Om du har hört nyheten om att ett Apple-evenemang äger rum om några timmar och du är exalterad över att höra om den nya iPhone 14, så har vi dåliga nyheter till dig. Den händelsen är WWDC 2022, inte lanseringen av iPhone; vi räknar fortfarande med att det händer i september.

WWDC är Apples årliga utvecklarkonferens och fokus ligger på mjukvara som iOS 16, iPadOS 16, macOS 13 och mer. Det här är uppdateringar som kommer till nuvarande enheter (nåja, förutom väldigt gamla) och tillför nya funktioner till dem.

För Apple-fans är WWDC en av årets största fester, men den har inte samma attraktionskraft för alla. Om du inte är riktigt exalterad över att se vilka nya funktioner som kan komma till din iPhone senare i år, rekommenderar vi att du inte gör det. Det enda undantaget från denna regel är för bärbara fans, eftersom Apple enligt uppgift lanserar en ny MacBook Air, men vi är inte säkra.

Låt inte Googles prejudikat lura dig heller: Det håller ett liknande årligt evenemang som heter Google IO, som förmodligen är för programvara som WWDC. Google håller sig dock till detta tema mycket mindre stel än Apple, efter att ha introducerat Pixel 6a, Pixel 7, Pixel Tablet och mer i år; förvänta dig inte att Apple kommer att ha det utbudet av enheter.

Men om du är ett fan av Apples iPhone kan det finnas en anledning att lyssna på vår WWDC liveblogg, även om nästa generations modell inte gör sin debut. I själva verket kommer iOS 16 att vara programvaran som kommer att köras på iPhone 14, så när Apple berättar om funktionerna i nästa uppdatering kommer vi också att ta en preliminär titt på smartphonen.

Den här typen av hardcore-fans kommer förmodligen att ha räknat ner WWDC:s dagar ganska länge. Om du bara är en genomsnittlig Apple-användare eller bor på Android-sidan, så även om vi skulle älska att du klickar igenom all vår WWDC-bevakning, är det förmodligen inte värt din tid eller uppmärksamhet.

Dela detta