Som en del av sina Inno Day 2022-meddelanden har smartphonemärket Oppo avslöjat den andra generationen av sina uppkopplade glasögon: Air Glass 2.

Trots att de bara tillkännagav den första generationens Air Glass-enhet för ett år sedan under Inno Day 2021 (och lanserade den i början av 2022), planerar Oppo redan att släppa en ny, spec-förbättrad version. Den mest uppenbara förändringen är att originalets monokeldesign blev ett par helglasögon, men Oppo lovar att förbättringarna är mer än kosmetiska.

Till att börja med kan Air Glass 2-glasögonen förses med korrigerande synlinser, vilket gör att de inte bara fungerar som en smart enhet utan också som ett vanligt spec-par. Glasögonen är dessutom superlätta på endast 38g, så du ska inte känna dig för trött av att ha dem i ansiktet hela dagen.

När det gäller dess funktionalitet tillåter de nyligen tillagda mikrofonerna och högtalarna enheten att strömma musik, ringa telefonsamtal, översätta främmande språk och ge tal-till-text-transkription i realtid. Det bästa av allt är att Oppo Air Glass 2 behåller originalets trådlösa design; Till skillnad från Nreal Air och VITURE One-glasögonen behöver du ingen kabel för att para ihop dessa specifikationer med din Oppo smartklocka eller smartphone.

Air Glass 2 smarta glasögon kan förbättra kapaciteten hos din Oppo Find X5 (Bildkredit: Future)

Hur imponerande dessa glasögon än är, hoppas vi att de inte lider av samma problem som sina föregångare.

Medan han testade det ursprungliga Air Glass, tyckte Adi Robertson från The Verge (öppnas i en ny flik) upplevelsen ganska obehaglig. De mest troliga orsakerna till denna irritation är den låga uppdateringsfrekvensen på enhetens skärm – precis som i VR kan märkbart skärmflimmer på nära håll vara illamående – och det faktum att den enda linsen tvingar var och en av användarens ögon att fokusera på olika avstånd på samma gång. väder.

Oppo sägs ha förbättrat linserna på Air Glass 2 och dess Micro-LED-projektorer, och med övergången till en uppsättning med dubbla linser förväntas dessa nya specifikationer ha en design som lindrar båda problemen. Men du måste testa dem för att vara säker.

Vår andra oro är att den trådlösa och funktionsrika men ändå lätta designen kommer att göra dessa smarta specifikationer mycket korta på batteritiden. Vi har sett hur smarta glasögon har förbrukat laddningen av smartphones de är anslutna till, så om Air Link 2:s specifikationer inte inkluderar ett tillräckligt stort batteri, kanske du inte kan bära dem under långa perioder. .

Med andra ord, om du verkligen kan få det. För närvarande finns det inga uppgifter om releasedatum, pris eller ens om Oppo Air Glass 2 kommer att finnas tillgänglig i regioner utanför Kina och Asien. Eftersom det ursprungliga Oppo Air Glass inte lanserades globalt skulle vi inte rekommendera att du håller andan för en lansering i USA, Storbritannien eller Australien.

Som sagt, med AR-glasögon som blir mer och mer populära, skulle vi inte bli alltför förvånade om Oppo bestämmer sig för att använda Air Glass 2 för att göra sig ett namn på denna framväxande marknad globalt 2023.

Intresserad av att köpa en Oppo-smartphone? Kolla in vår bästa Oppo-telefonguide för att se vilken av deras telefoner som är bättre än resten.

Dela detta