MSeguridad | Teknisk radar

Alla lösenordshanterare och säkerhetsappar som har funnits sedan mSecure (öppnas i en ny flik) kommer sannolikt att ha ett bra utbud av grundläggande funktioner, och mSecure levererar verkligen i det avseendet. Den har AES-256-kryptering, säker lösenordsgenerering och sömlösa automatiska inloggningar.

Det finns stor konkurrens när det kommer till den bästa lösenordshanteraren (öppnas i en ny flik), så mSecure måste imponera bortom dessa kärnfunktioner om det ska övertyga folk att ta av sig sina pengar.

På pappret går mSecure ett steg längre med flexibla datamodeller, smart sökning och massor av organisatoriska funktioner, men vi får se hur bra det fungerar i praktiken.

mSecurity 3

Med mSecure-lösenordsgeneratorn kan du skapa lösenord som består av slumpmässiga strängar (Bildkredit: mSecure)

mSecure: planer och priser

Det finns ett gratis alternativ om du vill använda mSecure för några grundläggande säkerhetsbehov eller vill testa applikationen. Med den kostnadsfria programvaran kan du synkronisera dina enheter, säkerhetskopiera och återställa data, använda biometrisk inloggning med Windows Hello och anpassa dina mallar för datainmatning.

Du kommer dock att få mycket fler funktioner om du spenderar pengarna. Essentials-produkten kostar €1,66 / €1,50 / €2,50 AUD per månad om du betalar årligen, och uppgraderar din app med synkronisering mellan molntjänster, fingeravtrycksinloggning, stöd för kompatibla webbläsartillägg och ett mer avancerat säkerhetscenter för snabb analys av dina lösenord . Med den här produkten får du även Apple Watch-support utöver allt som redan ingick i gratisprodukten.

Premiumversionen av mSecure kostar endast €2.49 / €2.20 / AUD €3.25 per månad, vilket gör det till ett av de mest prisvärda alternativen som finns. Du får alla funktioner som ingår i Essentials-paketet plus omfattande delningsalternativ, möjligheten att bifoga filer till dina dataposter, avancerade anpassningsalternativ och taggar för enkel sökning.

Det är ingen fråga om värdet som mSecure erbjuder, men det finns inga dedikerade kommersiella alternativ här - det är en produkt designad främst för privatpersoner. Den är inte heller lämplig för familjebruk: den kan ha bra delningsalternativ, men du hittar bättre inställningar för olika konton och hantering i andra appar.

mSecurity 5

Detta är användargränssnittet för mSecure Windows-skrivbordsappen (Bildkredit: mSecure)

mSecure: Konfiguration

Att komma igång med mSecure är snabbt och enkelt. Du behöver bara ange din e-postadress och ett huvudlösenord för att starta programvaran för första gången.

Härifrån kan du importera loggar från en CSV-fil eller återställa en backupdatabas skapad av mSecure till en annan enhet. Observera dock att mSecure inte enkelt kan importera poster från en annan lösenordshanterare utan att först kopiera dem till en osäkrad CSV-fil.

mSecurity 4

mSecure kan endast importera data från en CSV-fil eller mSecure-backupfil (Bildkredit: mSecure)

För att komma igång täcker mSecure allt du behöver från en lösenordshanterare. Det finns ingen gräns för antalet poster du kan behålla, och inbyggda kategorier låter dig lagra mer än bara lösenord. Alla inlägg stöder anpassade fält och du kan även dela in inlägg i grupper istället för enkla taggar.

Lösenordsgeneratorn (öppnas i en ny flik) som ingår i mSecure fungerar bra, men det var inte vår favorit. Det finns inget alternativ att tvinga den att producera mänskliga läsbara ord. Så varje lösenord är en verkligt slumpmässig sträng som är svår att ange om autofyll inte är aktiverat. I synnerhet kan du inte komma åt lösenordsgeneratorn utan att skapa en ny post i mSecure.

