Morgan Stanley går med på att betala miljoner för att lösa anspråk på dataintrång

Morgan Stanley går med på att betala miljoner för att lösa anspråk på dataintrång

Wall Street Bank Morgan Stanley har gått med på att betala XNUMX miljoner euro för att lösa en protest som lämnats in av kunder till tjänsten som hävdar att företagets dåliga säkerhetspraxis sätter deras personuppgifter på spel.

En preliminär uppgörelse av grupptalan lämnades nyligen in i federal domstol på Manhattan, även om den fortfarande kräver godkännande av den amerikanska distriktsdomaren Analisa Torres, enligt en ny rapport från Reuters.

Om förslaget godkänns skulle förslaget ge minst ett par års skydd mot identitetsstöld för de 2 miljoner tjänstekunder som drabbats av två separata säkerhetsöverträdelser. De kommer också att kunna kräva en återbetalning på upp till €XNUMX med noll i direkta förluster.

I enlighet med Morgan Stanleys regler förnekar företaget alla brott, även om det över tid sedan de två incidenterna har gjort "avsevärda" förbättringar i sina datasäkerhetsmetoder.

utrustning ur funktion

I sin grupptalan anklagade Morgan Stanleys nuvarande och tidigare kunder banken för att under 2 misslyckas med att rensa bort utrustning från XNUMX datacenter som innehöll okrypterad kunddata innan den såldes till okrypterad tredje part.

Dessutom hävdar stämningen att flera äldre servrar som också innehöll kunddata för tjänsten försvann efter att företaget överförde den till en tredjepartsleverantör XNUMX. Morgan Stanley kunde dock återställa servrarna i fråga enligt domstolshandlingar.

I oktober XNUMX gick Morgan Stanley med på att betala ett civilrättsligt straff på XNUMX miljoner euro för att lösa anklagelser om att dess informationssäkerhetsmetoder var osäkra eller på annat sätt skadliga som väckts av US Office of the Comptroller of the Currency.

I ett e-postmeddelande nyligen sa företaget att det hade meddelat varje berörd servicekund och var glad över att äntligen kunna lösa grupptalan mot den.

Vi har också hittat den bästa brandväggen, den bästa programvaran för borttagning av skadlig programvara och den bästa mjukvaran för slutpunktsskydd.

Via Reuters