Om du har sett The Mandalorian säsong 2 finalen i helgen, undrar du förmodligen när The Mandalorian kommer att äga rum i Star Wars tidslinje.. Det korta och mest användbara svaret är att The Mandalorian säsong 2 utspelar sig 5 år efter Return of the Jedi, men 25 år innan Star Wars: The Force Awakens. Men det är svårt att vara mer specifik än så.

Detta avslöjades ungefär när The Mandalorian sändes 2019., för att hjälpa människor att förstå var det passar i Star Wars-tidslinjen. Det här är inget du förmodligen tänkt på förrän säsong 2, när serien började introducera äldre karaktärer från Star Wars-filmerna, vilket får dig att tänka på hur alla bitar på bordet i de senaste 8 avsnitten (som Boba Fett) verkligen lägger till upp.

Efter det där slutet som vi kommer att prata om lite härnäst när vi lägger till sammanhang till det du just såg i det senaste avsnittet av Mando, så spoilers, du tänker definitivt på det mycket mer. Så det är då The Mandalorian utspelar sig i uppföljaren till Star Wars.

När Mandalorian äger rum i Star Wars-tidslinjen

 • Star Wars avsnitt I: The Phantom Menace (32 år före A New Hope)
 • Star Wars avsnitt II: Attack of the Clones (utspelar sig 22 år före A New Hope)
 • The Clone Wars animerade film (representerar början av den animerade serien)
 • The Clone Wars animerade serie (börjar 22 år före A New Hope, slutar 19 år innan)
 • Star Wars avsnitt III: Revenge of the Sith (utspelar sig 19 år före A New Hope)
 • Solo: En Star Wars Story (utspelar sig ungefär ett decennium före A New Hope)
 • Star Wars: Rebels animerade serie (utspelar sig fem år före A New Hope, med en epilog långt senare)
 • Rogue One: A Star Wars Story (slutar ögonblick före A New Hope)
 • STar Wars Episod IV: A New Hope
 • Star Wars Avsnitt V: The Empire Strikes Back (utspelar sig tre år efter A New Hope)
 • Star Wars Episod VI: Jedins återkomst (utspelar sig fyra år efter A New Hope)
 • Mandalorianen (utspelar sig ungefär nio år efter A New Hope)
 • Star Wars: Resistance animerade serie (utspelar sig 34 år efter A New Hope)
 • Star Wars Avsnitt VII: The Force Awakens (34 år efter A New Hope)
 • Star Wars Episod VIII: The Last Jedi (34 år efter A New Hope)
 • Star Wars Episod IX: The Rise of Skywalker (utspelar sig 35 år efter A New Hope)

Star Wars-universumet använder slaget vid Yavin som fokuspunkt för alla andra evenemang. På TechRadar förenklar vi officiella Star Wars-årsbeteckningar från 'BBY' och 'DBY' till den punkt där varje film och TV-program definieras i relation till Episod IV: A New Hope, för att göra det lättare att förstå.

Därför, Mandalorian utspelar sig 5 år efter Jedins återkomst, men 25 år innan Force Awakens. Detta gör händelserna i programmets andra säsong, särskilt återupplivandet av imperiet och återkomsten av Luke Skywalker med sin gröna ljussabel, mycket mer meningsfulla. Såren är fortfarande relativt färska efter slaget vid Endor.

Serien anger inte hur lång tid som gick mellan säsong 1 och 2 av The Mandalorian., men skådespelaren Pedro Pascal citerades för att säga att showen fortsatte "mycket direkt" från den första säsongen. Så vi kan anta att Mando möter Cobb Vanth kort efter att ha besegrat Moff Gideons TIE Fighter i "Chapter 8: Redemption".

Hur gammal är Luke Skywalker under säsong 2 av The Mandalorian?

Luke Skywalker är förmodligen 28 år när vi träffar honom i The Mandalorian säsong 2, enligt en snabb titt på åldersrelaterade material i Star Wars-universumet. Han föddes 19 år före slaget vid Yavin. Med The Mandalorian-uppsättningen 9 år senare verkar det stämma, och det är inte så att det visuella i programmets sista avsnitt fick det att verka äldre än det var efter slaget vid Endor.

Hur gammal är Kylo Ren under säsong 2 av The Mandalorian?

King vs Kylo Ren

Rey vs Kylo Ren (Bildkredit: Disney Plus)

SAMMANFATTNING AV SÄSONG 2 MANDALORISKA

Du kanske undrar hur gammal den framtida Star Wars-uppföljaren, Kylo Ren, är vid det här laget i tidslinjen.: Han skulle ha fötts ungefär ett år efter Return of the Jedi, vilket skulle göra honom ungefär 4 eller 5 år gammal. Vi kanske får se honom dyka upp i en framtida säsong, nu när Luke Skywalker tränar Grogu, förmodligen på hans nya Jedi Academy (som är dömt att gå snett, som vi får veta i uppföljartrilogin).