Motorola lanserade tyst Moto G62 i Storbritannien, men företaget kunde lätt ha motiverat att tillkännage den med mer fanfar eftersom den har potential att bli Motorolas bästa budgettelefon och möjligen en av de bästa billiga Android-telefonerna från vilket märke som helst.

Vi kan bara gå efter specifikationer och pris så långt som vi inte har varit på området, men prissatt till $199.99 (cirka £240 / AU$350), det här är en av Motorolas billigaste 5G-telefoner.

Inte bara det, utan Moto G62 har också en 6.5-tums 1080 x 2400 skärm med en uppdateringsfrekvens på 120Hz, ett stort 5000 50 mAh batteri och en kamera med tre linser, med en 8 MP huvudsensor, en 2 MP ultravidvinkel och ett XNUMX MP makro. .

Andra viktiga specifikationer inkluderar en 16 MP-kamera på framsidan, en ganska low-end Snapdragon 480 Plus-chipset, 4 GB RAM, 64 GB lagringsutrymme och Android 12.

Det finns också en 3,5 mm hörlursport, microSD-kortplats, fingeravtrycksläsare och dubbla stereohögtalare.

Designmässigt ser Moto G62 ganska enkel ut, med en plastbaksida i Frost Blue eller Midnight Grey, men den har en vattenavvisande design, vilket ger dig lite sinnesfrid om den blir blöt. Den är tillgänglig nu i Storbritannien, men det finns inga ord om tillgänglighet i USA eller Australien.

(Bildkredit: Motorola)

Analys: 5G blir mer överkomligt och tillgängligt

För inte så länge sedan var 5G exklusivt för avancerade telefoner, men nu är det nästan en standardfunktion, vilket framgår av en så billig telefon som Moto G62 som innehåller den.

Men det är inte ens den billigaste 5G-telefonen, med Xiaomi Redmi Note 10 5G sjunkande under €100 för inte så länge sedan, och det finns gott om priskonkurrens kring Moto G62, telefoner som Realme 8 5G.

Ändå är Motorola ett respekterat varumärke känt för sina högkvalitativa, prisvärda telefoner, så att se en 5G-telefon landa för så lite pengar här är fortfarande anmärkningsvärt.

Dela detta