En minuts recension

[aawp box=»B09N3VY4TD»]

Ninja erbjuder några av de bästa Instant Pot-alternativen på marknaden Och även om den inte lanserade sin första multicooker med air fry-kapacitet förrän 2018, har Ninja fortsatt att förnya sig och erbjuder nu en ny design som är mer praktisk än någonsin.

SmartLid Ninja Foodi Max 15 in 1 Multicooker är känd som Ninja Foodi 14 in 18 Quart. Smart XL tryckkokare ångfritös med SmartLid i USA. De brittiska och amerikanska versionerna skiljer sig något åt ​​när det gäller funktionerna som erbjuds, men för det mesta är de samma.

En av de mest anmärkningsvärda nya funktionerna är SmartLid som kommer med en inbyggd termometer som låter dig övervaka temperaturen på kött och fisk och justera den för att automatiskt producera resultat som sträcker sig från sällsynt till välstekt.

Den brittiska modellen har 15 funktioner medan den amerikanska modellen har 14 och båda modellerna erbjuder de typiska kulinariska alternativen som tryckkokning, långsam tillagning och ångkokning, samt fritering och luftkokning. Men för första gången finns det också möjlighet att kombinera ångning och bryning för krispig mat som håller sig saftig på insidan.

Ninja Foodi SmartLid 15-i-1 Multicooker med alla ingredienser redo att långsamt koka en chilipeppar

(Bildkredit: LaComparacion)

Med alla dessa funktioner erbjuder denna nya Ninja-multikokare mycket mer än den mest premiummodellen som finns i Instant Pot. Det är en högpresterande multikokare som utmärkte sig i våra tester. Den stora kapaciteten gör den perfekt för stora hem, men vem som helst borde kunna väcka storm med denna innovativa enhet.

Pris och tillgänglighet för multikokaren SmartLid Ninja Foodi Max 15 in 1

  • Listpris: 299.99 € / 349.99 €.

SmartLid Ninja Foodi Max 15-in-1 Multicooker som som vi nämnde tidigare är känd som Ninja Foodi 14-in-1 8-qt. Smart XL tryckkokare ångfritös med SmartLid i USA har ett listpris på 299.99 € / 349.99 €. Den är tillgänglig på Ninja Kitchen-webbplatsen i USA och Storbritannien.

Ninja Foodi SmartLid 15-i-1 Multi-Cooker som används för att laga en kycklingcurry

(Bildkredit: LaComparacion)

Det är den dyraste multikokaren vi har recenserat hittills, men det är också den mest avancerade och innovativa modellen, inte bara från Ninja utan över hela linjen. Det ska noteras att det finns några mindre modeller i det här sortimentet som är billigare. Pressure Cooker Fryer med SmartLid i USA) som saknar några av funktionerna i denna modell, men fortfarande har några och är billigare.

Design

  • Automatisk ångutlösning
  • Integrerad temperatursond
  • Tillbehör som tål diskmaskin

Det finns mycket att älska med SmartLid Ninja Foodi Max 15-i-1 Multicooker, men storlek och vikt är inte en av dem. Den mäter 36 x 35 x 36 cm / 14.25 x 14.21 x 15.39 tum (hxbxd), även om denna tjocka storlek kan förlåtas något på grund av den stora tillagningskapaciteten. Den 7.5-liters / 8-quart lagerkärlet erbjuder gott om plats för stora recept och satsvis matlagning. Vid 11,7 kg / 25,8 lbs vill du inte flytta den för ofta, så det är bäst att hitta ett permanent bänkutrymme för det.

Utöver huvudgrytan kommer den med ett tvåvånings vändbart kokställ och en krispigare korg, allt tål diskmaskin. Grytan är non-stick så den är lätt att rengöra även om du inte har diskmaskin. En digital koksond förvaras i ett litet fack på sidan, redo att användas vid behov. Med sonden ansluten till locket kan du välja förinställning av nötkött, fläsk, lamm, fisk eller kyckling och sedan välja mellan nio nivåer av tillagning, från sällsynt till välstekt, vilket gör att sortimentet kan skapa det perfekta resultatet för dig. Men om du föredrar ett mer praktiskt tillvägagångssätt, finns det en manuell inställning som låter dig välja din måltemperatur.

Den är mycket enkel att använda med tre automatiska inställningar för att släppa ut ånga vid tillagning under tryck. Detta gör ångfrigöringsprocessen helt handsfree, vilket är en dröm om du är nervös inför den här delen av tryckkokning eller bara inte vill tänka på det.

Locket har en skjutreglage för att växla mellan tryckfunktionen, kombinationen av ånga och varmluft/matlagning, samt alla andra funktioner. Det låter dig inte välja en funktion förrän markören är i rätt position. Detta säkerställer att locket är ordentligt förseglat för varje tillagningsmetod.

Storbritanniens modell har 15 olika tillagningsfunktioner, som är: Pressure, Air Fry, Broil, Bake, Dehydrate, Bake, Brown/Sauté, Steam, Slow Cook, Yoghurt, Steam Dishes, Steam Fry, Ångstek, Ånga och Ånga brödet. samt en varmhållningsfunktion. Den amerikanska modellen erbjuder inte funktionerna att ånga, rosta eller ånga bröd, men den erbjuder en vakuumfunktion.

