Nightingale är en gashoppande Valheim multiversum | teknisk radar

Nightingale är en gashoppande Valheim multiversum | teknisk radar

Det finns ett nytt inträde i en värld av tidiga överlevnadsskapande spel i öppen värld, som överger farorna i det vilda för de mystiska rikens outtalade ondska. Hans namn är Rossignol.

Den kommande indietiteln fick en ny gameplaytrailer på Summer Games Fest 2022, som ger oss en närmare titt på dess viktorianska fantasivärld och överlevnadsspel. Den två minuter långa videon visar upp många mekaniker som kommer att vara bekanta från andra flerspelaröverlevnadsspel, inklusive busksamling, trädfällning och mineralbrytning.

Du kommer att behöva göra allt för att hålla dig torr, utvilad och matad, medan du möter de vilda bestarna som strövar omkring i skogen. I en större twist kommer du att kunna aktivera "portalbågar" som transporterar dig till olika, dödligare världar. Multiverse Gateways låses upp genom att använda resurser för att skapa "rikeskartor" som låter dig påverka resurser, väder och procedurgenererade delade världsutmaningar.

Det verkar som att öppnandet av dessa portaler kommer att ge nya möjligheter till utforskning, men det öppnar också dörren för monster från det "interrealmiska tomrummet". Dessa bestar är ganska gotiska och påminner oss om de skruvade monstren från Grimms sagor. Det hela är väldigt metafysiskt, och allt verkar ganska charmigt.

Det råder ingen brist på multiplayer-överlevnadsspel. Medan Valheim gjorde sig ett namn 2021, kittlade den senaste V Rising många människors bollar. Detta vampyrskapande spel nådde en miljon spelare på bara en vecka. Kanske Nightingale kan göra detsamma.