HBO Max har blivit den senaste streamingtjänsten att komma in i ett mycket hektiskt landskap och dess ambitioner går helt klart längre än helt enkelt göra HBO:s premiumkabel tillgänglig för en bredare publik. Netflix är den konkurrent som HBO Max verkligen har i sikte, och det är därför det spelar en så enorm marknad med denna nya streamer.

Netflix har tillbringat de senaste åren med att rulla ut innehåll som tillgodoser alla demografier du kan tänka dig, medan HBO: s drama, komedier och dokumentärer är inriktade på högt profilerade vuxna som tittar på TV.

nu, HBO Max minskar gapet med fler shower för familjepublik. Sista minuten-tillskottet av hela Harry Potter-serien till tjänsten härrör troligen från detta sinnestillstånd. Precis som Netflix vill HBO Max vara en streamingtjänst med innehåll för alla.

Så hur jämför de två vid första anblicken? Därefter har vi gjort en snabb jämförelse mellan HBO Max och Netflix i USA. Baserat på vår första erfarenhet av den nya tjänsten. Vi kommer att ha en fullständig recension av HBO Max på fredag ​​med mer detaljerade tankar om ämnena nedan.

Netflix vs. HBO Max: Pris

HBOMAX 1

(Bildkredit: Netflix)

 

Netflix har tre prisnivåer: Basic ($8.99 per månad), Standard ($12.99 per månad) och Premium ($15.99 per månad). Standard ger dig Full HD-strömmar Premium ger dig 4K.

HBO Max har ett fast pris för allt detta, €14.99. Det är väldigt positivt, men det är precis vad folk redan betalar för HBO Now, och du får mycket mer innehåll för pengarna. Som sagt, för personer som inte redan har HBO kan en tjänst som kostar mer än Netflix standardnivå vara ett svårare piller att svälja. Du har inte heller 4K-streaming just nu. Mer information nedan.

Om priset är lite högt är det uppenbarligen en annonssupportad version av HBO Max på gång för 2021, vilket borde sänka priset lite.

Vinnaren? Netflix

Netflix vs HBO Max: 4K och HDR

Netflix erbjuder massor av exklusiva original i 4K, om du är villig att betala för det som en del av Netflix Premium-planen på $15.99. HBO Max lanserades utan 4K- eller HDR-strömmar, vilket kommer att vara en stridsfråga för vissa med tanke på den höga prislappen. I framtiden kommer dock detta att läggas till tjänsten, bekräftade en talesperson.

"4K HDR kommer inte att finnas tillgängligt på HBO Max vid lanseringen, men vi ser fram emot att erbjuda det i framtiden", sa de till oss.

Med tanke på att Disney Plus har framgångsrikt inkluderat 4K och HDR till ett pris på $6.99 vid lanseringen är det lite tråkigt att HBO Max inte stöder det ännu. Men det kommer att ändras så småningom.

Vinnaren? Netflix.

Netflix vs HBO Max: TV-program

(Bildkredit: HBO Max)

 

När det kommer till originalprogram, HBO Max är inte riktigt exalterad än, med en ny serie Looney Tunes-tecknade serier och Paul Feig/Anna Kendricks antologishow Love Life bland höjdpunkterna. Snarare ligger överklagandet i dess HBO-arkiv, med allt från Succession till The Sopranos till The Larry Sanders Show redo att titta på. HBO ansvarar för flera av de största tv-programmen som någonsin gjorts, vilket fortfarande är fallet idag.

Det finns också många gamla shower här utanför HBO, som The Big Bang Theory and Friends, samt en bra bit av UK-shower som Luther och Doctor Who.

Under tiden har Netflix nu en avundsvärd uppsättning originalprogram att njuta av, och den här katalogen har funnits i många år. Det tar ett tag för HBO Max att komma ikapp, men det bör inte överskridas i sin nuvarande form.