Steam Combi-läge i SmartLid Ninja Foodi 15-in-1 Multi-Cooker som används för att tillaga kycklingbröst

(Bildkredit: LaComparacion)

Bortsett från de tidigare nämnda förinställningarna för sond, finns det inga andra förinställningar för olika måltider och livsmedel, men den kommer med en receptbok som innehåller många matlagningstabeller för vanliga livsmedel, vilket ger en mycket användbar utgångspunkt.

Prestanda

  • stora pommes frites
  • Användbara köksbord
  • Enkel tryckkokning

Denna multikokare är lätt att använda och vi har tyckt att tillagningstiderna som anges på kartongen är användbara och exakta.

Först ångar vi broccolin med ångfunktionen och den vändbara grillen. Vi följer instruktionerna för mängden vatten och ånga det i åtta minuter. Broccolibuktorna var tillräckligt stora för att passa på grillen, men de små grönsakerna kan ramla av. Det tog sju minuter att värma upp, så den totala tiden blev 15 minuter. Den kokta broccolin hade den perfekta al dente-strukturen. Under matlagning hörs det fläktljud och en stor mängd ånga släpps ut genom en ventil på baksidan. Därför är det värt att tänka på var du lägger den, för om den står under en hylla eller garderob kan den ha kondens.

För tryckkokt brunt basmatiris följer vi vikten och tiden som anges i matlagningstabellen. Koktiden var sju minuter med en uppvärmning på nio minuter och sedan en automatisk fördröjd tryckavlastning som tog 10 minuter. Så den totala koktiden var 26 minuter, vilket bara är några minuter längre än vad som vanligtvis krävs på spisen. Det färdiga riset var perfekt kokt och med den automatiska tryckavlastningen var det mycket bekvämt och mycket bekvämare än att se det koka i en gryta.

Vi gjorde en sjudad nötchili som vi tillagade i långsamkokaren i sex timmar på hög effekt, med hjälp av sautéfunktionen för att bryna köttet och grönsakerna innan de puttrade. Det enda frustrerande var att grytan inte är helt platt, den är högre i mitten så att oljan naturligt faller av kanterna på grytan när man sauterar; annars funkar det bra. Biffchilin tjocknade mycket mer i denna multikokare än när vi gjorde i andra och resultatet blev en smakrik måltid med mjukt kött och en tjock, rik sås. Den slutliga temperaturen var 89 C / 192 F

Ninja Foodi SmartLid 15-i-1 multikokare som används för att steka pommes frites

(Bildkredit: LaComparacion)

Återigen använde vi koktabellens rekommendationer när vi gjorde tjocka pommes frites med air fry-funktionen. Pommes fritesen tillagas till perfektion med sega interiörer och krispiga exteriörer på bara 22 minuter vid 200 ° F / 390 ° C. Vi tillagade dem i stekkorgen och rörde om två gånger för jämnare resultat.

För att testa kötttermometern luftstekte vi en ryggbiff. När termometern är på plats, välj helt enkelt din preferens, i det här fallet måttligt sällsynt, och Ninja kommer att göra resten. Kontrollera temperaturen i mitten av steken tills den är tillagad till perfektion. Vår medium sällsynta biff tillagas precis som vi förväntade oss. Fettet på sidan hade gjorts väl och hade en härligt krispig konsistens. Om du har svårt att tillaga den perfekta biffen, kommer du att älska den här funktionen.

Innan vi tryckkokar en thailändsk röd curry bryner vi kycklinglåren med sautéfunktionen på den högsta av de fem värmeinställningarna. Det finns ingen förvärmningstid vid tillagning, även om det tar några minuter innan det börjar fräsa. När alla ingredienser var i grytan lade vi den i en högtryckskokare i 20 minuter och valde den automatiska snabbtrycksutlösningen.

Uppvärmningen varade i 10 minuter och till slut tog den automatiska dekompressionen ytterligare fyra minuter. Så på bara 34 minuter hade vi en utsökt thailändsk curry med fuktig mör kyckling som höll på att trilla av benen. Tryckavlastningen registrerade 81dB på vår ljudnivåmätare, vilket var det högsta av alla tillagningslägen vi testade. Detta liknar en lastbil som kör nerför motorvägen i 40 mph, men eftersom det bara är en kort tid störde det oss inte riktigt.

Till sist testade vi en av de nya innovativa funktionerna i Combination Steam, Steam and Air Fryer. Ånga mat medan du bryner dem så att de inte torkar ut. Vi lade två kycklingbröst med skalet på det vändbara gallret, vi följde koktabellen för tider och mängden vatten i pannan och vi satte på den i 20 minuter.

Biff tillagad i Ninja Foodi SmartLid 15-i-1 Multi-Cooker

(Bildkredit: LaComparacion)

Det var en uppvärmning på sex och en halv minut innan den 20 minuter långa nedräkningen påbörjades på timern och, precis som med ångning, släpps mycket ånga ut på baksidan under tillagningen. Men vi var imponerade av den färdiga kycklingen. Skalet var super knaprigt medan köttet under förblev saftigt och mycket fuktigt och välstekt. Metalldelen av locket nådde 55 C / 131 F under tillagningen, vilket var den högsta temperaturen vi uppmätt utanför denna multicooker i alla tester. För det mesta var exteriören behaglig att ta vid oavsett vilken tillagningsfunktion vi använde.

 

Alternativ

[aawp bestseller=”Robotkök”]