Nintendo Switch OLED är äntligen här, och vi ser fram emot den senaste Switchen på blocket. Med en större skärm och livfull OLED-skärm finns det mycket att bli upphetsad över. Nintendos senaste modell kommer med välbehövliga livskvalitetsförbättringar jämfört med originalmodellen.

Men hur är Nintendo Switch OLED jämfört med Nintendo Switch Lite, Nintendos handhållna enhet som släpptes 2019? Vi kommer att ta en närmare titt på Nintendo Switch OLED vs. Nintendo Switch Lite i denna direkta jämförelse. Jag hoppas att detta hjälper dig att bestämma vilken switch som är bäst för dig och vad de betydande skillnaderna är.

När det kommer till Nintendo Switch OLED finns det mer att tänka på än bara priset. Båda konsolerna möter konsumenternas olika behov. Det gör dock inte köpbeslutet svårare, så låt oss jämföra och kontrastera de två modellerna, ska vi?

Innehållsförteckning

Nintendo Switch OLED vs Nintendo Switch Lite: pris och releasedatum

(Bildkredit: framtid)

Nintendo Switch OLED kostar $349.99 / £309 / AU$539 och släpptes den 8 oktober 2021. Tekniskt sett är detta den fjärde versionen av Nintendo Switch-konsolen, eftersom Nintendo uppdaterade originalmodellen 2019 med en förbättrad längd. batteritid och en effektivare processor. samt lanseringen av Nintendo Switch Lite.

På tal om Switch Lite, Nintendos handhållna modell kostar $199.99 / £199.99 / AU$329.95 och lanserades 2019. Detta gör Switch OLED-modellen $150 dyrare än Switch Lite, vilket är en avsevärd besparing för vissa. .

Nintendo Switch OLED vs. Nintendo Switch Lite: design och funktioner

Nintendo Switch (OLED)

(Bildkredit: Nintendo)

Nintendo Switch OLED ser nästan identisk ut med den ursprungliga Switch-konsolen, med löstagbara Joy-Con-kontroller, samma knapplayout och samma tillgängliga neonblå och röda färgschema, även om den också har ett elegant vitt alternativ. Den största skillnaden är konsolens slående OLED-skärm, som mäter 7 tum jämfört med den ursprungliga 6,2-tumsskärmen, med tunnare ramar som ger den ett modernare utseende.

OLED-stativet till Nintendo Switch har också fått en översyn. Den är bredare, mer flexibel och låter dig placera konsolen i fler vinklar i bordsläge. OLED-switchen kommer också med bättre högtalare, samt 64 GB internminne, vilket är dubbelt så mycket som originalet. Allt detta samtidigt som man knappt ökar storleken och vikten på konsolen.

De som köper Nintendo Switch OLED kommer att få tillgång till en mer attraktiv bas än originalet, som har rundade kanter och en inbyggd Ethernet-port för att ge en starkare anslutning när du spelar online. Här är vad som finns inuti Nintendo Switch OLED:

 • Storlek: 9,5 x 0,55 x 4 tum (B x D x H)
 • Läsning: Cirka 0.71 lbs / 0.93 lbs med Joy-Con-kontroller anslutna
 • filter: Kapacitiv multi-touch-skärm / 7-tums OLED-skärm
 • upplösning: 1280 × 720 (720p)
 • CPU/GPU: Nvidia Custom Tegra-processor
 • lagring: 64 GB (kan utökas med microSDHC- eller microSDXC-kort upp till 2 TB)
 • Utan strängar: Wi-Fi (kompatibelt med 802.11 a/b/g/n/ac)
 • Videoutgång: Upp till 1080p via HDMI i TV-läge, 720p i laptop-läge
 • Ljudutgång: 5.1 linjär CFM
 • högtalares: Stereo
 • USB-kontakt: USB typ C för laddning
 • 3,5 mm hörlursuttag
 • Batteriets varaktighet: cirka 4.5 till 9 timmar
 • Laddtid: cirka 3 timmar

Nintendo Switch Lite är ett annat förslag. Den avstår från hybrid Joy Con-separation-karaktären hos OLED-switchen till förmån för att vara en handhållen enhet, vilket ger den den avundsvärda fördelen att vara den enda switchen med en dedikerad D-Pad. Du kan dock inte visa spel på en TV eller ta bort Joy-Cons.

