Moccamaster KBGV Välj | teknisk radar

Moccamaster KBGV Välj | teknisk radar

En minuts recension

Om du letar efter en av de bästa kaffemaskinerna (öppnas i en ny flik), är det inte nödvändigt att du väljer en kapselkaffemaskin garanterar dig det bästa kaffet. Men det du kan lita på är konsekvent kaffe som är snabbt och enkelt att brygga och med minimal röra.

Moccamaster KBGV Select (enbart känd som Select i Australien eller KBG Select i Storbritannien) är en genomtänkt designad produkt inifrån och ut, vilket gör den till en säker utmanare för vår topplista över kaffebryggare. Men Moccamaster är inte ett av dina vanliga generiska varumärken; i själva verket kanske det inte är ett märke du har hört talas om, så låt oss upplysa dig.

Moccamaster är tillverkad av det europeiska märket Technivorm och dess kaffebryggare är alla handgjorda i Nederländerna. Detta är ett varumärke som värdesätter kvalitet och livslängd, och erbjuder endast en handfull kaffebryggare i sitt sortiment. Formen och stilen på denna kaffebryggare är unik. Speciellt erbjuder Moccamaster KBGV Select i upp till 21 färger, vilket gör att du kan lägga till en slående färgklick till ditt kök. Men om det inte är det du letar efter kan du välja en av de mer subtila nyanserna och låta enheten tala för sig själv.

Kaffebryggaren har en kapacitet på 10 koppar eller 40 liter och kräver pappersfilter. Det finns bara två strömbrytare och en automatisk kokplatta, så du kan verkligen inte gå fel med att göra kaffe på den här enheten. Vi njöt av utsökt smakrikt kaffe i en handvändning. De som letar efter automatiska timers och en mängd justerbara inställningar bör leta någon annanstans.

Moccamaster Select är ett dyrt alternativ; Men dess utmärkta byggkvalitet och tilltalande design är väl värt det enligt vår mening. Dessutom, eftersom den uppfyller European Coffee Brewing Center-standarden, såväl som Specialty Coffee Associations "Gold Cup"-standard, är du praktiskt taget garanterad en förstklassig kopp kaffe.

Moccamaster KBGV Välj pris och tillgänglighet

Moccamaster KBGV Select är listad som KBG Select i Storbritannien eller helt enkelt som Select i Australien. Den är tillgänglig direkt från Moccamaster och Amazon i USA för € 359. I Storbritannien varierar priset beroende på vilken färg du väljer, men börjar på cirka € 229 från Amazon.

Om du är i Australien är den tillgänglig direkt från Moccamaster, men det finns färre färgalternativ som erbjuds, med endast sex färger listade i skrivande stund.

I priset ingår fem års garanti och reservdelar är lätt tillgängliga, så även om det är ett dyrt alternativ, finns det ingen anledning att den här kaffebryggaren inte ska hålla länge.

Pris och tillgänglighetsbetyg: 4.5/5

Moccamaster KBGV Välj design

Det är förmodligen rättvist att säga att dess utformning är en av Moccamaster Select-kaffebryggarens främsta försäljningsargument, även om vi skulle beskriva den som en love it or hate it-design. För dem som älskar det kommer det stora urvalet av färgalternativ att vara en fröjd. Vi kommer inte att lista alla tillgängliga färger här, men med upp till 21 färger att välja mellan beroende på vilken region du köper den i, kommer det säkert att finnas något för alla. Och med rätt färgval kan denna kaffebryggare bli en riktig pratpunkt på din köksbänk.

När vi tog ut den ur kartongen var Moccamaster mer kompakt än förväntat på 14 x 12,75 x 6,5 tum / 36 x 32 x 17 cm (H x B x D). Den har en bryggkapacitet på 10 koppar, eller 40 oz/1,25 liter, och det finns tydliga markeringar på vattenbehållaren med 2-koppsintervaller.

Moccamaster ur lådan

(Bildkredit: framtid)

Sobre los controls, no hay mucho que decir: solo tienes dos interruptores para llevar en la mano. Hay un interruptor de enencendido/apagado y otro donde puedes elegir si vas a preparar media jarra o una jarra completa. När bryggningen är klar förblir värmningsplattan på i 100 minuter (40 minuter för versionerna i Storbritannien och Australien) och stängs sedan av automatiskt, även om du kan slå på strömbrytaren igen om du vill ha den påslagen men tid.

Men låt dig inte luras att tro att denna kaffebryggare handlar om de vackra färgerna och den udda formen; det händer mycket under huven. Utrustat med ett kopparkokande element som snabbt värmer upp vatten, rinner det resulterande kokta vattnet genom ett glasrör in i den rostfria piparmen. Vattnet pulserar över det malda kaffet och får det att blomma i vad Moccamaster säger är en "handpour"-stil.

