Mozilla incluye seguridad y VPN para protegerlo de las estafas

Mozilla har tillkännagett en integritetssvit för sin webbläsare Firefox som kombinerar två av dess huvudsakliga skyddsverktyg för en ganska hälsosam Black Friday-tidssparare.

Paketet innehåller två produkter, som börjar med Firefox Relay. Mozilla säger att de har fått tusentals registreringar sedan den lågmälda lanseringen 2020, vilket förhindrar 1,5 miljoner skräppostmeddelanden från att nå användarnas inkorgar.

Företaget säger att det nu hoppas kunna skydda fler internetanvändare som avslöjar sin känsliga information i kassan.

Mozilla VPN och Firefox Relay

Relay fungerar genom att skapa upp till fem e-postmasker för att maskera din riktiga e-postadress när du fyller i onlineformulär i dess kostnadsfria form. Mozilla höjde också gränsen för e-poststorlek till 10 MB 2022 och skapade ett Chrome-tillägg som svar på kundernas efterfrågan.

Premium-användare får obegränsat med e-postmasker, samt telefonnummermaskering, vilket fungerar på samma sätt.

Den andra produkten som kommer att ingå i avtalet är Mozilla VPN. Det fungerar som alla andra VPN för att dölja din IP-adress och skydda din information, och det finns till och med ett alternativ att använda två VPN samtidigt (kallas multi-hop) för extra skydd.

Det finns inget officiellt namn för duon, men användare kan registrera sig från Mozilla VPN-sidan (öppnas i en ny flik) eller Firefox Relay-sidan (öppnas i en ny flik) för 6.99 € per månad när de köps i en årlig plan.

Denna kombination bör tilltala användare som inte bara vill skydda sin data, utan också uppskattar en enkel lösning under ett och samma tak. För närvarande kommer betalda iCloud+-planer (öppnas i en ny flik) (från 0.99 USD per månad) med en liknande funktion Hide My Email, men dölj inte ditt telefonnummer. iCloud Private Relay fungerar på samma sätt som ett VPN men är fundamentalt annorlunda.

Google One-planer (öppnas i en ny flik) får en VPN-anslutning, även om den bara är tillgänglig på toppplanen som inkluderar 2 TB lagringsutrymme, kostar $9.99 per månad, och är inte bara tillgänglig som en mobilapplikation. Alla planer saknar dock e-postcloaking-funktionen.

Dela detta