Dess bärbara tillvägagångssätt innebär att den är mindre, med en 5,5-tums skärm, vilket är 1,5 tum kortare än Switch OLED. Det finns också ett bredare utbud av fodralfärger på den nya Switch, inklusive grå, blågrön, gul, korall och blå.

Ur teknisk synvinkel motsvarar Switch Lite Nintendo Switch OLED. Den har dock inte alls lika imponerande batteritid, i genomsnitt tre till sju timmar mot 4,5 till 9 timmar.

Här är vad som finns i Nintendo Switch Lite:

 • Storlek: 8,2 x 0,55 x 3,6 tum (B x D x H)
 • Läsning: Cirka 0,61 lbs.
 • filter: Kapacitiv multi-touch-skärm / 5,5-tums LCD-skärm
 • upplösning: 1280 × 720 (720p)
 • CPU/GPU: Nvidia Custom Tegra-processor
 • lagring: 32 GB (kan utökas med microSDHC- eller microSDXC-kort upp till 2 TB)
 • Utan strängar: Wi-Fi (kompatibelt med 802.11 a/b/g/n/ac)
 • Högtalare: stereo
 • USB-kontakt: USB typ C för laddning
 • 3,5 mm hörlursuttag
 • Batteriets varaktighet: ca 3-7 timmar
 • Laddtid: cirka 3 timmar

Nintendo Switch OLED vs. Nintendo Switch Lite: Spel

Två inklingar med vapen i Splatoon 3

(Bildkredit: Nintendo)

Den goda nyheten är att Switch OLED och Switch Lite kan spela alla de bästa tillgängliga Nintendo Switch-spelen. Nintendo noterade att erfarenheterna av Nintendo Labo-seriens Toy-Con-tillbehör kan skilja sig åt på grund av Switchens större OLED-skärm, men det verkar vara det enda problemet.

Det är viktigt att notera att Nintendo Switch Lite inte låter dig uppleva spel på den stora skärmen eftersom det endast är en bärbar enhet. Du kan inte heller ta bort Joy-Con för flerspelarnöje eller använda rörelsekontroller, och dess LCD-skärm kommer inte att vara lika lätt för ögonen som den nya OLED-skärmen. Switch Lite är dock betydligt billigare och är fortfarande ett bra sätt att spela de senaste Switch-spelen.

Ett annat område där Nintendo Switch OLED har en tydlig fördel gentemot Nintendo Switch Lite när det kommer till spel är att den har 64 GB intern lagring istället för 32 GB, vilket innebär att du får mer utrymme att spela om du gillar att ladda ner dina spel digitalt ... från Nintendo Switch eShop.

Som sagt, du kan utöka lagringen av båda Switch-konsolerna med microSD-kortplatsen, som stöder upp till 2TB kompatibla kort. Dessa brukar vara billiga, särskilt under evenemang som Amazon Prime Day och Black Friday, så det är en försumbar skillnad.

Nintendo Switch OLED vs. Nintendo Switch Lite: Omdöme

Nintendo Switch (OLED)

(Bildkredit: Nintendo)

Nintendos uppdaterade Switch OLED-modell kommer säkerligen att tilltala nykomlingar som vill ha den bästa Switch-upplevelsen som finns. Men Nintendo Switch Lite är fortfarande ett övertygande förslag på grund av dess billigare pris och mer bärbara formfaktor.

Även om du inte kan gå fel med någon av modellerna, erbjuder Switch OLED mer flexibilitet, eftersom du kan spela på språng eller på din TV när den är dockad. Den kommer dock inte att skilja sig från den ursprungliga Switch när den spelas på den stora skärmen, eftersom Nintendo valde 4K-utgång. Där den lyser är dock i portabelt läge, tack vare sin större, livfulla OLED-skärm.

Att välja mellan de två konsolerna tenderar att bero på hur du planerar att använda din Switch. Om du inte kan tänka dig att spela något annat än handhållet läge och vill ha en mer kompakt formfaktor kan Nintendo Switch Lite vara rätt väg att gå. Om du vill dra nytta av allt som Switch har att erbjuda, inklusive TV-läge, handhållet läge och bordsläge, rekommenderar vi den dyrare Nintendo Switch OLED.

Dagens bästa Nintendo Switch Lite-erbjudanden

Dela detta