Man skulle kunna kalla det ett argument för kvantitet kontra kvalitet. Som en premiumkabelkanal, HBO gör mycket färre program än Netflix., men med en otroligt hög framgångsfrekvens. Netflix har många nya program varje vecka, men det finns många program du förmodligen aldrig kommer att se. Ändå, för bredd och konsekvens i innehållet, är Netflix fortfarande kungen av tv. Vi kan dock inte vänta med att se HBO Max utmana detta.

Vinnaren? Netflix

Netflix vs HBO Max: filmer

hbo

(Bildkredit: framtid)

 

Det är för svårt att kalla det, men om du gillar gamla filmer, TCM-filer valda av HBO Max kan vara de bästa. Du har en blandning av internationell film och alla tiders klassiker som Casablanca, Ben-Hur, Gone with the Wind och Eraserhead.

De flesta av Warners framgångsrika franchiser är i full gång och tjänsten erbjuder till och med alla åtta Harry Potter-filmer vid lanseringen, vilket är en välkommen överraskning. Du kan också streama Joaquin Phoenix Oscar Joker just nu. HBO Max utnyttjade också Studio Ghiblis hela arkiv med animefilmer (minus Grav av eldflugorna, som färdigställdes på Hulu), allt tillgängligt för släpp. Du kan också titta på Ringenes Lord-trilogin från dag ett.

Netflix erbjuder också många bra licensierade filmer och ett absolut ton av original, men just nu ger HBO Max-bibliotekets storlek ett omedelbart spännande första intryck. Det låter som en riktig filmbesökardeal du har väntat på från en filmstudio lika länge som Warner Bros. Det kan lätt förändras med tiden, eftersom Netflix erbjuder fler tävlande till utmärkelser som Marriage Story och The Irishman och fortsätter att säkra några äldre filmer för överföring.

Vinnaren? Det är oavgjort.

Netflix vs HBO Max: användarupplevelse

plataformas

(Bildkredit: framtid)

 

Med tanke på att vi har tillbringat år med Netflix och bara några timmar med HBO Max, är vi inte riktigt redo att utropa en vinnare vid denna tidpunkt än. Netflix algoritmiska rekommendationer och hemsidans layout ger fortfarande en användarupplevelse i världsklass, liksom hanterbara övervakningslistor och profiler.

HBO Max har många coola funktioner vid lanseringen. Profiler och övervakningslistor har varit där från början, och det fungerar bra att arbeta med innehållsvertikaler som kanaler. HBO, Crunchyroll, Cartoon Network, TCM, DC Comics, Adult Swim, Studio Ghibli och Looney Tunes är kanalerna du kan utforska just nu och mängden innehåll för varje varierar. Du kan också skapa profiler för barn, och det är enkelt att söka i biblioteket efter vad du vill.

Hemsidan är organiserad med ett "Editor's Choice" urval av HBO-program, samt utvalda filmer och serier. Vi har bara spenderat tid med HBO Max i webbläsaren hittills, så vi väntar på vår HBO Max-recension innan vi ringer om appen och användarupplevelsen efter tung användning.

Vinnaren? Fast besluten

Slutsatsen: det finns plats för båda, om du har råd

Ingen förväntar sig att en ny streamingtjänst ska få bort en befintlig mästare, men HBO Max gör ett bra första intryck. HBO:s hjärta i biblioteket innebär att du automatiskt börjar med de flesta av Maxs bästa tv-program, och Warner Bros. går långt för Netflix genom att göra det bästa av sina decennier gamla egenskaper.

Dessutom kommer HBO Max också att anlända i juni med lanseringen av South Park-serien och många andra filmer. Warner har ett stort arkiv att lösa ut här, och vi ser fram emot att se var och en av deras kanaler utvecklas över tiden.

Netflix fortsätter under tiden att släppa nya serier och filmer varje vecka. Det är svårt att se att du vill avsluta prenumerationen på Netflix inom en snar framtid, men HBO Max programmering är så annorlunda att vi kan se hur de två passar ihop.

Med andra ord, om du inte har något emot att spendera mer än €30 i månaden på streamingtjänster.

Dela detta