Utarbetningsprocess i Moccamaster

(Bildkredit: framtid)

Installationsmässigt behöver den rostfria piparmen sättas på plats, varefter locket kan fästas på vattentanken. Därefter sätts den avtagbara filterhållaren och locket, samt karaffen, i sina respektive lägen. Innan användning rekommenderar bruksanvisningen att köra några bryggcykler med bara vatten, inget kaffe eller filterpapper, men efter det är du igång.

Vi var glada över att se att tre filterpapper medföljde för att komma igång, tillsammans med en tesked i lådan. Se manualen för detaljer om den idealiska mängden malet kaffe att tillsätta för den perfekta bryggningen.

Select är inte bara en högkvalitativ handgjord enhet, utan Moccamaster är stolta över att kunna erbjuda reservdelar för att hålla den fungerande i många år.

Designpoäng: 5/5

Välj Performance of Moccamaster KBGV

Det här är förmodligen den enklaste kaffekanna vi någonsin använt. Bruksanvisningen ger vägledning om hur mycket malet kaffe du behöver för att göra en full karaff, så det var vad vi gjorde. Filterhållaren är avtagbar, vilket gör det enkelt att lägga på filterpapper och sump; du kan till och med lägga den på vågen om du vill väga rätt mängd kaffe. Vi tillsätter 2,65g/75g, vilket är den rekommenderade mängden kaffe för en full karaff, enligt European Coffee Brewing Center-standarden.

Moccamaster mönstrad på filterpapper

(Bildkredit: framtid)

En full kanna tar knappt sex minuter att förbereda. Temperaturen på kaffet direkt efter servering var 181ºF / 83ºC. Ett anti-droppsystem gör att karaffen kan tas bort omedelbart i slutet av infusionen utan att någon droppe kaffe vidrör värmeplattan.

Vi hällde upp en stor kopp och återvände 30 minuter senare, då kaffetemperaturen hade sjunkit något till 171ºF/77ºC. Eftersom strykjärnet bara sitter på i 40 minuter (vi testade den brittiska modellen), när vi kom tillbaka för vår tredje kopp kaffe en timme efter den första bryggningen, hade temperaturen sjunkit till 136°F / 58°C. Varmplattan i timmar rekommenderas inte, eftersom det kan göra kaffet bittert. Som sådan är det bättre att förbereda mindre mängder oftare; men du kan slå på strömbrytaren igen om du vill att den ska hålla sig varm längre.

Vi njöt verkligen av den utsökta smaken av kaffet, som var fruktigt med rökiga toner av lakrits, men inte bränt, bittert eller alltför surt, och vi använde bara malet kaffe från butik. Om du använder nymalet kaffe blir resultatet ännu mer smakfullt.

Som du kan förvänta dig av en väldesignad kaffebryggare, häller karaffen rent utan att droppa. Vårt enda klagomål är att när du häller upp det sista kaffet tenderar locket på karaffen att öppnas. Tänk också på att om du har muggar av hyfsad storlek som våra, får du bara fyra koppar kaffe från en full karaff.

Häller kaffe i en Moccamaster-mugg

(Bildkredit: framtid)

Att brygga en halv karaff tar bara 3,5 minuter. Temperaturen på kaffet omedelbart efter upphällningen var runt 176°F/80°C. Vi använde halva mängden malet kaffe jämfört med att brygga en hel karaff, men kaffet smakade lite starkare, så att du kanske måste leka med kaffet. belopp.

Förberedelserna är en tyst process, med ljudnivåer runt 50dB på vår ljudnivåmätare. Faktum är att du förmodligen bara kommer att höra ett lågt, bubblande brum från vattnet som rinner genom kaffekannan.

Mal efter bryggning i Moccamaster

(Bildkredit: framtid)

Sumpen är lätta att ta bort från kaffebryggaren tack vare filterpapperet som håller dem inneslutna, men också för att den avtagbara filterhållaren kan återföras direkt till kärlet eller komposten. Ingen av delarna i denna maskin tål diskmaskin, så du måste tvätta kannan för hand. Och efter var 100:e cykler/3 månad kommer avkalkning att behövas för att avlägsna mineraler från värmeelementet. Det är en enkel process som bara kräver att du kör en cykel med en avkalkningslösning i vatten.

Prestandabetyg: 5/5

Moccamaster KBGV Välj Scorecard

Svep för att rulla horisontelltAttributAnmärkningarBetygPris och tillgänglighetEn dyr kaffebryggare, men den är tillverkad med fem års garanti och väldesignad, även tillgänglig i en mängd olika färger.Designbetyg 4.5/5Denna designerkaffebryggare är välbyggd och robust med enkla kontroller .5 /5Performance ScoreDet är snabbt, tyst och gör välsmakande kaffe utan ansträngning.5/5

borde jag köpa?

Köp den om...

Köp inte om...

Moccamaster KBGV Select: prisjämförelse