

Även om det verkligen är en överraskning att se att Peacemaker presterade så bra för HBO Max under hela sitt åtta avsnitt, är Successions plats ännu mer överraskande som den tredje mest populära showen på Twitter just nu.

Säsong 3 av Succession avslutades i december 2021, och eftersom inga nya nyheter cirkulerade om säsong 4 av succéprogrammet är det förvånande att Jesse Armstrong-serien har haft så stort intresse online. .

Som sagt, HBO har en bevisad meritlista av att producera mycket populära TV-program som verkar generera sina egna ekokammare av bestående popularitet, särskilt på Twitter. @nocontextroyco, till exempel, har nästan 250 000 följare och bidrar regelbundet till det pågående Succession-konversationen med memes, stillbilder från showen och nyheter om hans efterlängtade återkomst.

Liknande berättelser finns för Game of Thrones, Euphoria, The Sopranos och många andra program producerade av HBO, som alla talar om studions fortsatta förmåga att producera programmering som fångar den kulturella andan.

Denna trend kommer också att fortsätta med den nära förestående ankomsten av serier som House of the Dragon och The Last of Us. Båda kommer att spela en viktig roll i HBO:s uppdrag att upprepa det utmärkta år HBO Max upplevde 2021, såväl som i studions bredare strävan att konkurrera med Netflix, Disney Plus och Paramount Plus under de kommande åren.

Dela detta