En av de unika egenskaperna hos mSecure är dess synkronisering mellan enheter. Du kan synkronisera nya dataposter över alla dina enheter med hjälp av mSecure Cloud, Dropbox - öppnas på en ny flik eller ditt Wi-Fi-hemnätverk. Alternativt låter programvaran dig skapa krypterade säkerhetskopior av din databas när som helst (öppnas i en ny flik), som kan överföras till flera enheter.

mSecures stationära och mobila appar har nyligen genomgått en fullständig översyn, nu med ett elegant, modernt användargränssnitt. En av de bästa sakerna som mSecure lägger till är den automatiska nedladdningen av logotyper när du skapar ett onlinekonto. Detta gör det mycket enkelt att hitta posten för en specifik anslutning, som Netflix eller Amazon, genom att bläddra i deras databas.

Vi gillade också att mSecure gav flexibilitet till datainmatningsprocessen. Du kan inte bara lägga till anpassade fält till varje enskild post, utan även designa om mallar för hela datakategorier.

När det gäller plattformsstöd hittar du appar för Windows, macOS, iOS och Android, samt webbläsartillägg för Chrome och Firefox, men bara på Mac. Stödet för denna plattform kommer att täcka de flesta, men det är ganska svagt. jämfört med de flesta andra produkter, som i synnerhet erbjuder bredare alternativ för webbläsartillägg.

mSecurity 6

mSecure inkluderar också inställningar för automatisk låsning och automatisk förstörelse (Bildkredit: mSecure)

mSecure: gränssnitt och prestanda

mSecure: Säkerhet

mSecure använder 256-bitars AES-kryptering för att säkerställa att din data förblir låst och är en noll-kunskapstjänst, så ditt huvudlösenord lagras aldrig i mSecure-appen eller på företagets servrar.

Utöver det är din data säker med automatisk låsning med anpassningsbar driftstopp, självförstörande alternativ och automatisk säkerhetskopiering. Du får också säker delning, och biometrisk tvåfaktorsautentisering på varje plattform lägger till ytterligare ett lager av skydd.

Däremot saknas många säkerhetsfunktioner här. Du får inte samma nivå av detaljrapportering och analys som du hittar någon annanstans; här finns det till exempel ingen intrångsdetektering eller mörk webbövervakning. Många andra appar går längre när det gäller hantering, distribution och anpassning, särskilt för företag och team.

mSecurity 7

Du kan hitta vanliga frågor och andra tips i mSecures kunskapsbas (Bildkredit: mSecure)

mSecure: support

mSecure tillhandahåller support endast via e-post med hjälp av ett biljettsystem online via en supportportal, utan att ange en direkt e-postadress. Förvänta dig inte ett svar samma dag heller.

Utöver det erbjuder mSecure en omfattande kunskapsbas och forum med separata sektioner för olika plattformar och frågor, vilket gör det enkelt att utforska och försöka hitta den kunskap du behöver. Det finns dock inga alternativ för telefonsupport.

mSecure: konkurrensen

Om säker lösenordsdelning är viktig för dig är LastPass (öppnas i en ny flik) värt att kolla in. Denna populära lösenordshanterare erbjuder gratis delning med en annan användare. Du kan dela lösenord med ett obegränsat antal användare för så lite som €3 / €2.50 / AUD €4.50 per månad. Vi gillar också att LastPass innehåller mer omfattande multifaktorautentiseringsalternativ.

Tänk dock på att LastPass och nästan alla andra stora mSecure-alternativ kommer att vara dyrare än mSecures betalda produktnivåer.

mSecure: slutgiltigt utslag

mSecure är en anständig lösenordshanterare som gör det enkelt att föra register över flera enheter. Vi gillade det omdesignade gränssnittet och möjligheten att helt anpassa datafälten och kategorimallarna.

För icke-tekniker och människor som vill spara lite pengar är detta ett bra alternativ - det är lätt att använda och prisvärt. Men bristen på webbläsartilläggsstöd och avancerade funktioner innebär att du får mer kraft och säkerhet på andra håll.

Vi presenterar också den bästa programvaran för lösenordsåterställning.

mSecure mSecure: prisjämförelse

visa liknande föremål (öppnas i en ny flik)amazonas (öppnas i en ny flik)