Efter att Netflix avslöjade en lysande förhandstitt på flera av sina största kommande projekt under Geeked Week, kommer veckan tyvärr att sluta med nyheten om ännu en trolig avbokning.

Tidigare i veckan kom nyheten att det kritikerrosade animerade äventyret Midnight Gospel inte skulle komma tillbaka för en andra säsong. Borttagningen av showen är en del av en växande trend för streamern att skära av sina animeprojekt en masse, och det ser ut som att en annan show har bitit i dammet.

Enligt What's On Netflix (öppnas i en ny flik) kommer en nyhetswebbplats som är stolt över att hålla sig uppdaterad med streamerns senaste vistelseort, Adventure Beast, en annan vuxenfokuserad animation, inte tillbaka på ett tag. .

Webbplatsen nådde ut till skaparna av showen, och även om de inte använde ordet "avbruten", var svaret mycket tydligt: ​​"Just nu har Netflix tyvärr inga planer på att producera säsong 2."

äventyrsdjur

(Bildkredit: Netflix)

Adventure Beast, som sträckte sig över 12 avsnitt, följde en animerad version av Bradley Trevor Grieve, en verklig naturforskare och upptäcktsresande, som spelade en fiktiv version av sig själv i programmet.

Showen innehöll äventyren från Grieve, hennes ivriga assistent och hennes övermodiga systerdotter när de reser till konstiga och underbara platser för att rädda olika vilda vidunder.

Till skillnad från Midnight Gospel, som kritikerna älskade, hade Adventure Beast en mer blandad reaktion och fick bara 5.2 på IMDb (öppnas i en ny flik), men Grieve och företaget förväntade sig tydligt mer.

En obestridlig trend...

Adventure Beast and Midnight Gospel hade premiär 2020 och har varit tyst i limbo med Netflix under en tid, med nyheter om deras bortgång först de senaste dagarna. Men Netflix engagemang för animerade projekt är klart på tillbakagång.

Netflixs utvecklingschef och kreativa ledarskap för originalanimation, Phil Rynda, lämnade företaget i slutet av april, och det har varit ett blodbad för planerade och pågående projekt sedan dess.

Roald Dahls The Twits, som hade förebådats med stor fanfar, har skrotats, liksom en ny serie baserad på Jeff Smiths älskade serieserie Bone, Lauren Fausts Toil and Trouble och Wings Of Fire, som övervakades av Ava DuVernay från Selma. .

Meghan Markles animerade epos Pearl, Netflix enormt dyra teams första affär med hertiginnan, har också avbrutits.

Utöver det bestämde sig streamern för att pausa mer pedagogisk animerad programmering med Antiracist Baby, en animerad serie riktad till mycket små barn, och With Kind Regards From Kindergarten, som var en film riktad mot samma demografiska. Båda projekten avbröts innan de lämnade utvecklingen.

Netflix är inte färdig med animation, märk väl. I går (9 juni) tillkännagav streamern en ny animerad version av Charles Dickens A Christmas Carol (öppnas i en ny flik), en uppföljare till den populära semesteranimationen Klaus och en bredbildsversion av Richard Curtis barnbok ThatChristmas.

Även om alla dessa projekt låter som säkra hits, måste vi hålla ett öga på deras framsteg. När allt kommer omkring skulle du ha trott att inflytande från en kunglig prinsessa kunde få något i produktion, men Netflix hade andra planer...

Dela detta