Köp inte en iPhone 14 via Apple, det finns mycket enklare sätt

Köp inte en iPhone 14 via Apple, det finns mycket enklare sätt (*14*) Om du funderade på att köpa en iPhone 14, var skulle du köpa den? Beroende på var du befinner dig i världen kan ditt svar variera, men åtminstone i USA kommer svaret alltmer via Apples egna butiker.

(*14*) Det är enligt en rapport från CIRP (öppnas i en ny flik) (Consumer Intelligence Research Partners LLC), via The Verge (öppnas i en ny flik), som visade att endast cirka 24 % av amerikanska iPhone-köpare köper direkt från Apple.

(*14*) 67 % köper sina iPhones via operatörer, främst AT&T, T-Mobile och Verizon. Det är den stora majoriteten av försäljningen, och i stora delar av världen kanske den statistiken inte är alltför överraskande, men med tanke på de långa köerna i Apple Stores i USA på iPhone-lanseringsdagar, verkar det som att detta kan göra skillnad. Förenta staterna.

(*14*) Vad som faktiskt kan vara den mest överraskande statistiken är att andra återförsäljare, som Best Buy, Target och Walmart, bara utgör de återstående 9 %.

(*14*) Ändå finns det goda skäl att välja operatörer. För det första finns det faktiskt bara 272 Apple Stores i USA, medan operatörsbutiker är mycket vanligare, vilket gör dem mycket bekvämare.

(*14*) Visst, mycket shopping görs online nuförtiden, men oavsett om det är i butik eller på webben kan operatörer vara en mer frestande möjlighet, eftersom du ofta kommer att kunna få en ny iPhone "gratis". " via en operatör. , som en del av din månadsplan; åtminstone göra det mycket billigare.

(*14*)De totala kostnaderna är inte alltid lägre, men de är åtminstone mer spridda, och ofta är transportföretagen verkligen mycket billigare, eller lägger till extrafunktioner för att göra affären lättare. Därför är dess framgång i iPhone-försäljningen egentligen inte en överraskning.

Hemskärmen för Apple iPhone 14 Pro

Verizon kommer att ge dig många extrafunktioner med en iPhone 14 Pro (Bildkredit: Future/Lance Ulanoff)

Analys: Hur bärare jämför med Apple

(*14*)Carrier-erbjudanden varierar förstås, men ibland är de riktigt coola, som Verizons Cyber ​​​​Monday-deal, som förvånansvärt nog fortfarande går bra och ger kunderna en Apple Watch SE 2, iPad 10.2 (2021) och en ett par Beats Fit Pro, gratis. när de köper en iPhone 14 Pro med ett obegränsat dataabonnemang.

(*14*) Utöver det kan kunder också få upp till 1,000 200 € rabatt om de byter in en gammal telefon och ett presentkort på XNUMX € om de byter från en annan operatör.

(*14*) Om du köpte en iPhone 14 Pro genom Apple nu eller till och med under Black Friday, måste du i princip betala fullt pris för telefonen, utan rabatter, presentkort eller gratiserbjudanden.

(*14*) Det finns varningar här, eftersom du kan välja att dela upp kostnaderna, och Apple erbjuder inbyten och vissa erbjudanden med operatörsaktivering (men vanligtvis inte bättre än de erbjudanden du skulle få genom att gå direkt till operatören ).

(*14*) Men det erbjöd inga specifika Black Friday- eller Cyber ​​​​Monday-erbjudanden på iPhone 14-sortimentet, och även om du köpte en äldre modell under den tiden var det bästa du kunde hoppas på ett presentkort. från €50.

(*14*)Och det är typiskt för Apple. Andra återförsäljare, som Walmart och Best Buy, erbjuder ibland större rabatter, så deras lilla del av kakan är lite av en överraskning, men även då mäter de sig sällan med de bästa erbjudandena från transportörer.

(*14*) Så om du funderar på att köpa en iPhone bör du definitivt se bortom Apple, eftersom det ofta finns mycket bättre erbjudanden på andra håll, och det gäller även utanför USA.

(*14*) För att hjälpa dig har vi en guide till de bästa iPhone-erbjudandena, och nedan hittar du de bästa priserna för många modeller i ditt område.

(*14*) Dagens bästa iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 Plus och iPhone SE 2022 erbjudanden

Apple iPhone 14 Pro - 128GB (öppnas i en ny flik)verizon Wireless (öppnas i en ny flik)(*14*)36 månader

(* 14 *)obegränsad minuter

(* 14 *)obegränsadTexterna

(* 14 *)obegränsadLos datos

iPhone 14 Pro Max 128GB (öppnas i en ny flik)Mint Mobile USA (öppnas i en ny flik)(*14*)Utan kontrakt

(* 14 *)obegränsad minuter

(* 14 *)obegränsadTexterna

(* 14 *)4 GBLos datos

icon(*14*)Samtal:

Samtal till MX och CA ingår(*14*)Texter:

Meddelanden till MX och CA ingår(*14*)Data:

(bromsas ner till 128 kbps hastigheter)(*14*)Gratis

(öppnas i en ny flik)