Det finns ett nytt inträde i en värld av tidiga överlevnadsskapande spel i den öppna världen, och överge naturens faror för den outtalade ondskan i mystiska världar. Hans namn är Rossignol.

Den kommande indietiteln fick en ny gameplaytrailer på Summer Games Fest 2022, som ger oss en närmare titt på dess viktorianska fantasivärld och överlevnadsspel. Den två minuter långa videon visar upp många mekaniker som kommer att vara bekanta från andra flerspelaröverlevnadsspel, inklusive buskplockning, trädfällning och malmbrytning.

Du måste göra allt för att hålla dig torr, utvilad och matad, samtidigt som du möter de vilda bestarna som strövar omkring i skogen. I en större twist kommer du att kunna aktivera "portalbågar" som transporterar dig till olika, dödligare världar. Multiverse Gateways låses upp genom att använda resurser för att skapa "rikeskartor" som låter dig påverka resurserna, vädret och utmaningarna i delade procedurgenererade världar.

Det verkar som att öppnandet av dessa portaler kommer att ge nya möjligheter för utforskning, men det öppnar också dörren till monster från det "interrealmiska tomrummet". Dessa bestar är ganska gotiska och påminner oss om de skruvade monstren från sagorna om bröderna Grimm. Det hela är väldigt metafysiskt, och allt verkar ganska charmigt.

Det råder ingen brist på multiplayer-överlevnadsspel. Medan Valheim gjorde sig ett namn 2021, kittlade den senaste V Rising många människor. Detta vampyrskapande spel nådde en miljon spelare på bara en vecka. Kanske Nightingale kan göra detsamma.

Dela detta