Innehållsförteckning

två minuters recension

Mio MiVue 818 är

Mio MiVue 818 är en annan av de många modeller som finns tillgängliga från denna tillverkare. Onödigt att säga att Mio har rätt formfaktor, även om MiVue 818 har en något ovanlig form, speciellt jämfört med några smalare, smalare rivaler som finns i vår guide till de bästa instrumentbrädorna.

Faktum är att den har ett ganska skrymmande hölje, förmodligen för att rymma alla tekniska knep som är gömda inom. Ändå är den här formfaktorn ganska trevlig när du väl har fått den inställd på din bräda. Detta görs med hjälp av ett medföljande fäste med den vanliga klibbiga dynan, som kan vara mycket svår att flytta igen om du inte får det rätt första gången.

Min MiVue 818

(Bildkredit: Mio)

I sin förpackning har Mio MiVue nästan allt du behöver för högkvalitativ dash cam-inspelning, och allt till ett ganska konkurrenskraftigt pris.

Det är det oerhört viktiga Wi-Fi, Bluetooth och GPS för att lägga till exakta datadetaljer till dina bilder, så att du får en fullständig överblick över alla incidenter som behöver bevaras. Det finns även en lång nätsladd som passar in i laddningsporten på 12 V. Tyvärr finns det inget microSD-kort, vilket kan vara irriterande om du vill slå dig ner och inte har en reserv.

Ändå, med det insatt på sidan av kameran, kan du komma in i den enkla installationsprocessen. Det är uppfriskande enkelt, med några mindre justeringar som krävs om du vill att skärmen ska visas på ett annat språk eller ändra saker som hastighetsmätningar från "km" till "mph" eller vice versa. . Ett glansigt utvikbart ark ger detaljerna i sin snabbstartsguide, men det finns inte mycket att ta reda på. Mio har en medföljande app om du vill dela eller distribuera klipp, men du kan spara dem direkt på kortet.

Denna inspelningsprocess följer standarden och fungerar i en slinga, så se till att du raderar allt du behöver innan det skrivs över. Om du hade ett prang, är det förmodligen det första du skulle göra ändå. Alternativt kan du ta ett mycket stort microSD-kort och minska risken för att oavsiktligt förlora viktiga bilder.

Min MiVue 818

(Bildkredit: Mio)

Mio MiVue 818 imponerar verkligen på bildavdelningen. Det finns 2K 1440p-videoinnehåll infångat genom ett 140-graders vidvinkelobjektiv. Detta gör att du får mycket detaljer i de resulterande bilderna. Full HD 1080P-video vid 60 fps betyder att resultaten är skarpa, tydliga och, tack vare den solida monteringslösningen, också stabila.

Bländaren f/1.8 fungerar även bra under svåra förhållanden, som starkt ljus och registreringsskyltsdetektering i skymningen. Skärmen på 2,7 tum ger en solid bild av förfarandet, medan en inbyggd mikrofon och högtalarkombo täcker ljudsidan om du behöver det.

Föga överraskande erbjuder Mio MiVue 818 ytterligare funktionalitet om du installerar appen på din smartphone och ställer in Wi-Fi-funktionalitet. Detta möjliggör snabba och enkla säkerhetskopieringar och trådlösa uppdateringar, vilket är bekvämt för att hålla din enhet uppdaterad. Du kan också dra nytta av de elverktyg som GPS erbjuder, med något som "Hitta min parkerade bil" är en bonus om du är desperat på trånga parkeringsplatser och inte har en aning om vart du ska ta vägen.

På andra håll finns det användbara funktioner som gör livet enklare, som den självförklarande "medelfartkameravarningen". Ett annat tjusigt litet knep är att Mio MiVue 818 kommer att säga åt dig, på ett mycket blygsamt sätt, att släcka dina lampor om du har parkerat och fortfarande har dem på. Ännu viktigare, det finns några riktigt användbara verktyg, som ett smart parkeringsläge där inbyggda sensorer kan upptäcka rörelser nära framsidan av din bil. Detta kommer tack vare den tre-axliga G-sensorn som är inbyggd i kameran, vilket gör den riktigt bra på att upptäcka något negativt.

Min MiVue 818

(Bildkredit: Mio)

För priset har Mio gjort ett fantastiskt jobb med att toppa det hela med ett urval av avancerade förarassistanssystem (ADAS). Dessa inkluderar filbytesvarning, kollisionsvarningssystem framåt, farthållarepåminnelse, trötthetslarm och HUD-visningsläge. För att inte tala om pulserna i dina strålkastare också. Kameran kan också hjälpa dig att rädda planeten med en eco-driving-indikator, som tänds när du kör mer effektivt.

Ska jag köpa Mio MiVue 818?

Min MiVue 818

(Bildkredit: Mio)

Köp den om...

Köp inte om...

Mio MiVue 818: prisjämförelse

Visa liknande föremål (öppnas i en ny flik)amazonas (öppnas i en ny flik)

Dela detta